"Archivum"

Korábbi híreink - 2013 - 2014 tanév

Énekverseny iskolásoknak a centenáriumra
Feltekintek a csillagos nagy égre... címmel hirdetett versenyt az MH vitéz Szurmay Sándor Helyőrség Dandár Protokoll-, Rekreációs és Kulturális Igazgatósága (MH BRD PRKI). A megmérettetésen magyarországi általános és középiskolák kórusai vehettek részt, az apropót pedig az első világháború kitörésének centenáriuma szolgáltatta.

Több mint nyolcszáz iskolás érkezett május 30-án délelőtt Budapestre, a Stefánia Palotába, hogy részt vegyen az MH BHD által rendezett dalversenyen. A verseny szervezőinek célja a Nagy Háború kitöréséről történő méltó megemlékezés volt, illetve, hogy a jelentkező énekkarok egy hagyományápoló rendezvény keretében tehessenek tanúbizonyságot képességeikről. A kezdeményezés ugyanakkor az érintett intézmények és a haderő közötti kapcsolatok szélesítését is szolgálta. A kórusok maguk állíthatták össze programjukat katona-, fegyvernemi, háborús és népdalokból, azzal az egy megkötéssel, hogy ezek között legalább egy első világháborús szerzeménynek is szerepelnie kellett.

A zsűriben Rossa László zenei dramaturg, tanár, Riederauer Richárd, a Honvéd Férfikar karnagya, Lógó Tibor szólamvezető, Schmidt Ferenc énekes szólista és Aranyos Károly, a Honvéd Együttes volt igazgatója kapott helyet, de alkalmanként részt vett benne Katona János alezredes, az MH Veszprém Helyőrségi Zenekar karnagya is, aki igény esetén a kórusok rendelkezésére bocsátotta gazdag és eddig még nem dokumentált, a kort reprezentáló nép- és katonadal-gyűjteményét is. A verseny fesztiválszerű megmérettetéssel zárult pénteken a Stefánián: itt dőlt el, kik a nyertesek, és kik léphetnek majd fel az októberi díszhangversenyen.

Mint Kis Ákos szervezőtől megtudtuk, a jelentkező diákok a tapasztalatok szerint igen jól fogadták a megmérettetés "katonai" jellegét; Katona János különösen nagy népszerűségnek örvendett azokon a fordulókon, amelyeken megjelent az egyes intézményekben. Az MH BHD PRKI kulturális alosztályának főelőadója kiemelte: fontos, hogy a jelentkezők nagy része olyan településről érkezett, ahol nincs települt katonai alakulat, a hagyományok mégis élnek.

A döntőben a zsűri egyaránt pontozta az intonációt és a ritmikai pontosságot, a kórushangzást, a művek előadásmódját, vagyis a stílushűséget, illetve a műsor összeállítását.

Huszonkét énekkar közül négyen kaptak arany minősítést, köztük a Bodzavirág Kórus is.

Hölgyeim és Uraim, az első világháború centenáriumi megemlékezésének tiszteletére kiírt "feltekintek a csillagos nagy égre" kórusverseny során a legmagasabb pontszámot elért, ezáltal az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár NÍVÓDÍJÁRA jogosult kórus a Százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola Bodzavirág Kórusa
Kórusvezető: Násztorné Réczey Éva

A Bodzavirág Kórus utazását Százhalombatta város Önkormányzata támogatta.

Köszönjük a lehetőséget!
Fotó: Rácz Tünde
Természetfotó-kiállítás a Kőrösiben
2014. május 12-e, hétfő, madarak, apró emlősök és más, erdei madarakat utánzó hangszerek koncertjével indult a Kőrösi Iskolában. A kis műsor a Madarak és fák napjához kapcsolódó kiállítás megnyitóján hangzott fel. Kiss Imre természetfotós évszakokhoz kapcsolódó, tematikus elrendezésű szebbnél-szebb képeiben gyönyörködhettünk az iskola aulájában. A kíváncsi nebulók tárlatvezetés közben érdekes történeteket hallhattak Imre bácsitól, a fotózás rejtelmeiről.
A méltán neves művész eddigi pályafutása:
Érden született 1941-ben. Okleveles építészmérnök, diplomáját 1964-ben kapta a Budapesti Műszaki Egyetemen. Szakmájában eltöltött sok-sok év után 2012 júliusa óta nyugdíjas.
Fotózással kamaszkora óta foglalkozik amatőrként. Természetfotózással harmincnégy éve, amikor is belépett a Nimród Fotóklubba. Társaitól rengeteget tanult a növény- és állatvilágról, természeti jelenségekről, amelyet olvasmányaival egészített ki. Tevékenysége során végigfotózta az Alföldet, a Hortobágyot, eljutott a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkba, a Mecsekbe. Kedvelt területe a tolnai Tamási környékén lévő pacsmagi halastavak vidéke, ahol részt vett a természetvédelmi terület fejlesztésében, az erdei iskola létesítésében. Az utóbbi évtizedekben a budai hegyvidék és ezen belül a XXII. kerület élővilága került érdeklődése középpontjába, mivel a terület kiváló adottságokkal rendelkezik ilyen szempontból is. Részt vett a Tétényi-fennsík tanösvényeinek kialakításában mind kétkezi munkával, mint fotódokumentáció készítésével. Folyamatosan foglalkozik a Duna-parti élőhelyek fényképezésével.

Fotós eredményei:
 • 1989. Nemzetközi Praktika fotópályázat II. díj
 • 1989. nyíregyházai turisztikai fotópályázat I. díj
 • 1992. dunaújvárosi Rosti Pál fotópályázat nagydíja
 • 1992. Minneapolis FIAP kékszalag
 • 1996. dunaújvárosi Rosti Pál fotópályázat III. díj
 • 2002. Kajaani (Finnország) II. díj
 • 2005. Nagyvárad FIAP kékszalag díj
 • Négy alkalommal nyerte el a franciaországi Camarguei madárfesztivál fotópályázatainak közönségdíját
Képei az Antarktisz kivételével valamennyi földrészen falra kerültek Hamburgtól Fokvárosig, Minneapolistól Sidney-ig. Kiállították képeit Pekingben, Hong Kongban, Tajpeiben is. Magyarországon is számtalan helyen láthatták képeit az érdeklődők.
2013 szeptemberében elnyerte a XXII. Kerületi önkormányzattól a "Hónap Fotóművésze" címet, melyet a rózsavölgyi kiállításával érdemelt ki. Jó erőt, egészséget kívánunk Imre bácsinak ahhoz, hogy még sokáig készíthessen ilyen szemet és lelket gyönyörködtető képeket a természetről. Köszönjük, hogy kiállításával ellátogatott iskolánkba!
Tornainé Szegedi Erika
intézményvezető-helyettes

Kőrösis színjátszók sikerei
Iskolánk büszkélkedhet jobbnál jobb focicsapattal, kosárlabdacsapattal és atlétikacsapattal. Az iskolában azonban nem csak ezek, hanem színjátszó és drámajáték szakkör is működik. Akik erre a foglalkozásra jelentkeztek, azokból igen jó színjátszók lesznek. De már most is vannak a csapatban ilyenek.

Az elmúlt hónapokban 2 versenyen is részt vettünk, hol 12 fős, hol 3 fős csoportban. Nagykállón hárman voltunk, ahol két napot töltöttünk el egy országos versenyen. Itt kategóriánkban 5. helyezést értünk el.

Tökölön is voltunk versenyen, a XXIII. Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó Pest Megyei bemutatóján, ahol csapatunk bronzminősítést szerzett. De mit ér a csapat egy tehetséges és kedves tanítónő nélkül? Remek felkészítő tanárunk: Demjén Éva tanárnő. Tele van megvalósításra váró ötletekkel és remek színdarabokkal. Nagykállóra is és Tökölre is volt ötlete. Nagykállón a Lódudut, Tökölön a Ludas Matyit, avagy a libák gágogása c. darabot adtuk elő.

Remek eredményeket értünk el és még mennyit fogunk! Büszke lehet az iskola Demjén Éva tanárnőre és az egész szín- és drámajáték szakkörre!

Raczkó Dóra
5.a

Adó 1 %
Tisztelt Szülők!
Tisztelt Támogatónk!

Kérjük, hogy az idei adóbevallások idején, ha módjukban áll ismételten utalják befizetett adójuk 1%-át alapítványunknak. Ez a pénz iskolánk tanulóit tartalmasabb iskolai programokhoz segíti, szellemi és fizikai fejlődésüket szolgálja majd.
Amennyiben adójuk 1%-át felajánlják alapítványunknak, a NAV felé a rendelkező nyilatkozatot a következőképpen kérjük kitölteni:

A kedvezményezett adószáma: 18667345 - 1 - 13

A kedvezményezett neve: KŐRÖSI ISKOLÁÉRT ALAPÍTVÁNY

Rendhagyó történelem óra a Terror Házában
2014. április 23-án osztályommal (8.a) egy rendhagyó történelem óra keretében ellátogattunk a Terror Háza Múzeumba.
Régóta tervben volt és most végre meg tudtuk valósítani. Így nyolcadik vége felé jó kis osztályprogramként is szolgált.
Az épület hatalmas. Ha az ember belép, láthatja a nyilas és a kommunista diktatúra áldozatainak emlékére állított fekete és vörös márványoszlopokat. A múzeum közepén, hatalmas olajtócsában a megfélemlítés eszköze, egy régi tank áll. Mögötte pedig a falakon az áldozatok képei emlékeztetnek minket a diktatúrára. Elég hűvös van bent, ez megadja az alaphangulatot, ami nyomasztó, elkeserítő és rémisztő. A különféle termekben felidézték a Rákosi-diktatúra szörnyű jelképeit: a fekete kocsit, a gulágokat, a kommunista választási csalások eszközeit. Túlélőkkel készített kisfilmeket is láthattunk, akik visszaemlékeztek a kegyetlenségekre. A pincebörtön rekonstrukciójaként kínzóhelyiségeket, vallatószobákat és büntetőcellákat láthattunk.
Hátborzongatónak hat az egész múzeum, de összességében tanulságos is. Sok új és hasznos információt gyűjtöttünk, ezáltal könnyebben megtanulhatjuk az akkori történelmet, mert így nagyobb nyomot hagyott bennünk.
Fazekas Ivett
8. a


Országos Népzenei verseny-eredményünk
2014.április elején Gödöllőn rendezték meg a VII:Országos Népzenei Versenyt. Ezt a rangos megmérettetést három évenként ismétlik meg, Az elődöntőkben (idén a miénk Székesfehérváron volt) a három tagú szakmai zsűritől 60 pontot kaphattak a versenyzők, majd az Oktatási Hivatal húzta meg a ponthatárt a döntőbe jutáshoz: így került a legjobbak közé iskolánk 3.b osztályos tanulója, Rozner Éva, akinek felkészítő tanára volt Násztorné Réczey Éva.
Évike rimóci népdalcsokrával II. helyezést ért el úgy, hogy betegen állt ki a közönség elé.
Hősiesen végig énekelte műsorát szinte rekedten, fájó torokkal. Így is teljesen ámulatba ejtette és levette a lábáról a zsűrit.
MI LETT VOLNA, HA MÉG IGAZÁN HANGJA IS LETT VOLNA????
GRATULÁLUNK!

Kőrösi napi élmények
Április 16-án, szerdán üres volt az iskolatáska, mert tanítás helyett változatos programokkal ünnepeltük névadónkat.
8 órától 20 percenként más és más tantermekbe mentünk, ahol tanáraink és érdekes feladatok vártak ránk. Nagyon jók és izgalmasak voltak az állomások, ahol voltunk. Mindenki élvezte, aki ott volt. Vicces volt a szájjal festés, a puzzle, amivel sokat bíbelődtünk, a célba dobás, a képfelismerés. Érdekes volt a természettudományi teremben a kémiai kísérlet. Az ének teremben a zenefelismerés nagyon jól sikerült, szinte mindegyiket kitaláltuk, és legutoljára a mi termünk, a 109-es volt szerintünk a legjobb, mert ott szabadon lehetett játszani pingpongot, csocsót, sakkot.
A mi osztályfőnökünk, Nyergesné Magyar Mariann tanárnő büszke volt az egész osztályra, mert még a kicsit lusta fiúk is ott voltak és csináltak valamit. A sportvetélkedőt is nagyon élveztük, rekedtre szurkoltuk magunkat. Meg is lett az eredménye a fiúk elsők lettek a fociban, a lányok negyedikek a kötélhúzásban.
A nap végén sok élménnyel, jókedvűen mentünk haza. Menetlevél
Kitört a tavaszi szünet!!!
Tudja Vivien
7. b


Képek:
2014.04.14. Kis képzőművészek kiállítása
2014.04.14. Kőrösi hangverseny
2014.04.15. Furulyabemutató
2014.04.15. Kőrösi szeretlek
2014.04.16. Hétpróba
2014.04.16. Ki miben tudós
2014.04.16. Kőrösi ünnepély
2014.04.16. Sportverseny 1-2 évfolyam
2014.04.16. Sportverseny 3-4 évfolyam
2014.04.16. Sportverseny 5-8 évfolyam

Egészségnapok programja
Egészségnapok program
"Vízzel és mozgással egészségesen!"
Happy napok a Kőrösiben
2014. április 28-29-30.

A hét: hétfő, kedd, szerda

Program

Beíratkozás - 2014. április 28-29-30. (8:00 - 18:00)
Tisztelt Szülők!

Kérjük, gyermekük beíratásakor mindkét szülő szíveskedjék megjelenni, amennyiben ez nem megoldható - a szülői felügyeleti joggal kapcsolatos nyilatkozatot (itt letölthető) kitöltve (a távol maradó szülő aláírásával) hozza magával! A beiratkozáshoz szükséges egyéb nyomtatványok is itt letölthetők.
Köszönettel: Tamás Emília igazgató

Jelentkezési lap,
Étkezési támogatási lap,
Etika, erkölcstan adatlap,
Napközi jelentkezési lapja,
Egészségügyi felmérő,
Védőnői gondozási terv

"KŐRÖSI NAPOK"
"KŐRÖSI NAPOK" rendezvényei - 2014. április 14-16.

HÉTFŐ (2014. április 14.)
7.45: "KŐRÖSI NAPOK" megnyitója (aula)
14.00: "Kis képzőművészek" kiállítása (aula)
14.15: Kőrösi hangverseny (aula) - szereplők megvendégelése (106. terem)

KEDD (2014. április 15.)
14.00: Városi "akadályverseny" (alsó tagozat számára)
15.00: Kőrösi, Szeretlek! – vidám vetélkedő (aula)- (felső tagozat számára)

SZERDA (2014. április 16.)
8.00-10.00: Sport-verseny (tornaterem) - (alsó tagozat számára)
8.00-11.00: "Ki miben tudós?" – feladatok - (felső tagozat számára)
10.00-11.30: "Hétpróba" – feladatok (aula) - (alsó tagozat számára)
11.00-12.30: Sport-verseny (tornaterem) - (felső tagozat számára)
14.00: Kőrösi – ünnepély (aula) - 16.00: Kőrösi Fogadás (ebédlő)

"KŐRÖSI NAPOK" rendezvényei


Hulladékgyűjtés eredményei
Tájékoztató az általános iskolai beíratásról
Nyílt Nap...
Nagyít! NYÍLT NAP leendő első osztályos gyermekek és szüleik részére

2014. április 9-én, 8-10 óráig

a Százhalombattai
Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában
(Liszt Ferenc sétány 10.
Tel: 06-23-355-787)

Szeretettel várjuk vendégeinket bemutató óráinkra, amelyet leendő elsős tanítónők tartanak az alábbi beosztás szerint:
fsz. 5.: Pálfi Adrienn Veronika (matematika)
emelet 104.: Bercziné Gyurkovics Anikó (magyar)
fsz. 7.: Kiri Zsuzsanna (magyar)
emelet 106.: Sefcsik Mária (matematika)
Március 15-i megemlékező ünnepség
Az ünnepségről készült képek ebben a képgalériában találhatók meg, a videók pedig az alábbi linken:
http://youtu.be/JLOoxExJ998
http://youtu.be/lG4v80C_bHQ

Nemzeti ünnepre készülünk...
- Nemzeti ünnepre készülünk -
(az 1.a osztály munkája)
Fejlesztőkosár fórum - Március 20. 16:30
Bécsi kirándulás 2014
Innen tölthető le a 2014. május 15-re tervezett bécsi kirándulás jelentkezési lapja.
Körzethatárok
>> Százhalombatta iskoláinak körzethatárai,
Tankerület egyéb településein lévő iskolák körzethatárai:
>> Érd
>> Diósd
>> Pusztazámor
>> Sóskút
>> Tárnok
>> Törökbálint
>> Pedagógiai szakszolgálatok ellátási körzete.

Kis csalogányok nagy sikerei
2014. március 3-án, Sződligeten rendezték meg a XX. Dunakanyar Népművészeti Versenyt. Iskolánkat Karsai Noémi és Rozner Éva 3.b osztályos tanulók képviselték.
Óriási sikerük volt:
Kiscsoport kategóriában, mint Kisbodzák KIEMELT ARANY minősítést kaptak a neves zsűritől. Rozner Éva szóló énekével elvarázsolta a bíráló bizottságot. Ő is KIEMELT ARANY minősítést kapott! Mindkét produkciót újból meghallgathattuk a GÁLA műsorban, a több száz fős közönség és Násztor Éva néni nagy örömére!

2014. február 22-én rendezte meg az Oktatási Hivatal a VII. Országos Népzenei Verseny székesfehérvári előválogatóját. Szerte az országban még hat helyen folytak a meghallgatások. A versenyt három évenként rendezik meg!!!
A három tagú zsűri, maximum 60 pontot adhatott a produkciókra. Rozner Éva 3.b osztályos tanulónk is részt vett a versenyen, rimóci népdalcsokrot énekelt. 53 pontot ért el, melyre nagyon büszkék felkészítő tanárával, Násztorné Réczey Évával együtt.
A Minisztérium végül országosan 52 pontnál húzta meg a határt, mellyel,ill. mely fölött tovább lehet jutni Gödöllőre, az országos döntőbe. Így, március elején, utaznak Sissi szeretett kisvárosába. GRATULÁLUNK!!!!!!!!!!

2014. február 28-án, Rácalmáson, a Fejér megyei Népzenei Versenyen (Tordason volt az előválogató, január végén), Karsai Noémi és Rozner Éva 3.b osztályos tanulóink moldvai népdalcsokrot énekeltek. A zsűri ARANY MINŐSÍTÉSBEN részesítette őket!
Rozner Éva ugyanezen a versenyen rimóci népdalcsokrával, KIEMELT ARANY MINŐSÍTÉSBEN részesült, és a 108 produkcióból a 15 KÜLÖN DÍJAS egyike lett!!!!!
Felkészítőjük: Násztorné Réczey Éva

Tájékoztatás a hit- és erkölcstan oktatás megszervezéséről
TISZTELT SZÜLŐK!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a százhalombattai iskolák a 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet 182/A. § (1) bekezdésében meghatározottaknak megfelelően a

hit- és erkölcstan oktatás megszervezéséről szóló tájékoztatót
2014. március 11.

napjára tűzték ki.

A tájékoztatón az egyházak képviselőitől kaphatnak felvilágosítást a hit- és erkölcstan oktatás megszervezésével kapcsolatos tudnivalókról.


A tájékoztató időpontja: 2014. március 11. (kedd) 17.00
A tájékoztató helyszíne: Pártok Háza Díszterme

Tamás Emília
intézményvezető
Farsang képekben
Kőrösi Csalogató rendezvényei képekben
ZENEPALOTA
ZENEPALOTA
Képek, Videók 1, 2, 3


IDEGEN NYELVI JÁTÉKOK
IDEGEN NYELVI JÁTÉKOK
Képek


FARSANGI BEMUTATÓ
FARSANGI BEMUTATÓ
Képek


VARÁZSCERUZA
VARÁZSCERUZA
Képek


MESEORSZÁG
MESEORSZÁG
Képek


SPORTPARÁDÉ
SPORTPARÁDÉ
Képek

Autóverseny a Kőrösiben
Idén Január 10-én rendeztük meg az iskolánkbanKépgaléria már hagyománnyá vált Távirányítós autók versenyét. A versenyzőknek és autóiknak egy ügyességi kört kellett teljesíteniük, ahol a technikán kívül a gyorság is fontos szerep játszott, ugyanis a mért időeredmények alapján kerültek ki az évfolyam dobogós helyezettjei. A versenyek nagyon szorosak voltak, tanulóink egymást túlkiabálva biztatták versenyző társukat. Mi magunk, a versenyt szervezői is teszteltük a pályát, és reméljük nálunk jobban már csak a gyerekek élvezték a versenyt. A képeket elnézve, semmi kétség e felől! >> Képgaléria

Ignácz Krisztina
szervező
Erzsébet tábori tájékoztató
Tisztelt Szülők!

Intézményünk a 2013/2014 tanév végén a nyári táborozást tanulóink részére az Erzsébet - tábor keretében szeretné megszervezni.
A pályázati határidő beadásának rövidsége miatt kérjük a Kedves Szülőket, hogy minél előbb jelentkezzenek gyermekeik a nyári táborra.

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány által támogatott programban azok a tanulók vehetnek részt, akik megfelelnek a jogosultsági feltételeknek:
 • A csoport tagjai a pályázat benyújtásának napján legalább 8 éves, de 2014. augusztus 31. napjáig 15. életévüket be nem töltött tanulók lehetnek.
 • Ugyanazon kedvezményezett (gyermek) csak egy általános pályázat keretében juthat az Alapítvány által nyújtott támogatáshoz, tehát pl. az Erzsébet program keretében családdal benyújtott pályázaton már nem vehet részt.
 • A pályázati támogatásban részesülő gyermekeknek TAJ-kártyájukat, valamint a szülő/törvényes képviselő által aláírt, az egészségi állapotukról szóló nyilatkozatot – amely a táborozás megkezdését megelőző négy napnál nem lehet régebbi – magukkal kell vinniük a táborozásra.
 • A tábor önrésze gyermekenként 2.000,- Ft, azaz kettőezer forint, ha a pályázó családjában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a mindenkori minimálbér összegét.
2014.01.01-jétől 101 500,- Ft, amely összegnél nem lehet magasabb az egy főre számított nettó jövedelem. A nettó jövedelembe számít: nettó munkabér, nyugdíj, rendszeres családtámogatási és szociális juttatások összege. Számítási mód: havi összes családi bevétel osztva az együtt élő családtagok számával.)
Az Alapítvány a jövedelem-nyilatkozatok valódiságát is vizsgálhatja.
 • Az ennél magasabb egy főre jutó jövedelemmel rendelkező – vagy jövedelemnyilatkozatot tenni nem kívánó – pályázó esetén a tábor önrésze gyermekenként 10.000,- Ft, azaz tízezer forint.
A pályázattal elnyerhető támogatás nem terjed ki a tábor helyszínére történő utazás megszervezésére, valamint az utazás költségeire. A részvételi díjon felül kb.3000 Ft. az utazási költség oda-vissza, szervezett busszal. Amennyiben a pályázati támogatásra jogosult a táborozási szolgáltatást nem veszi igénybe, az önrész visszafizetésére nincs lehetőség.

Minden pályázó 10 fős gyermekcsoport mellé egy fő felnőtt kísérő részvételét kell biztosítanunk.
Előzetes egyeztetés alapján iskolánkból a következő kísérő pedagógusok utaznak a gyerekekkel:
    Bercziné Gyurkovics Anikó
    Mazzagné Kovács Ildikó
    Szalló Andrea
    Nyergesné Magyar Marianna
    Szatmári Zoltán
    Szabó Bernadett
    Demjén Éva
    Horváth M. Tünde
    Tornainé Sz. Erika

Turnusok lehetséges időpontjai és helyszínei:
2014. július 20. – 2014. július 25.Zánka vagy Fonyódliget
2014. július 27. - 2014. augusztus 1.Zánka vagy Fonyódliget
2014. augusztus 3. - 2014. augusztus 8.Zánka vagy Fonyódliget
A pályázati kiírásban foglalt feltételeknek való maradéktalan megfelelés esetén – a pályázati keretösszeg, valamint a létszámkeret kimerüléséig – a pályázatok automatikusan kedvező elbírálásban részesülnek. A pályázatok elbírálására 2014. március 30. napjáig kerül sor. Az elbírálást követően a pályázók a pályázati adatlapon rögzített e-mail címre kapnak értesítést az elbírálás eredményéről, legkésőbb 2014. március 30. napjáig. Ekkor tudjuk meg, hogy melyik turnus időpontjára és helyszínére kapunk helyet, ugyanis a pályázat benyújtásakor több időpontot és helyszínt is kötelező megjelölni. A turnusok időtartama 6 nap, 5 éjszaka (vasárnap délelőtti érkezéssel és pénteki, reggelit követő távozással).

Tájékoztatás: A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány az Erzsébet-program népszerűsítése érdekében a táborhelyszíneken kép- és hangfelvételt készíthet, illetve filmet forgathat, melyet népszerűsítési célokra felhasználhat. A pályázat benyújtásával a pályázó és a kedvezményezett elfogadja a kép- és hangfelvétel készítését, és annak készítéséhez, valamint az MNÜA (Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány) általi szabad felhasználásához kifejezett hozzájárulását adja.

A jelentkezési lapokat 2000.- Ft előleg befizetésével leadhatják az osztályfőnököknek, vagy Bercziné Gyurkovics Anikó tanítónőnek. Jelentkezési lap, ill. a szükséges nyomtatványok az iskola honlapjáról letölthetők.

Jelentkezési határidő: 2014. február 7.

Letölthető nyomtatványok:
Jelentkezési lap
Nyilatkozat - Egy főre eső jövedelem
Szülői nyilatkozat az Erzsébet-táborban való részvételhez
Hozzájáruló nyilatkozat a pályázati eljárás során benyújtott személyes adatok kezeléséhez

Szervezők
Csalogató
Kőrösi Karácsony - 2013. december 20.
A nap eseményei képekben.

Délelőtt:
Képek letöltése...

Ünnepély:
Képek letöltése...

 
"TETŐN A NAP, ÁLL A VÁSÁR A KŐRÖSI ISKOLÁNÁL"
2013 november 8-án került megrendezésre a MÁRTON NAPI vásár, ahol a kőrösis diákok által, kézzel készített gyönyörű portékák találtak új gazdára. A vásárt az 1.c osztály hangulatos kis műsora nyitotta meg. Majd minden osztályból egy-egy gyermek kikiáltóval csalogatta oda a vásárlókat. Az igazi vásári forgatagot idéző esemény fő támogatói a szülők, akik a portékák elkészítésében és az árusításban is segédkeztek, a még tapasztalatlan picinyeknek. A felsőbb évfolyamosok bizony már nem szorultak segítségre. Úgy adtak-vettek, mintha mindig ezzel foglalkoztak volna. >> Képek.

Stefánekné Tóth Éva
tanítónő
KRESZ délután a Kőrösiben - 2013.10.25.
Iskolánkban a kollégáimmal mindig fontosnak tartottuk azt, hogy gyermekeink megtanuljanak biztonságosan közlekedni. Sok éven keresztül jártunk gyermek-bábcsoportjaikkal a budapesti Rendőrpalotába, Közlekedési bábversenyekre.
Budapestre való beutazások alkalmával használjuk a tömegközlekedés eszközeit, így gyakoroltatva a gyalogos közlekedést, a vonaton, autóbuszon történő közlekedést és a helyes magatartást.
Minden lehetőséget megragadunk gyermekeink ez irányú fejlesztésére. Ennek sorába illik bele az évente megtartott KRESZ délutánunk, amelyet gyermekeknek szóló KRESZ füzetekből, tesztekből való felkészülés előz meg. Tanulóink ilyenkor már alig várják, hogy a megtanult dolgokat a gyakorlatban is alkalmazhassák, egyéb tudásra tegyenek szert.
Az elsősök és a másodikosok korosztályuknak megfelelő állomásokon KRESZ filmek megtekintésével, rendőrökkel való találkozáskor újabb és újabb ismerettel gyarapodhattak.
Az egyensúlyozást gyakoroltató pályán, valamint kerékpárral a szlalompályán ügyességüket fejleszthették tanulóink. A harmadikosok és negyedikesek a korosztályuknak megfelelő feladatokat oldottak meg, a forgószínpad-szerűen egymás után következő állomásokon. A rendőrök segítségével lemérhették tudásukat a KRESZ-TESZT állomáson, majd ügyességüket a szlalompályán, a városi kerékpározás alkalmával pedig a szabálykövető magatartásukat.
Külön élményt jelentett az idén, hogy be tudtuk vonni a városi Katasztrófavédelem segítségét is. Egy tűzoltóautóval érkeztek erre az alkalomra, így hallhatták a gyerekek a megkülönböztető jelzéseket is, tudatosítva, hogy ezeknek a járműveknek mindig elsőbbségük van a forgalomban.
Mindig sikeres ez a program, mert a gyerekek nagyon szeretik. A rendőrök pedig megígérték, hogy jövőre kerékpáros rendőrök vesznek részt velünk a közlekedésben, ami biztos, hogy még inkább motiválja tanulóinkat arra, hogy ügyesen közlekedjenek. Még több kép...

Gyurkóné Pálföldi Ilona
szervező tanítónő
"Csángó magyart el ne veszítsd!"
2013. október 12-én, a Pest Megyei Könyvtár Színháztermében, Szentendrén, a "Moldvai Csángó Magyar Gyermekek Támogatásáért" jótékonysági koncert valósult meg. Ez a nyers, informatív leírása az estnek, ám aki ott volt és megtapasztalta a csodát, az pontosan tudja, mennyire üresek eme puszta szavak és mondatok. Iskolánk két tanulója Rozner Éva és Karsai Noémi moldvai dalcsokrot adtak elő a nagyszabású koncerten. Úgy tolmácsolták a dalokat, hogy az előadás végén mindenki kérdezgette: tényleg nem egy kis csángó faluból érkeztek a lányok? Nagyon büszkék vagyunk rájuk és gratulálunk Násztorné Réczey Évának, felkészítő tanáruknak is. A szentendrei siker hatására a tanárnő és két dalospacsirtája meghívást kaptak november 13-ára, a budapesti Barabás Villába, szintén egy moldvai csángó díszelőadásra, melyet az Oktatásügyi Minisztérium szervezett. Karsai Noémi és Rozner Éva ismét gyönyörűen énekeltek.
A fellépők között hallhatták még Berecz András Kossuth Díjas énekestés mesemondót és a Príma Primissima Díjas Petrás Máriát is! Csak így tovább, lányok, örülünk a sikernek! Még több kép...

Akadályverseny a honismereti napon
2013.október 12-én felfedeztük Százhalombattát!
Egy szép reggelen - a csapatok megalakulása után - túrára indultunk.10 állomáson jobbnál-jobb feladatokat kellett teljesítenünk. Dinó-tojásokkal egyensúlyoztunk, majd kígyó alakzatban jutottunk el a Főtérhez. A nevezetességek megtekintése után betűkirakót játszottunk, célba dobtunk. A következő állomáson játékos formában ismertük meg a szelektív hulladékgyűjtés helyes módját. Ezután ugróiskoláztunk és rövid utazást tettünk a világűrbe. Utunk végén képek segítségével ismertük meg hazánk fontos tájait, őshonos állatait. Az utolsó feladat titkos kóddal működött. Bevalljuk, nehéz volt, de sikeresen teljesítettük! A Csónakázó-tónál szüleink finom süteménnyel vártak bennünket. A lakoma után a vizek és vízpartok élővilágát is megvizsgáltuk. Köszönjük minden szervező szülő segítségét, részvételét!

a 3.b osztály tanulói és nevelői

Tökfesztivál a Kőrösiben
Az idei tanévben a korábbi hagyományoktól eltérően a Diák Önkormányzat (DÖK) szervezésében Tökfesztivált rendeztünk iskolánkban.
Az alsó tagozatos osztályok a termeiket díszítették fel. A zsűri nemcsak hagyományos faragott töklámpásokkal találkozott, hanem hajtogatott, festett, rajzolt, varrott tök-formákkal is. De volt olyan osztály, ahol tökös süteménnyel igyekeztek lekenyerezni a zsűri megvesztegethetetlen tagjait.

A hatalmas igyekezetet és a szebbnél szebb alkotásokat a DÖK egy-egy gumilabdával jutalmazta, a győztes osztálynak (2.b) pedig csokoládéval kedveskedett. A felső évfolyamon a diákok horror filmet készíthettek. A vállalkozó kedvű osztályok - amelyekben nem volt hiány - két téma közül választhattak. Az elkészült alkotásokból a három legjobbat az este megrendezésre kerülő jelmezes buliban tekinthették meg a részt vevők és szavazhattak arra, hogy ki nyerje a fődíjat – egy kellemes pizzázást az Ebatta Pizzériában.

Ezúton is gratulálunk a 7. b osztály tanulóinak!

Az este további részében az iskola színjátszói Demjén Éva kolléganő vezetésével bemutatták a Rátóti csikótojás című darabot, majd DJ Deza pörgette meg lemezeit és kezdetét vette a hajnalig ugyan nem, de késő estig tartó tánc.

A vállalkozó szelleműek próbára tehették bátorságukat a Horror szobában, eközben az éhezőket a büfében többek között tökös muffin és zsíros kenyér várta. Ezúton is köszönetünket fejezzük iskolánk szülői közösségének segítségükért, hogy valamennyi diákunk, ha fáradtan is, de élményekkel telve vághatott neki az őszi szünetnek. Még több kép...

Éberl Klára
DÖK segítő pedagógus


Állatok világnapja
Az Állatok Világnapjáról iskolánkban az idei évben október 3-án, csütörtökön emlékeztünk meg.
A Diák Önkormányzat szervezésében ezen a napon délelőtt 9:45-től 12:00-ig az alsósok és a felsősök egyaránt állatos matricákat kereshettek a szünetekben, amiért cukorka járt. Mindeközben az aulában a legősibb dínó versenyére benevezett őslényeket lehetett megcsodálni, sőt szavazni is lehetett rájuk.

A dínó verseny nyerteseinek tulajdonosai:
1. Pércsi Cintia 4.a
2. Kuchár Petra 3.b
3. Erdélyi Bendegúz 4.c

Délután 14:00 órától 15:00 óráig az alsós osztályok és két felsős csapat (6. c és 5. b) állomásról állomásra jártak, ahol ügyességi és logikai feladatokat kellett megoldaniuk: állathangok felismerése, dínó tojással való egyensúlyozás, kenguru ugrás...

Az első három helyezett csapat a következő héten boldogan vehette át megérdemelt jutalmát, egy - egy bőr focilabdát:
1. 1. a osztály
2. 2. b osztály
3. 1. c osztály

15:00 órától vette kezdetét az állatok szépségversenye, ahol nagyon sokféle állatot láttunk, köztük hörcsögöt, nyulat, kutyát, cicát, galambot, siklót... A diákok körében nagy népszerűségnek örvend ez a program, mivel itt mindenki megmutathatja kis kedvencét a többieknek. Persze mindez a szülők segítsége nélkül nem valósulhatna meg. Ezúton is köszönjük nekik minden gyermek nevében.

A sok-sok szavazat összesítése után a következő győztesek születtek:
1. A legtöbb szavazatot elnyert madár Hópihe lett – tulajdonosa Takács Tamara 3. b.
1. A répaőrmester címet Raczkó Petra 6. b osztályos tanuló nyuszija nyerte.
1. Az idei év legszebb kutyusa Blue lett – tulajdonosa Tóth Zoltán 4. b.
1. A legcukibb cica Vajdics Lili 5.a osztályos tanulóé volt.
1. A hüllő kategória győztese egy gabonasikló lett, gazdája Pércsi Cintia 4. a.

Köszönjük mindenkinek a lelkes részvételt, a nyerteseknek szívből gratulálunk, reméljük aki most nem jutott jutalomhoz, az sem csügged, mert számos program vár még ránk az idei tanévben is és tele a zsákunk jobbnál jobb ajándékokkal:

Még több kép...

a DÖK nevében Bánóczi Stella 6.b és Éberl Klára

Értesítés Világ Gyalogló Napi nyereményről
Köszönet mindazoknak a kedves szülőknek, pedagógusoknak, akik ennek az októberi napnak szervezésében és sikeres lebonyolításában a gyerekek mellett részt vettek. Reméljük, a következő tanévben is lehetőségünk lesz részt venni ezen a programon.

Nyeremény értesítő levél

Horváth M. Tünde
szakmai intézményvezető-helyettes


SZELEKTÍV HULLADÉKGYŰJTÉS EREDMÉNYE - 2013/2014-ES TANÉV
ALSÓPAPÍRPETALUÖSSZHELY
1.a198.5 kg7,5 kg-206 kg8.
1.b1377,35 kg44,5 kg32,2 kg1454,05 kg2.
1.c288,2 kg46,5 kg4,5 kg339,2 kg7.
2.a476,5 kg32 kg-508,5 kg5.
2.b1194,75 kg10 kg-1204,75 kg3.
3.a768,1 kg29 kg1,5 kg798,6 kg4.
3.b1683,25 kg40 kg2,5 kg1725,75 kg1.
4.a145,5 kg0,6 kg-146,1 kg9.
4.b342,5 kg9,5 kg3,8 kg355,8 kg6.
4.c8,5 kg--8,5 kg10.
FELSŐPAPÍRPETALUÖSSZHELY
5. a900,45 kg71 kg-971,45 kg2.
5.b1160,8 kg18,75 kg11,5 kg1191,05 kg1.
6.a923,8 kg--923,8 kg3.
6.b652,7 kg23,8 kg8 kg684,5 kg4.
6.c522,8 kg1,6 kg-524,4 kg6.
7.a221 kg2,56 kg-223,56 kg9.
7.b647,79 kg25 kg2 kg674,79 kg5.
8.a376,45 kg2 kg1 kg379,45 kg7.
8.b310 kg12,75 kg-322,75 kg8.
ÖSSZES:12.198,94 kg377,06 kg67 kg12.643 kg

Szegény ördög...
Október 2-a, a Magyar Népmese Napja ismét mosolyt csalt diákjaink arcára. A már hagyományosan megrendezett délelőttön, iskolánk pedagógusai bújtak a különböző karakterek bőrébe, s adták elő Tamási Áron: Szegény ördög c. mesejáték átiratát, melyet Éberl Klára kolléganőnknek köszönhetünk.

Nagy örömünkre szolgált, hogy nyugdíjas pedagógusaink is részt vettek mind a próbafolyamatban, mind pedig a színdarabban egyaránt.

"A feleségem zakatol, a két gyerek sír...pénz nincs...Még ha jönne valaki, akit meg lehetne sarcolni. De nem jön... Embernek még a szaga sincs...Mit csináljak?! Hát várok..."

Ezekkel a sorokkal kezdődik a mese, ami egy ágrólszakadt, szegény ördögről, Kámpeczről szól. Olyan, de olyan szegény a mi ördögünk, hogy a fiacskái, Ámpecz és Bébecz egyre csak sírnak az éhségtől. Mit csinálhat ilyenkor egy ördög? Hát furfanggal próbál segíteni magán. A gyerekek megismerkedhettek Ténferussal, a szegény asszonnyal, Módus Bekével, valamint az erdő állataival.

Pici elsőseink sikoltozása és vastapsa is azt bizonyította, hogy tetszett nekik az előadás, hiszen ők első alkalommal láthattak ilyet iskolánk pedagógusaitól. Társulatunk továbbra sem fárad, s újabb meglepetéssel készül diákjaink számára.

Képgaléria
Pálfi Adrienn Veronika
pedagógus


Zánkai kirándulás
Szeptemberben az osztállyal Zánkán kirándultunk az Erzsébet-tábor szervezésében. Szép szálláshelyünk volt, és sok kirándulásra alkalmas hely. Először Hegyestűre látogattunk el, ahol gyönyörű kilátásban lehetett részünk. Másnap Tihanyra mentünk el egy királyok és kalózok témájú kiállításra, majd fagyiztunk egyet az egyik legjobb fagyizóban. A programokból a Balaton part meglátogatása se maradhatott ki. Nagyon jó osztálykirándulásban lehetett részünk.

Képgaléria
Minich Mercédesz 7.b

Magyar Népmese Napja
Kedves Szülők! - Kedves Diákok!

Újra elérkezett a Magyar Népmese Napja!

Ezt a szeptember 30-i jeles napot iskolánkban október 2-án (szerdán) ünnepeljük meg, egy vidám hangulatú előadás keretében.
11.20-kor szeretettel várunk mindenkit az aulában, a Pedagógus Színjátszók
Tamási Áron: A szegény ördög c.
meseátiratát adják elő.
Mindenkinek jó szórakozást kívánunk!

SÍTÁBOR
Időpont: 2014. február 1-6-ig (6 nap 5 éjszaka)
Helyszín: Ausztria Gerlitzen-i Alpok
Részvételi díj: Gyerek - 220 Euro+17.000Ft
(tavalyi áron) Felnőtt - 315 Euro+15.000Ft
Szeptember után + 10 Euro

További információ: Besenyei Tamásnál
Tel: 0620-3585-703


TÁJÉKOZTATÓ az iskolában 16.00 óráig szervezett foglalkozásokon való részvételről
TISZTELT SZÜLŐK!

A 2011. évi CXC. törvény a köznevelésről 27.§ (2) bekezdése, valamint 46.§ (1) bekezdése alapján 2013. szeptember 1-jétől "általános iskolában a nevelést-oktatást a délelőtti és délutáni tanítási időszakban olyan módon kell megszervezni, hogy a foglalkozások legalább tizenhat óráig tartsanak", és "a tanuló kötelessége, hogy ezeken a foglalkozásokon részt vegyen".

Fentiek alapján kérem, hogy az a szülő, aki gyermeke felmentését kéri a 16.00 óráig tartó szervezett foglalkozásokon való részvétel alól, már hétfőn, az első tanítási napon, írásban nyújtsa be kérelmét az igazgatóhoz címezve!

Abban az esetben, ha a szülő kérelmet nem nyújt be, vagy a kérést az igazgató nem támogatja,– fent idézettek alapján – a gyermek (1-8. évfolyam) minden nap 16.00 óráig az iskola által szervezett foglalkozáson vesz részt.
 • A kérelemhez nyomtatvány az iskola honlapjáról tölthető le, vagy egyénileg elkészített formátumban nyújtható be.
 • A kérelem a tanév során bármikor beadható, de a 16.00 óra előtti távozáshoz szükséges az igazgatói engedély.
 • A délutáni szervezett foglalkozásokról szeptember 15-ig folyamatos tájékoztatást adunk az iskola honlapján, valamint a szülői váróban.
 • Abban az esetben, ha a tanév során a szülő csak 1-1 alkalommal kívánja gyermekét 16.00 óra előtt a szervezett foglalkozásról elvinni, Házirendünk szerint (az eddig szokásos módon) a szülőnek az osztályfőnökhöz, illetve a foglalkozást tartó pedagógushoz kell kérelmet írnia, az eseti távolmaradást az osztályfőnök, illetve az érintett pedagógus engedélyezheti.
FENTIEKHEZ KÉREM SZÍVES EGYÜTTMŰKÖDÉSÜKET!

Százhalombatta, 2013. augusztus 30.

Az együttműködésben bízva, tisztelettel:

Tamás Emília
igazgató


Művészeti - TANÁROK ÓRABEOSZTÁSA
2013. szeptember 3. kedd
Virághalmi Bálintgitár16.00

2013. szeptember 4. szerda
Liptai Szekeres Erikafuvola15.30
Ávéd-Brezánszky Ágnesklarinét16.30
zongora16.30
Szerencsés Mártazongora17.00
Falvainé Emese Gyöngyicselló17.30

2013. szeptember 5. csütörtök
Gergely Annamáriafuvola16.00
Hellingerné Hégely Katalinkamara16.30
Lőrincz Melindahegedű17.00
Bolla Gábormélyréz17.00
Juhász Balázsütő17.00
trombita17.00
képzőművészet16.30

Az órabeosztásra mindenki hozza magával a meglévő iskolai órarendjét egyeztetés céljából. Mindenki megjelenésére feltétlenül számítunk.

Pótvizsga - Tanévnyitó - Első tanítási nap
Tisztelt Szülők!
Kedves Gyerekek!


Pótvizsga időpontja:
2013. augusztus 29. (csütörtök) 9 óra

Tanévnyitó ünnepély időpontja:
2013. szeptember 1. (vasárnap) 17 óra
Első tanítási nap:
2013. szeptember 2. (hétfő)

PÓTFELVÉTELI MEGHALLGATÁSOK A MŰVÉSZETI ISKOLÁBAN
A Művészeti Iskola pótfelvételi meghallgatásokat tart

2013. augusztus 29-én, 13 - 19 óráig

a következő tanszakokra:
 • zongora
 • klarinét
 • furulya
 • kürt, harsona
 • előképző (betöltött 6 éves kortól)
 • képzőművészeti tanszak
Érdeklődni augusztus 21-től a (23) 354-568-as telefonon lehet munkaidőben.

Felhívás
Tisztelt Szülők!

Ha a tankönyvcsomagban nyomdahibás könyvet talál, kérjük, hogy a tanév első tanítási napján a tanuló adja le az iskolai könyvtárba (csomagolás nélkül). Szeptember hónap folyamán cserére kerül.

Tisztelettel:

Horváth M. Tünde
szakmai-vezető helyettes

Tanévkezdő EMMInens - Amit szülőnek és diáknak tudni érdemes
Tanévkezdő EMMInens - (EMMInens_20130807.pdf)


Emberi Erőforrások
Minisztériuma

Tájékoztatás a tankönyvellátásról!
Tisztelt Szülő!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy iskolánkban
2013. augusztus 9-én (péntek),
10 órától 18 óráig az elsős tankönyvcsomagok átvehetők.


Ezen a napon átvehetik a tankönyvcsomagokat azok a szülők is, akik a KELLO által kiküldött csekkeket már befizették.

A tankönyvosztás másik időpontja:
2013. augusztus 16. (péntek), 10 órától 18 óráig.


Ekkor vehetőek át a térítésmentesen biztosított tankönyvcsomagok is.
Felhívjuk a Tisztelt Szülők figyelmét, hogy a térítésmentes (első évfolyamos és egyéb ingyenes) tankönyvcsomagok átvételéhez kérjük bemutatni az átvevő szülő személyi azonosítóját.

A térítéses tankönyvek kiadása a befizetett csekk bemutatása ellenében lehetséges.

Kérdéseikkel keressenek az alábbi telefonszámon: (23) 355-787

2013. augusztus 6.

Üdvözlettel:

Horváth M. Tünde
szakmai helyettes-tankönyvfelelős

Tájékoztatás a tankönyvellátásról!
Tisztelt Szülő!

Iskolakezdési utalvánnyal is kifizethetők a tankönyvek!
A Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (KELLO) több kafetéria-szolgáltatóval is megállapodást kötött annak érdekében, hogy a munkáltató által béren kívüli juttatásként adható iskolakezdési utalvány is felhasználható legyen a tankönyvek kifizetésére. A KELLO által minden iskolás gyermek nevére kipostázott díjbekérőt 2013. augusztus 1-jétől a kijelölt postahivatalokban, valamint a kialakításra kerülő KELLO-pontokon Iskolai Erzsébet-utalvánnyal, Sodexo Iskolakezdési utalvánnyal, Posta Paletta Iskola utalvánnyal, Edenred Ticket Service beiskolázási utalvánnyal, illetve Puebla beiskolázási utalvánnyal is ki lehet majd egyenlíteni. A KELLO-pontokon pedig az OTP Cafeteria kártyát is elfogadják majd. A befizetési határidő július 31-ről augusztus 15-re módosult. Rengeteg család számára jelent majd könnyebbséget, hogy országszerte összesen 27 ponton a munkáltató által béren kívüli juttatásként adható iskolakezdési utalvánnyal is lehetőség lesz kifizetni a tankönyvek árát. Szinte az összes hazai kafetéria-szolgáltató: az Erzsébet Utalványforgalmazó Kft., a Sodexo, a Posta Paletta, a Puebla, az Edenred utalványai valamint az OTP Cafeteria kártya – ez utóbbi postahivatalokban nem, kizárólag a KELLO-pontokon - felhasználható tankönyvvásárlásra.

A Magyar Posta Zrt-vel kötött megállapodásnak köszönhetően megyeszékhelyenként egy-egy, míg Budapesten két kijelölt postahivatalban lesz lehetőség az utalványos fizetésre. Postai befizetés esetén nagyon fontos, hogy a korábban, levélben kapott fehércsekk mellett a mellékelt díjbekérőt is magukkal vigyék az érintett szülők. Másrészt a Könyvtárellátó augusztus 1-jéig országszerte 7 helyen - Budapesten, Debrecenben, Győrben, Miskolcon, Pécsett, Szegeden és Zalaegerszegen - úgynevezett KELLO-pontokat alakít ki, ahol a csekk befizetése mellett általános személyes ügyintézésre is lehetőség lesz. A kihelyezett ügyfélszolgálati irodákban a tankönyvekkel kapcsolatos teljes körű ügyintézésre, hiányzó díjbekérő pótlására, a Könyvtárellátó webshopjában rendelt könyvek, taneszközök átvételére és általános tájékozódásra nyílik majd mód.

A tankönyvek árának befizetési határideje augusztus 15. Azonban a határidő lejárta után is lehetőség van kiegyenlíteni a tankönyvek ellenértékét, ebben az esetben a befizetés tényét a tankönyvek átvételekor, az iskola felé kell igazolni. A postai elfogadóhelyek részletes listája:
 • Budapest 112. posta; 1114 Budapest XI. Fehérvári út 9-11.; Budapest
 • Budapest 62. posta; 1062 Budapest VI. Teréz körút 51.; Budapest
 • Debrecen 1. posta; 4026 Debrecen Múzeum utca 3.; Hajdú-Bihar megye
 • Eger 1. posta; 3300 Eger Széchenyi út 22.; Heves megye
 • Győr 1. posta; 9000 Győr Bajcsy-Zsilinszky út 46.; Győr-Moson-Sopron megye
 • Kaposvár 1. posta; 7400 Kaposvár Bajcsy-Zsilinszky utca 15.; Somogy megye
 • Kecskemét 1. posta; 6000 Kecskemét Kálvin tér 10-12.; Bács-Kiskun megye
 • Miskolc 1. posta; 3525 Miskolc Kazinczy út 16.; Borsod-Abaúj-Zemplén megye
 • Nyíregyháza 1. posta; 4400 Nyíregyháza Bethlen Gábor utca 4.; Szabolcs-Szatmár-Bereg megye
 • Pécs 1. posta; 7621 Pécs Jókai utca 10.; Baranya megye
 • Salgótarján 1 posta; 3100 Salgótarján Fő tér 3.; Nógrád megye
 • Szeged 1. posta; 6700 Szeged Széchenyi tér 1.; Csongrád megye
 • Szekszárd 1. posta; 7100 Szekszárd Széchenyi utca 11-13.; Tolna megye
 • Szolnok 1. posta; 5000 Szolnok Baross utca 14.; Jász-Nagykun-Szolnok megye
 • Székesfehérvár 1. posta; 8000 Székesfehérvár Kossuth utca 16.; Fejér megye
 • Szombathely 1. posta; 9700 Szombathely Kossuth Lajos utca 18.; Vas megye
 • Tatabánya 1. posta; 2800 Tatabánya Fő tér 30.; Komárom-Esztergom megye
 • Veszprém 1. posta; 8200 Veszprém Kossuth Lajos utca 19.; Veszprém megye
 • Zalaegerszeg 1. posta; 8900 Zalaegerszeg Ispotály köz 1.; Zala megye
 • Békéscsaba 1. posta; 5600 Békéscsaba Munkácsy út 6-8.; Békés megye
A KELLO pontok részletes listáját augusztus 1-jéig tesszük közzé. Kérem, kövessék rendszeresen az iskola honlapjára felkerülő információkat!
Üdvözlettel:

Horváth M. Tünde
szakmai helyettes-tankönyvfelelős

Tájékoztatás a tankönyvellátásról!
Tisztelt Szülő!
Tájékoztatjuk Önt, hogy a kiküldött díjbekérők (csekk) fizetési határideje július 31-ről augusztus 15-re változott!
Tájékoztatjuk továbbá, hogy a KELLO előkészíti annak a lehetőségét, hogy az ország különböző pontjain a díjbekérők ellenértéke iskolakezdési utalvánnyal kiegyenlíthető legyen. A pontos és részletes információkat 2013. július 15-ig a KELLO honlapján közzé teszik és az iskola honlapján is olvashatják. A tankönyvek átvételének időpontjáról és az átvétel módjáról az iskola honlapján augusztusig kapnak információt!

Üdvözlettel:

Horváth M. Tünde
szakmai helyettes-tankönyvfelelős

Taneszköz lista (2013-2014)
Nyári szünet ügyelet
Az alábbi linkre kattintva megtekinthető a nyári szünet ügyeleti beosztása.

Köszönő levél
Dr. Hoffmann Rózsa államtitkár asszony az árvíz elleni védekezésben részt vevő diákoknak és tanároknak szóló köszönő levelét itt olvashatjátok. >> Köszönő levél

Tudnivalók a diákok nyári foglalkoztatásáról
Tisztelt Szülők! Kedves Gyerekek!

Itt olvasható a Nemzeti Adó - és Vámhivatal tájékoztatója, amelyben számos tudnivaló található a diákok nyári munkavállalásával kapcsolatban.

Iskolavezetés