"Archivum"

Korábbi híreink - 2012 - 2013 tanév

Tájékoztatás a tankönyvellátásról!
Tisztelt Szülő!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy iskolánkban
2013. augusztus 9-én (péntek),
10 órától 18 óráig az elsős tankönyvcsomagok átvehetők.


Ezen a napon átvehetik a tankönyvcsomagokat azok a szülők is, akik a KELLO által kiküldött csekkeket már befizették.

A tankönyvosztás másik időpontja:
2013. augusztus 16. (péntek), 10 órától 18 óráig.


Ekkor vehetőek át a térítésmentesen biztosított tankönyvcsomagok is.

A térítéses tankönyvek kiadása a befizetett csekk bemutatása ellenében lehetséges.

Kérdéseikkel keressenek az alábbi telefonszámon: (23) 355-787

2013. augusztus 6.

Üdvözlettel:

Horváth M. Tünde
szakmai helyettes-tankönyvfelelős

Tájékoztatás a tankönyvellátásról!
Tisztelt Szülő!

Iskolakezdési utalvánnyal is kifizethetők a tankönyvek!
A Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (KELLO) több kafetéria-szolgáltatóval is megállapodást kötött annak érdekében, hogy a munkáltató által béren kívüli juttatásként adható iskolakezdési utalvány is felhasználható legyen a tankönyvek kifizetésére. A KELLO által minden iskolás gyermek nevére kipostázott díjbekérőt 2013. augusztus 1-jétől a kijelölt postahivatalokban, valamint a kialakításra kerülő KELLO-pontokon Iskolai Erzsébet-utalvánnyal, Sodexo Iskolakezdési utalvánnyal, Posta Paletta Iskola utalvánnyal, Edenred Ticket Service beiskolázási utalvánnyal, illetve Puebla beiskolázási utalvánnyal is ki lehet majd egyenlíteni. A KELLO-pontokon pedig az OTP Cafeteria kártyát is elfogadják majd. A befizetési határidő július 31-ről augusztus 15-re módosult. Rengeteg család számára jelent majd könnyebbséget, hogy országszerte összesen 27 ponton a munkáltató által béren kívüli juttatásként adható iskolakezdési utalvánnyal is lehetőség lesz kifizetni a tankönyvek árát. Szinte az összes hazai kafetéria-szolgáltató: az Erzsébet Utalványforgalmazó Kft., a Sodexo, a Posta Paletta, a Puebla, az Edenred utalványai valamint az OTP Cafeteria kártya – ez utóbbi postahivatalokban nem, kizárólag a KELLO-pontokon - felhasználható tankönyvvásárlásra.

A Magyar Posta Zrt-vel kötött megállapodásnak köszönhetően megyeszékhelyenként egy-egy, míg Budapesten két kijelölt postahivatalban lesz lehetőség az utalványos fizetésre. Postai befizetés esetén nagyon fontos, hogy a korábban, levélben kapott fehércsekk mellett a mellékelt díjbekérőt is magukkal vigyék az érintett szülők. Másrészt a Könyvtárellátó augusztus 1-jéig országszerte 7 helyen - Budapesten, Debrecenben, Győrben, Miskolcon, Pécsett, Szegeden és Zalaegerszegen - úgynevezett KELLO-pontokat alakít ki, ahol a csekk befizetése mellett általános személyes ügyintézésre is lehetőség lesz. A kihelyezett ügyfélszolgálati irodákban a tankönyvekkel kapcsolatos teljes körű ügyintézésre, hiányzó díjbekérő pótlására, a Könyvtárellátó webshopjában rendelt könyvek, taneszközök átvételére és általános tájékozódásra nyílik majd mód.

A tankönyvek árának befizetési határideje augusztus 15. Azonban a határidő lejárta után is lehetőség van kiegyenlíteni a tankönyvek ellenértékét, ebben az esetben a befizetés tényét a tankönyvek átvételekor, az iskola felé kell igazolni. A postai elfogadóhelyek részletes listája:
 • Budapest 112. posta; 1114 Budapest XI. Fehérvári út 9-11.; Budapest
 • Budapest 62. posta; 1062 Budapest VI. Teréz körút 51.; Budapest
 • Debrecen 1. posta; 4026 Debrecen Múzeum utca 3.; Hajdú-Bihar megye
 • Eger 1. posta; 3300 Eger Széchenyi út 22.; Heves megye
 • Győr 1. posta; 9000 Győr Bajcsy-Zsilinszky út 46.; Győr-Moson-Sopron megye
 • Kaposvár 1. posta; 7400 Kaposvár Bajcsy-Zsilinszky utca 15.; Somogy megye
 • Kecskemét 1. posta; 6000 Kecskemét Kálvin tér 10-12.; Bács-Kiskun megye
 • Miskolc 1. posta; 3525 Miskolc Kazinczy út 16.; Borsod-Abaúj-Zemplén megye
 • Nyíregyháza 1. posta; 4400 Nyíregyháza Bethlen Gábor utca 4.; Szabolcs-Szatmár-Bereg megye
 • Pécs 1. posta; 7621 Pécs Jókai utca 10.; Baranya megye
 • Salgótarján 1 posta; 3100 Salgótarján Fő tér 3.; Nógrád megye
 • Szeged 1. posta; 6700 Szeged Széchenyi tér 1.; Csongrád megye
 • Szekszárd 1. posta; 7100 Szekszárd Széchenyi utca 11-13.; Tolna megye
 • Szolnok 1. posta; 5000 Szolnok Baross utca 14.; Jász-Nagykun-Szolnok megye
 • Székesfehérvár 1. posta; 8000 Székesfehérvár Kossuth utca 16.; Fejér megye
 • Szombathely 1. posta; 9700 Szombathely Kossuth Lajos utca 18.; Vas megye
 • Tatabánya 1. posta; 2800 Tatabánya Fő tér 30.; Komárom-Esztergom megye
 • Veszprém 1. posta; 8200 Veszprém Kossuth Lajos utca 19.; Veszprém megye
 • Zalaegerszeg 1. posta; 8900 Zalaegerszeg Ispotály köz 1.; Zala megye
 • Békéscsaba 1. posta; 5600 Békéscsaba Munkácsy út 6-8.; Békés megye
A KELLO pontok részletes listáját augusztus 1-jéig tesszük közzé. Kérem, kövessék rendszeresen az iskola honlapjára felkerülő információkat!
Üdvözlettel:

Horváth M. Tünde
szakmai helyettes-tankönyvfelelős

Tájékoztatás a tankönyvellátásról!
Tisztelt Szülő!
Tájékoztatjuk Önt, hogy a kiküldött díjbekérők (csekk) fizetési határideje július 31-ről augusztus 15-re változott!
Tájékoztatjuk továbbá, hogy a KELLO előkészíti annak a lehetőségét, hogy az ország különböző pontjain a díjbekérők ellenértéke iskolakezdési utalvánnyal kiegyenlíthető legyen. A pontos és részletes információkat 2013. július 15-ig a KELLO honlapján közzé teszik és az iskola honlapján is olvashatják. A tankönyvek átvételének időpontjáról és az átvétel módjáról az iskola honlapján augusztusig kapnak információt!

Üdvözlettel:

Horváth M. Tünde
szakmai helyettes-tankönyvfelelős

Taneszköz lista (2013-2014)
Nyári szünet ügyelet
Az alábbi linkre kattintva megtekinthető a nyári szünet ügyeleti beosztása.

Köszönő levél
Dr. Hoffmann Rózsa államtitkár asszony az árvíz elleni védekezésben részt vevő diákoknak és tanároknak szóló köszönő levelét itt olvashatjátok. >> Köszönő levél

Tudnivalók a diákok nyári foglalkoztatásáról
Tisztelt Szülők! Kedves Gyerekek!

Itt olvasható a Nemzeti Adó - és Vámhivatal tájékoztatója, amelyben számos tudnivaló található a diákok nyári munkavállalásával kapcsolatban.

Iskolavezetés

Bécsi kirándulás
2013. május 23-án iskolánk néhány tanulója Ausztriába látogatott. Először Kiitsee város csokigyárát néztük meg, ahol a kóstoló mellett vásárolhattunk édességet is. Sok teli szatyorral indultunk tovább Bécsbe. A gyerekek nagy örömére első fővárosi állomásunk a Práter volt. Rengeteg különféle játék után vidáman indultunk következő állomásunkra. Egy európai hírű kiállítást néztünk meg, Bodies címmel. A nap végére fáradtan, de élményekkel gazdagon tértünk haza.
>> Képgaléria

Katona Bianka
8.a osztályos tanuló

Óvjuk meg gyermekeinket a közlekedési balesetektől
Tisztelt Szülők!

Közeleg a nyári szünidő. Diákjaink biztonsága érdekében csatlakozunk a KÖBE (Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület) azon felhívásához, amely ráirányítja figyelmünket tanulóink közlekedési kultúrájának, ismereteinek tudatos fejlesztésére. Ezért tesszük közzé az egyesület honlapjának címét, valamint annak az elektronikus kiadványnak az elérhetőségét, amely segítséget nyújt a gyakorló szülők számára is abban, hogy milyen ismereteket osszanak meg gyermekeikkel, hogy ők is felelős, tudatos közlekedőként, biztonsággal érjenek célba. A kiadvány elérhetősége:
www.kobe.hu/ebook weboldalon keressék az
Óvjuk meg gyermekeinket a közlekedési balesetektől c. linket.
Iskolavezetés

Felvételi meghallgatások és beiratkozás a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában
a 2013/14-es tanévre:
Kedves Szülők, kedves Gyerekek!

A Művészeti Iskola zenetagozata felvételt hirdet a jövő tanévre, az alábbi tanszakokra:

Előképző (csoportos foglalkozás, betöltött 6 éves kortól)
Zongora, hegedű, cselló, gitár, furulya, fuvola, klarinét, szaxofon, trombita, kürt, harsona, tuba, ütőhangszerek

Képzőművész tagozat

Várjuk a rajzolni, festeni, alkotni vágyó növendékeket!

Időpont: 2013. június 12. szerda, 13-17.30 óráig
Helye: Kőrösi iskola Művészeti intézményegysége


Beiratkozás a jövő tanévre:

2013. Június 18.-19., 11 – 18 óráig
Június 20 - 21., 9 – 16 óráig

A beiratkozáshoz kérjük elhozni a tanuló művészeti iskolai bizonyítványát!

Érdeklődni az iskola titkárságán a 23/354-568 -as vagy a 30/9916728-as telefonszámon lehet munkaidőben.

Kőrösi – napok
Eseményekkel teli néhány nap, amely számos élményt, izgalmat adott diáknak, pedagógusnak, szülőnek egyaránt a Kőrösi iskolában, április 22-26-ig. Megérkezett a tavasz, emlékeztünk iskolánk névadójára, Kőrösi Csoma Sándorra. Születésének évfordulója alkalmából hagyományainkhoz híven több napos rendezvénysorozat zajlott intézményünkben. Számos megszokott, illetve hagyományteremtő program színesítette ezt a hetet. Kezdtük hétfőn reggel a 4. évfolyam táncbemutatójával, amely a vastapsnak köszönhetően ismétlést kívánt. Ezzel nyitotta meg Tamás Emília igazgatóasszony a rendezvényeink sorát. Délután Bolhapiac és Könyvvásár várta tanulóinkat, ahová számos szülő is belátogatott. Kedden sorra kerültek a „komolyabb” programok is: délután a Művészeti Iskola hangszeres tanszakainak Kőrösis diákjai nagy sikerrel mutatkoztak be osztálytársaiknak, pedagógusaiknak. Jó hangulatú vendéglátás volt a jutalmuk, felkészítő pedagógusaik, szüleik részvételével. Aznap még tanulóinkra várt a Sudoku verseny döntőseinek megmérettetése is. Szerdán délelőtt izgalommal várták kis-és nagy diákjaink, valamint pedagógus kollégák és dolgozók a Kőrösi Színpad előadásában A rest lány című meseelőadást, amelyben szinte felismerhetetlen jelmezben, vidám szerepben láthattunk számos tanítót, tanárt. Ez a második bemutatkozás is hasonlóan nagy sikert aratott, mint az őszi, Magyar Népmese napján tartott előadás. Szerdán délután zajlott iskolánkban a Városi Idegen nyelvi vers- és prózamondó verseny. Diákjaink itt is szépen szerepeltek, köszönet idegen nyelvet tanító kollégáinknak. 25-én, csütörtökön délután, a Kőrösi ünnepély keretében emlékeztünk meg iskolánk névadójáról, Kőrösi Csoma Sándorról. Látványos és érdekes kisfilm segítségével elevenítettük fel életútját, vándorlásának állomásait. Hagyományainkhoz híven ez alkalomból adtuk át a megtisztelő Kőrösi Érem kitüntetést Szatmári Zoltán könyvtár – tanító szakos kollégánknak, több éves kimagasló pedagógiai, szakmai munkája elismeréseként. Tanulóink közül Kőrösi Oklevél elismerésben részesült Fogas Katalin, Gebei Gréta és Katona Bianka 8. osztályos tanuló, akik példamutató tanulmányi eredményükkel, kimagasló közösségi munkájukkal, valamint számos sporteredménnyel öregbítették iskolánk hírnevét. Köszönetünket fejeztük ki Gebeiné Lepsényi Katalinnak, Szőlősiné Rása Anettnek, Tóth Krisztinának, Fogas Zoltánnak és Kövesi Tamásnak, mint szülőnek, hogy iskolánk számos rendezvényét, programját több éven át segítették, támogatták Pénteken izgalmas sportversenyekkel folytatódott a Kőrösi-rendezvénysorozat. A nap további részében az iskolánkhoz kapcsolódó projektmunkában vettünk részt. Az előzetes gyűjtőmunkák, feladatok eredményeképpen megadott témára készült el minden osztály „tablója”. Az 1-2. évfolyam Az iskolám és én, a 3-4. évfolyam Miért jó Kőrösisnek lenni?, az 5-6. évfolyam Iskolám bemutatása és a 7-8. évfolyam Emlékek a Kőrösiből címmel készítette projektjét. Igazán színvonalas és változatos, egyéni technikával készült munkák születtek. Nem volt könnyű dolga a zsűrinek. Ezen a napon még egy izgalmas verseny várt ránk. A kékek és a sárgák versengése a „Kőrösi szeretlek!” című vetélkedőn. Izgalmas kérdések, zenék, vicces képek, vaktérképes feladatok….felsorolni is sok lenne, mennyi érdekes feladat várta a csapatokat. A sok munka meghozta gyümölcsét, egy csodaszép torta lett a győztes csapat jutalma. Kora délután eredményhirdetésekkel zárult a hét. Ám senki nem tért haza üres kézzel, minden osztály egy hatalmasra sült óriásperecet kapott. Reméljük, minden résztvevő diák, pedagógus és szülő jól érezte magát ezen a tavaszi héten. Köszönet a közreműködő, felkészítő tanároknak! >> Képgaléria

Tornainé Szegedi Erika
intézményegységvezető-helyettes
Mezőtúri hétvége
Április 13-14-én Országos B33 Kosárlabda Diákolimpián vettünk részt Mezőtúron. A döntőbe nyolc csapat jutott be. Először csoportmérkőzéseket játszottunk Karcag, Szekszárd és Miskolc csapatával. Az első Nagyítnapot egy vereséggel és két győzelemmel zártuk. Másnap a döntőbejutásért játszottunk, ahol sajnos kikaptunk Kecskemét csapatától. Az ötödik mérkőzésünk a bronzérem megszerzéséért indult. Ismét Miskolc csapatával játszottunk. Reménykedtünk, hogy revansot vehetünk az előző napi vereség miatt. Végig fej-fej mellett haladtunk és végül egy ponttal nyertünk. Rengeteg tapasztalattal, élménnyel és bronz éremmel tértünk haza az I. Országos B33 Kosárlabda döntőnkről. >>Képgaléria

Fogas Barbara, Gábor Kinga, Katona Bianka, Minich Mercédesz
Kőrösi programok
A Kőrösi Nap és a hozzá tartozó rendezvények programja.

A szülők aktív közreműködése mellett lezajlott iskolánkban a tavaszi szelektív hulladékgyűjtés
Sikeresen zárult az április 10-11-re meghirdetett szelektív hulladékgyűjtési akciónk. Két osztály között folyt ádáz küzdelem az első helyezettnek járó Eleven parki kirándulásért.
NagyítA sorrend a következőképpen alakult:
PAPÍR:
I.   4.b 1426 kg
II.  4.a 1170 kg
III. 2.b 904,65 kg
PET:
I.   4.a 109,5 kg
II.  2.b 39
III. 4.b 32,5 kg
ALU:
I.   4.b 5,5 kg
II.  4.a 3 kg
III. 7.a 2 kg

Az egész éves verseny eredménye:
I.4. b2963,56 kgvegyes hulladék
II.4. a2479,59 kgvegyes hulladék
III.2. b2042,07 kg vegyes hulladék


Gratulálunk minden résztvevőnek, a helyezettek a tanév végi DÖK napon kapják meg jutalmukat.

Köszönöm a szülők aktív segítségét:
Bánóczi János 5.b
Szöllősi Anett 4.b és 7.a
Víg Ágnes 5.c
Sábics Attiláné 3.c és 5.b és 6.b
Elcsics Olga 7.a
Erős Tünde 3.c és 5.a
Árkocsovics Tamás 4.b
Holló Zsuzsanna 2.b és 5.c és 8.a
Sági Kata 2.b és 5.c
Várkonyi Júlia 5.c
dr. Sáránszky Erika. 3.c és 7.b
Külön köszönet a két egész napon át nyújtott áldozatos munkájáért Fogas Zoltánnak 3.a és 8.a

Éberl Klára
DÖK segítő pedagógus
Karatésok a Kipp-Kopp Óvodában
Nagyít Iskolánkban 2006 áprilisa óta folyik karate oktatás. A versenyekről a gyerekek sosem távoznak üres kézzel, legszebb sikereikről pedig már itt az iskola honlapján is olvashattunk (Csapat Magyar Bajnokság csapat kata versenyszám első helyezés).
2013. április 4-én a Kipp-Kopp Óvodába látogattak tanítványaink egy kis bemutatót tartani a kicsiknek: formagyakorlatok, küzdelmek, mit kell tenni, ha késsel támadnak ránk...
Érdekes volt látni a sok-sok érdeklődő, csodálkozó gyermekarcot, akik számos érdekes élménnyel tértek haza és talán egyszer majd ide a Kőrösi Iskolába is.
>> Képgaléria

Éberl Klára
osztályfőnök
Happy-hét
BÉCS - Kirándulás
Nagyít Időpont: 2013. május 23. csütörtök
Utazás : külön autóbusszal
Indulás: 6:00-kor, az iskolától
Hazaérkezés: 21:00 körül ugyanide

Költsége:
5600 Ft iskolánk tanulóinak
6600 Ft más résztvevőknek

Mindenkinél legyen:
- érvényes útlevél, vagy személyazonossági igazolvány
- esőkabát, meleg ruházat útravaló élelem, ital (ne üvegben, ami törékeny)
- költőpénz (belépőre és vásárlásra- 25-30 Euro ajánlott)
/a belépődíjas programok fakultatívak /

A kirándulást csak kellő számú jelentkező esetén tudjuk elindítani!

Program:
1. KITTSEE- HAUSWIRT CSOKOLÁDÉGYÁR MEGLÁTOGATÁSA VEZETŐVEL
- kb. egy órás program – fakultatív
- Utána vásárlás a gyár nagykereskedelmi boltjában.

2. BÉCS BELVÁROSA SÉTA ÉS VÁROSISMERET
- kb. két órás program, amelyben Ausztria és Magyarország kapcsolatát mutatjuk be.

3. A TELJESÜZEMŰ PRÁTER MEGLÁTOGATÁSA
- kb. két és fél órás program – fakultatív

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2013. ÁPRILIS 30.
NYERGESNÉ MAGYAR MARIANNA SZERVEZŐNÉL, 2000 FT ELŐLEG BEFIZETÉSÉVEL.
(A teljes összeget május 10-ig kell befizetni)

MEGHÍVÓ - Péter Erika költőnő műsora
Nagyít
FELHÍVÁS az általános iskolába történő beíratásra
Értesítjük az érintett szülőket, hogy a 2013/2014. tanévre történő általános iskolai beíratásokra az alábbi időpontokban kerül sor:
2013. április 8. - 9. (hétfő, kedd)
8.00 órától 18.00 óráig


Tanköteles gyermekét a szülő köteles a lakóhelye, ennek hiányában tartózkodási helye szerinti illetékes vagy a választott iskola első évfolyamára beíratni.

Az első évfolyamra történő beíratáskor
a gyermek személyazonosítására alkalmas, a gyermek nevére kiállított személyi azonosító
és a lakcímet igazoló hatósági igazolványt
és az iskolába lépéshez szükséges fejlettség elérését tanúsító igazolást kell bemutatni.
Fentieken túl kérjük, beiratkozáskor hozza magával
gyermeke születési anyakönyvi kivonatát is
.

A felvételről első fokon az iskola igazgatója dönt, elutasítás esetén fenntartó hivatott a felülbírálati kérelmet elbírálni.

Iskolánk jellemzéséből:
 • a magyar nyelv sajátosságaihoz alkalmazkodó, a tananyag kis lépésekre bontásával, ill. a fokozatos felépítés elvének megvalósításával történő olvasás és írástanítás
 • kreatív foglalkozások, tánc, dráma és egyéb műveltségterületek bevonásával komplex személyiségfejlesztés
 • az induló 1. évfolyam számára 5. osztálytól emelt szintű matematika vagy idegen nyelv oktatásának biztosítása
Iskolánk körzetéhez tartozó utcák:
Bláthy O. u., Jedlik Á. u., Móricz Zs. köz, Liszt F. stny. 37-55., Kodály Z. stny. 27-36., Erkel F. krt. 23-64., Irinyi J. u., Jókai M. köz, Sport u., Labda u., Bajnok u., Olimpia u., Szellő u., Tél u., Tavasz u., Nyár u., Páva u., Fürj u., Fácán u., Sas u., Sólyom u.

Városunk iskoláinak beiskolázási körzete megtekinthető itt.

További, a tankerület illetékességi területén működő általános iskolák listája megtekinthető itt.
FELHÍVÁS A 2013/14-ES TANÉVBEN ELSŐ ÉS ÖTÖDIK OSZTÁLYOS GYEREKEK SZÜLEI SZÁMÁRA
TISZTELT SZÜLŐK!

A KIK Érdi Tankerülete tájékoztatót tart a 2013/14-es tanévben bevezetésre kerülő hit és erkölcstanoktatásról. A tájékoztatón felvilágosítást kaphatnak az egyházak képviselőitől a hittanoktatás megszervezésével kapcsolatos tudnivalókról.

Időpont: 2013.április 04. (csütörtök) 16.30 óra
Helyszín: Pártok Háza díszterme

Tamás Emília                                                             Sárközi Márta
          igazgató                                                              KIK Érdi Tankerület
                                                                                       igazgató

Egy ünnep képekben
Mindig kiemelkedő jelentőséggel bírt 1848. március 15. megünneplése. Fontos ez a dátum hiszen az általa jelképezett korszaknak köszönhetjük gyönyörű himnuszunk keletkezését, zászlónk piros-fehér-zöld színeit, illetve azt, hogy országunk fővárosa Pozsony helyett Budapest, hivatalos nyelve pedig a latin helyett a magyar lett. Olyan szavakkal ismerkedhettünk meg, mint nemzeti öntudat, összefogás.

Iskolánk ünnepélyén is ezt az összefogást valósítottuk meg:
1. évfolyam – nemzeti zászlók készítése
2. évfolyam – kokárdák készítése
3. évfolyam – közös tánc
4. évfolyam – csákók és párták készítése
5. évfolyam – ének
6. évfolyam - műsor
7. évfolyam – a kőrösis diákok 12 pontja
8. évfolyam – prezentáció a Pilvax kávéházról és a kor divatjáról

Köszönöm mindenkinek a sok segítséget, a gyönyörűen együtt csengő énekeket!
Külön köszönet a 6. b osztály tanulóinak a színvonalas szereplésért! >> Képgaléria

Éberl Klára
történelem szakos tanár
Kórusfesztivál
A Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és AMI Bodzavirág Kórusa, Násztorné Réczey Éva vezetésével, 2013. március 23-án, Érden, a XIX. Pest megyei Regionális és IV. Országos Kórusfesztiválon ARANY minősítésben részesült.
Tíz kórus, közel 600 gyermek vett rész a rangos eseményen.
A Pécsről, Budapestről, Fótról, Kaposvárról érkezett kórusok mellett, a tankerületből Érd és Százhalombatta képviseltette magát.
A verseny kiírása szerint a "kicsinyek kórusa" kategóriában indultak. Két acapella (kíséret nélküli) darabot kellett énekelniük és egy tetszőleges Kodály Zoltán művet.
Nagy siker volt a műsor "csattanója" Kátai László, Európai gyermekdalaiból, a két török dal. Csörgőkarikán Mákné Csépányi Katalin, nagydobon Buzás György játszottak. Zongorán kísért, Kun Katalin.
A zsűri tagjai, Takács László karnagy, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem gyakorlatvezető tanára, Szabó Katalin karnagy, az ELTE Ének-zenei Tanszék főiskolai gyakorlatvezető tanára, Bárány Gusztáv a Magyar Rádió Erkel-díjas zenei rendezője, nagy elismeréssel nyilatkoztak a Bodzavirág Kórusról. Kiemelték a kiváló műsorválasztást, az egységes, szép, igazi gyermekhangokat, a változatos hangszíneket, valamint a nagy összetartást.
A gyerekek és tanárnőjük nagyon örülnek az arany minősítésnek, hiszen a tíz kórus közül egyedül ők nem ének-zene tagozatosak.
A Bodzák következő fellépése a költészet napján lesz, április 11-én, a BKK-ban, az EGYÜTT című műsorban, ahol tanítóikkal, tanáraikkal és a Felhőjárókkal énekelnek.Farsang – az ünnep, melynek emléke sokáig elkísér
A farsangi bulit már minden osztály nagyon várta. Sok-sok tanakodás után dőlt el ki milyen műsorral készül, mivel lép majd fel. Mindenki lázban égett. A szereplést számos próba, lassú összecsiszolódás előzte meg, de megérte! Mind az alsó, mind a felső tagozaton kiváló produkciókat, ötletes jelmezeket láttunk. Ezt nem csak a DÖk jutalmazta tortákkal és oklevelekkel, hanem a Dunai Flottilla képviselője is, aki mindkét évfolyamon egy – egy osztályt (3. b és 5. c ) választott ki egy dunai evezéshez. Köszönjük szépen!
A 8. évfolyam palotás tánca nagyon tetszett mindenkinek. A két bohóc az osztályok táncát kifigurázva csinált jókedvet. A legjobb a pedagógusok előadása volt, igazán színvonalas táncot adtak elő, melyet nagy tapssal díjazott a közönség. Az osztályok tánca után következtek a tánccsoportok, melyek láthatóan elnyerték a gyerekek tetszését. A fiúk dobos előadására nagy buli kerekedett, mindenki ujjongva énekelt. A tánc alatt volt fánkevő - verseny és LIMBO, melyek szintén jó hangulatot teremtettek a táncparketten. A 3. és 6. osztályos tanulók szülei segítettek a ruhatárban, a kapunál és a büfében. Az előző évekhez képest a büfében az asztalok elhelyezése nagyon jó volt, láthatóan minden elfogyott. Mindenki, aki éhes és szomjas volt, elégedetten távozhatott. Sok-sok finom sütemény és szendvics várta az éhes és nassolni vágyó gyerekeket és szüleiket. Köszönjük mindenkinek a munkáját!
Köszönjük a TESCO áruháznak és a Király Fia és Társa Cukrászda Érdi Kirendeltségének a sok finom falatot!
Összességében a mind a felső mind az alsó évfolyam farsangja nagyon jól sikerült, egy újabb élménnyel és fáradtan tértünk este haza.
Ezúton is szeretnénk megköszönni a szervezést mindenkinek, legfőbbképpen Éberl Klára tanárnőnek és a segítő szülőknek.

Bánóczi Stella 5.b és Fábián Fanni 6.a

Most, hogy elkészültek a gyerekek az élménybeszámolójukkal, lehet, hogy végre ránk köszönt a tavasz is!!!

Képgaléria:
https://picasaweb.google.com/110483156636838591920/2013AlsosFarsang?authuser=0&authkey=Gv1sRgCLOyxaXWh5zvHw&feat=directlink

Éberl Klára
DÖK segítő tanár
Tábor
MEGHÍVÓ - Nyílt nap
"nekünk most már tavasz kell!"
Mi ennek érdekében mindent megtettünk. A Bara parton a kisze babát elégettük és a patakba dobtuk.

"Kisze, kisze szalmából
perzselődj a lángoktól
vörös táncban hamvadj el
nekünk most már tavasz kell!"

Sefcsik Mária
szervezőSzülők számára is nyitott tehetségsegítő szakkör
(2013. március 7. - május 30.)
Az ISZE Tehetségsegítő Tehetségpont a TÁMOP-3.4.5-12-2012-0001 "Tehetséghidak Program" nevű kiemelt projekt keretében kihelyezett szakkört valósít meg a százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és AMI – ben a szülő- diák- pedagógus együttműködésének fejlesztése és a tanórán kívüli tehetségsegítés érdekében.
A megvalósítani kívánt program neve: "5-6. évf. tanulók tehetséggondozása informatikával", amelyet az ISZE Kozma László Műhelye dolgozott ki 2011-ben. A programot 3 pedagógus programvezető valósítja meg: Ridzi Gizella - Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és AMI - Százhalombatta, Ötvös Józsefné – Eötvös Lóránd Általános Iskola - Százhalombatta, Bifkovicsné Liga Erika - Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnázium – Érd. A szakkörön 5-5 fő tanuló vesz részt mindegyik iskolából.
Az intézmények kiválasztásánál döntő szempont volt, hogy az iskolák nevelői évek óta kiemelkedő tevékenységet folytatnak a Kozma László Országos Informatika Alkalmazói Tanulmányi Verseny keretében az országos versenybizottság tagjaiként. A nevelők pedig részt vettek a Genius Tehetségprogram képzésein, így alkalmasak arra, hogy a tehetségkutatás, tehetségfejlesztés, tehetséggondozás területén fejlesszék a tanulókat.

A Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolából a következő tanulók vesznek részt a szakkör munkájában:
 • Petrovics Zoltán 6.a
 • Török Nikolett 6.a
 • Zsebők Máté 6.a
 • Lukács Petra 6.b
 • Varga Szilvia Irma 6.b
Tervezett időpontok:

Ssz. Téma Tanár Időpont
1.


Csapatépítés, ismerkedés


Bifkovicsné Liga Erika
Ötvös Józsefné
Ridzi Gizella
2013.03.07.
csütörtök 15:00-17:00

2.

Prezentációkészítés

Ridzi Gizella

2013.03.14
csütörtök 15:00-17:00
3.

Grafika

Bifkovicsné Liga Erika

2013.03.21
csütörtök 15:00-17:00
4.

Szövegszerkesztés

Ötvös Józsefné

2013.04.04
csütörtök 15:00-17:00
5.

Prezentációkészítés

Ridzi Gizella

2013.04.11
csütörtök 15:00-17:00
6.

Grafika

Bifkovicsné Liga Erika

2013.04.18
csütörtök 15:00-17:00
7.

Szövegszerkesztés

Ötvös Józsefné

2013.04.25
csütörtök 15:00-17:00
8.


Kreativitásfejlesztés informatikával

Fülöp Márta


2013.05.02
csütörtök 15:00-17:00

9.

Grafika

Bifkovicsné Liga Erika

2013.05.09
csütörtök 15:00-17:00
10.

Szövegszerkesztés

Ötvös Józsefné

2013.05.16
csütörtök 15:00-17:00
11.

Prezentációkészítés

Ridzi Gizella

2013.05.23
csütörtök 15:00-17:00
12.

Prezentációkészítés

Ridzi Gizella

2013.05.30
csütörtök 15:00-17:00

A program keretében sor kerül egy sikeres szülői életpályákat bemutató foglalkozásra is 2013. március 27-én 16:00 órakor, melynek célja pozitív példát mutatni a tanulóknak, a szülők elhivatottságának bemutatásával ösztönözni őket tehetségük fejlesztésére, motivációjuk megerősítésére, továbbá a tanulók pályaorientációjának segítése.

A 2013. május 8-án 16:00 órakor megszervezésre kerülő filmklub célja, egy olyan tehetséggel kapcsolatos film megtekintése, amely árnyalja a tanulók tehetségről kialakított képét. Pozitív példájukkal, ösztönözik a tanulókat arra, hogy tudatosítsák saját erősségeiket és gondolkozzanak el azon, hogy ezekkel az erősségekkel hogyan tudnák fejleszteni gyenge oldalukat. A film közös megtekintésének (tanulók, szülők, tanár, szakértő) célja, hogy a közösség szintjén induljon el egy beszélgetés a tehetségről. A látottakra később is lehessen reflektálni. A film megtekintését követő interaktív megbeszélés a fogalmi tisztázást, a közös gondolkodás elindítását szolgálja. Sor kerülhet tanácsadásra is.

Ezekre a programokra is szeretettel várunk minden érdeklődő szülőt és diákot a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolába.

Ridzi Gizella
programvezető

VALENTIN – NAP / BÁLINT- NAP
Ismét egy sok vitát kiváltó ünnep: kell-e ez nekünk, vagy csak a virág- és édességárusok keresnek rajtunk...
Pedig eredete egészen az ókori Rómáig nyúlik vissza.
A legenda szerint Szent Bálint (Valentinus), Interamna püspöke, mielőtt mártírhalált halt volna, hitének erejével visszaadta börtönőre vak lányának látását. Február 14-én, kivégzésének napján, búcsúüzenetet küldött a lánynak, amelyet így írt alá: "a Te Bálintod".
Ez a Bálint-napi üzenetküldés eredetének leggyakoribb magyarázata.
Egy másik elbeszélés arról tanúskodik, hogy titokban eskette meg a szerelmes párokat, illetve hogy ő volt az első, aki egy pogány férfit és egy keresztény nőt összeadott.
Kezdetektől fogva ismert a szerelmesek iránti rokonszenve és az értük végzett tettek sora. Talán ezért is vált a XIV. században Szent Bálint a jegyesek és fiatal házasok védőszentjévé Angliában és Franciaországban.
Kevéssé ismert azonban, hogy a magyarországi németek közt is igen népszerű volt.
Templomaikban gyakran ábrázolták, freskója ma is látható Töttösön. Az Érdy-kódex sorai pedig arról tanúskodnak, hogy nem csak az ország német, hanem magyar lakói is ismerték ezt az ünnepet.
Bólyban ma is látható egy a tiszteletére szentelt kápolna.
Ezért hát iskolánk tanulói és tanárai, dolgozói, a DÖK szervezésében, ezen a napon pirosba öltöztek.
Minden szünetben felcsendült egy-egy szívhez szóló dal, a szerelem, szeretet hírnökei pedig vitték az ajándékokat, üzeneteket, amiket a gyerekek helyeztek el postaládánkban.
A nap zárásaként együtt egy nagy szívet alakítottunk ki az aulában.
A legtöbb piros ruhadarabot felmutató osztály pedig meglepetésben részesül!
A sok vidáman táncoló kis piros alakot elnézve azt gondolom, néha jó megállni ebben a nagy rohanásban és elmondani a másik embernek, hogy "szeretlek".
Valljuk be őszintén tényleg minden nap kimondjuk ezt a szót társunknak, gyermekünknek?
Vagy szükség van erre az ünnepre, amely figyelmeztet minket legalább egy évben egyszer!

Végezetül álljon itt egy latin idézet Vergiliustól:
"Omnia vincit amor et nos cedamus amori."
(A szerelem mindent legyőz és nekünk meg kell adnunk magunkat a szerelemnek!)A fényképeket készítette: Szatmári Zoltán

Köszönöm mindenki részvételét, segítségét:

Éberl Klára
DÖK segítő tanár


Csalogató
Az alábbi linken a Csalogató programjairól készült képeket, illetve az iskola bemutató videóját tekinthetik meg:

Sportparádé - 2013.01.30.
Meseország  - 2013.02.06.
Varázsceruza  - 2013.02.13.
Idegen nyelvi csalogató  - 2013.02.20.
Zenepalota  - 2013.03.06.
Játékos informatika  - 2013.03.20.SULIRAJONGÓ

Tisztelt Szülők!
Kedves Gyerekek!
Kedves Kollégák!A Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és AMI jelentkezett, a
TESCO GLOBÁL ÁRUHÁZAK ZRT felhívására
a SULIRAJONGÓ játékra!

Kérünk mindenkit, hogy mutassuk meg, hogy mi tudunk tenni iskolánkért vásárlásaink után annyit, hogy szavazunk az e-mail címünkkel,
a kupon kóddal,
AP kóddal www.sulirajongo.hu honlapon,
a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola videója alatt!

A legtöbb szavazatot-beküldőt, 50.000.-Ft vásárlási utalvánnyal ajándékozzák meg!
A szavazás kezdete: 2013. február 01.
A szavazás vége: 2013. április 05.

Cél:
  A fődíj elnyerése
 • Az összefogás erősítése iskolánkért
 • Együtt, egy cél érdekében munkálkodás kialakítása


Programfelelős:
Jobbágy Miklósné
tanárnő


ADÓ 1% - Zeneiskolát Támogatók Köre Egyesület
Kedves Szülők, tisztelt Támogatónk!
Kérjük, támogassa adója egy százalékával a százhalombattai Művészeti iskolát!
Utalja ezt az összeget a "Zeneiskolát Támogatók Köre Egyesület" javára, mellyel segítheti iskolánk tanulóinak versenyeztetését, táboroztatását, rendezvények szervezését vagy új hangszer vásárlását.Köszönjük támogatását!

Zeneiskolát Támogatók Köre Egyesület
Adószám: 18671977-1-13

ADÓ 1%
Tisztelt Szülők!
Tisztelt Támogatónk!


A Kőrösi Iskoláért Alapítványhoz az Önök 2011. évi személyi jövedelemadójából közérdekű célra felhasználható 1%-ból a NAV 868.939,- Ft-ot utalt ki az Alapítvány részére.

Köszönjük!

Kérjük, hogy az idei adóbevallások idején, ha módjukban áll ismételten utalják befizetett adójuk 1%-át alapítványunknak. Ez a pénz iskolánk tanulóit tartalmasabb iskolai programokhoz segíti, szellemi és fizikai fejlődésüket szolgálja majd. Amennyiben adójuk 1%-át felajánlják alapítványunknak, a NAV felé a rendelkező nyilatkozatot a következőképpen kérjük kitölteni:

A kedvezményezett adószáma:             18667345 - 1 - 13

A kedvezményezett neve:             KŐRÖSI ISKOLÁÉRT ALAPÍTVÁNYKöszönettel:
Kőrösi Iskoláért Alapítvány Kuratóriuma


Újévi buli a felső tagozatosoknak - DÖK
2013. január 11-én újévi nyitó bulit rendeztünk, melyre szeretettel vártuk felsős diákjainkat és azok barátait. A bulin a várakozások ellenére kevés tanuló jelent meg: a vezetőség döntése alapján az osztályfőnöki intővel rendelkező tanulók nem vehettek részt ezen a rendezvényen, ezzel is motiválva őket a megfelelő viselkedésre. A büfében és a kapuban is sok szülő segített nekünk. Ezt ezúton is köszönjük! Ezen a bulin nemcsak a táncé volt a főszerep, de különböző játékok is várták a szórakozni vágyókat: lufis tánc, ahol a bokára kötött lufikat kellett kidurrantani; majd a táncos pároknak újságpapíron kellett táncolniuk mindig kisebb és kisebb helyen. A limbónál pedig 3 győztesünk is lett. A legszerencsésebb résztvevő az 5.b osztály tanulója, Veizinger Diána volt, akinek sikerült megtalálnia a süteménybe rejtett szerencsepénzt és ezért egy üveg gyerekpezsgővel térhetett haza. Volt jósnőnk is, Radácsi Anett 7. b osztályos tanuló személyében, aki nagy sikert aratott. Anett, szeretettel várunk téged a farsangon is!
A DJ-k által játszott zenék sikert arattak, a jelenlévők nagy része önfeledten táncolt. Este 8 órakor, fáradtan, de élményekben gazdagon mentünk haza.
Köszönjük DJ-inknek a jó zenét: Tóth Krisztián, Elcsics Gergely, Juhász Viktor.
Aki kihagyta, sajnálhatja, ugyanis fergeteges buli volt. Reméljük, legközelebb más is eljön!

Fábián Fanni 6.a
Bánóczi Stella 5.b


MEGHÍVÓ - Szülők-Nevelők Bálja
Plakát Nagyít!
A Kőrösi Iskola nevelőtestülete
és a Szülői Közösség szeretettel meghívja hagyományos jótékonysági rendezvényére a

S Z Ü L Ő K - N E V E L Ő K    B Á L J Á R A !

Időpont: 2013. február 9. 19 óra 30 perc.
Helyszín: Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és AMI
Százhalombatta, Liszt Ferenc sétány 10.

Plakát megnyit

Kalandos - Csalogató "Nálatok, laknak-e állatok?"
Kalandos - Csalogató
Köszönet
Az iskolánkban hagyományos adventi koszorú készítése mellett az idén a mi osztályunkban nem csak erre az alkalomra korlátozódott a szülőkkel való közös karácsonyi készülődés. Minden ünnep előtti péntek délután kézműves foglalkozásokat tarthattak a gyerekeknek a vállalkozó kedvű, kreatív anyukák. Nem csupán a munkadarab kitalálása, de a tevékenység lebonyolítása is az ő feladatuk volt. A gyerekekkel együtt mi is nagyon értékeltük lelkesedésüket, ötletességüket, hiszen tudjuk, nem kis feladatra vállalkoztak. 26 kisgyereknek kellett egyszerre, egy időben magyarázni, segíteni úgy, hogy ők nem is mindannyian pedagógusok.
Készült szalagból és gyöngyből fenyőfa, tobozból szarvas, WC papír gurigából csillag, papírból angyal és képeslap, teatasakból fenyőfa, filc anyagból gyöngyös korcsolya, dekupázsolt kavicsból asztali dísz és festettünk gipszből öntött figurákat is. >> Képgaléria
Köszönetképpen álljon itt annak a néhány szülőnek a neve, akik karácsony előtt színesebbé, tartalmasabbá tették a péntekjeinket: Kőváriné Lakatos Henriette, Némethné Taszing Irén, Polgárné Orbán Erzsébet, Sági Attiláné, Somogyi Éva.
A karácsonyi készülődés lezárásaként Balogné Lak Tünde, Róth Krisztina és Bercsényiné Kántor Judit jóvoltából finom süteménnyel viszonozhattuk a DÖK által szervezett ajándékozáson az 5. b osztályosok kedvességét.
Köszönjük az eddigi segítségeket, az együttműködést, kívánunk sikerekben gazdag, boldog új esztendőt osztályunk valamennyi tanulójának és családjának!

2. a osztály - tanító nénik

Ilyen még nem volt!
2012. december 20-át írunk. Mindjárt Karácsony! Iskolánk kívül-belül karácsonyi díszben pompázik!
Ezen a napon nem tanultunk, hanem játszottunk, beszélgettünk, megajándékoztuk egymást.

Iskolánk Diákönkormányzata egy új, szép hagyománnyal lepett meg Bennünket. A Tagok azt kérték az osztályoktól, hogy ajándékozzák meg egymást ezen a napon. Ilyen még nem volt, így nagyon vártuk, hogy mivel fognak meglepni Bennünket! Hetekkel előtte a sors keze, de inkább Kevinünk keze az 5. a osztályt húzta ki az osztályunknak. Több ügyes kezű anyuka jelezte, hogy szívesen vállalja az ajándék megsütését.

E szép nap reggelén Gréta anyukája egy hatalmas csomaggal jött, melyben sok-sok muffin várta éhes kisgazdáját. Osztályunk lázban égett, hogy mikor jönnek már a nagyok! Szépen felöltöztünk, osztályunkat kicsit átrendeztük, hogy meglepjük az 5. a-t. Végre meghallottuk a hangjukat! Először Ők mondtak el Nekünk egy karácsonyi mesét, majd Mi közösen elmondtuk Dsida Jenő: Itt van a szép Karácsony című versét. Közben ajándékot cseréltünk egymással, majd mindannyian elénekeltük a Kis karácsony, nagy karácsony kezdetű dalt. Szép, és megható volt ez a kis idő, amit eltöltöttünk együtt! Reméljük, jövő évben is lesz meglepetés!

Mindenkinek Boldog, Szép Ünnepeket kívánok!

Kertészné Rácz Judit
3.c osztály osztályfőnöke


Karácsonyi Üdvözlet


Iskolánk tanulói, pedagógusai, technikai dolgozói nevében minden kedves olvasónknak szeretetteljes, békés karácsonyi ünnepet és sikerekben gazdag boldog új esztendőt kívánunk!

Tamás Emília
igazgatóÜnnepi események
Kedves Olvasó!

A gyermekek nagy örömére december 6-án iskolánkba is ellátogatott a Mikulás.
A vele eltöltött vidám és szép pillanatokat örökítettük meg fényképeken.
A legkisebbeknél tett látogatását pedig videofelvételen is megtekinthetik az alábbi helyeken:

Mikulás képek:
https://picasaweb.google.com/110483156636838591920/Mikulas?authuser=0&authkey=Gv1sRgCMe7gprkn_PmkgE&feat=directlink

Mikulás az 1.a-nál videó:
http://www.youtube.com/watch?v=nRuKJ1xHpGs

Mikulás az 1.b-nél videó:
http://www.youtube.com/watch?v=uWAWrOiRr7k

Mikulás az 2.a-nál videó:
http://www.youtube.com/watch?v=sKQ-VDhhb1s

Betlehemi játék

2012. december 12-én a 4.a osztály Betlehemi játékát tekinthették meg a százhalombattai Idősek Gondozóházának lakói. A gyermekek érkezését nagy izgalommal várták az idős nénik, bácsik. Szeretettel fogadták a karácsony meghitt, szép pillanatát megidéző betlehemezést.
Reméljük, jövőre is ellátogathatunk!

A látogatásról készült fénykép és videofelvétel megtekinthető itt:

Betlehemes képek 4.a:
https://picasaweb.google.com/110483156636838591920/Betlehem4A?authuser=0&authkey=Gv1sRgCM7Vo- P2irOvvwE&feat=directlink

4.a betlehemes videó:
http://www.youtube.com/watch?v=61mhKCyGOiw

A 4.b osztály tanulói pedig a Kőrösi iskola diákjainak mutatták be ezt a szép néphagyományt.
Az ő bemutatkozásukról készült anyag elérhető itt:

Betlehemes képek 4.b:
https://picasaweb.google.com/110483156636838591920/Betlehem4B?authuser=0&authkey=Gv1sRgCKLsgqKfj_irRg&feat=directlink

4.b betlehemes videó:
http://www.youtube.com/watch?v=L2HURWnWBxY

A műsorok betanítását Násztorné Réczey Éva tanárnőnek köszönhetjük.

Adventi koszorúkészítés
November 30-án délután iskolánk auláját ellepték kicsik-és nagyok, hogy tanító nénijükkel és segítő szüleikkel, testvérükkel elkészítsék Adventi koszorújukat. Az 1.a osztály tanulói verset szavaltak és elmondták az Adventi koszorúkészítés történetét, megteremte ezzel az ünnepi hangulatot. Ezután felcsendültek a karácsonyi dalok és kezdetét vette a szorgoskodás, melynek eredményeként tanulóink szebbnél szebb koszorúcsodákat készítettek. Csodálják meg a képek között ezeket az örömteli pillanatokat és az elkészült csodaszép darabokat!
A kedves szülőknek, kollégáknak ezúton köszönöm segítségüket és békés, boldog ünnepeket kívánok!

Még több kép elérhető az alábbi linken:
https://picasaweb.google.com/110483156636838591920/AdventiKoszoruKeszites?authkey=Gv1sRgCLSr-sjs38HH9QE

Ignácz Krisztina
tanító néni

Kőrösi - mozgató
Kiadvány A Kőrösi Csoma Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola új hagyományt teremtett. A gyerekek mozgásigényét összekötöttük a játékos és jókedvű reggeli tornával. Minden héten több alkalommal reggel, az aulában gyülekező diákok zenés tornán vehetnek részt, de ezúttal ezt a programot nem a tanárok, hanem a diákok vállalták magukra. Osztályonként lehet nevezni erre a feladatra, s mint a nagyok, kisebb aerobic órát tartanak az iskola tanulói számára pár percben. Nevezni mindenképpen érdemes, hiszen dicsőségnek számít, ha a nevező osztályok közül a többi diák rájuk adja le a szavazatát. Minden osztály voksolhat a neki leginkább tetsző reggeli mozgató csapatára.
Nevezni már csak azért is érdemes, mert a nyertes produkció egy hatalmas pizzával gazdagodik. Az első ilyen szavazás után a 8.a osztályos lányok produkciója, Katona Bianka és Gebei Gréta reggeli mozgatója nyerte el az iskola tanulóinak szavazatát. A lányok nagyon sportszerűek voltak, hiszen a nyereményt az összes többi nevező csapattal együtt fogyasztották el. A Kőrösi- mozgatót minden hónapban megrendezzük, így a hideg téli napokon is jókedvűen, mozgással indulnak majd a reggelek a Kőrösi iskolában. >> Képgaléria

Pálfi Adrienn Veronika
tanítónő

Idegen nyelvi karácsonyi parti


Szeretettel hívunk nézőként és versenyzőként az idegen nyelvi karácsonyi partira.
Ideje: 2012. december 18. - 15:00 - 17:00
Helye: iskolánk aulája!

Idegennyelvi Munkaközösség
Városi számítástechnika verseny
Az Eötvös Lóránd Általános Iskola az Eötvös napok alkalmából két fordulóban rendezte meg a városi számítástechnika versenyt. Ez alkalommal csapatversenyen vettünk részt.
KiadványIskolánk csapatának tagjai: Karsai Edina 7.a, Vas Zoltán 7.a, Völgyesi Bence 7.b és Weress Barnabás 7.b osztályos tanulók. Csapatnevük: Frodo visszatér. Az első forduló feladatának elkészítéséhez megkérték iskolánk tanulóit, hogy rajzoljanak életképeket az iskola mindennapi életéről. Az összegyűjtött rajzokat digitalizálva egy kiadványt kellett szerkeszteniük, illetve egy logót terveztek a csapatnak. Ez látható a kiadvány első oldalán.
A döntő fordulóra november 27-én került sor, ahol mindkét forduló eredményét összesítve iskolánk csapata 2. helyezést ért el, nagyon szoros küzdelemben, mindössze 0,1 pont lemaradással az első helyezett mögött.
Ehhez a szép eredményhez gratulálunk nekik.
A készült kiadványt itt tekinthetik meg: Kiadvány

Ridzi Gizella
informatika tanár

Márton napi vásár a Kőrösiben
Mikor közeleg november 11., sok kicsi szorgos kéz ügyeskedik a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában.
Márton napja lévén, vásárt rendeztünk, ahol az osztályok a maguk által készített portékájukat bocsáthatták vásárra. Ahhoz, hogy ezeket a gyönyörű kézműves tárgyakat megoszthassák társaikkal, vásári kikiáltót kellett minden osztálynak írnia.
Közhírré tétetett, majd kidoboltatott a vásár kezdete. Kiri Zsuzsa tanítónő és néptáncosai fergeteges hangulatot varázsoltak az aula közepén, ahol népzenével, mulatsággal és gyönyörű népviseletbe öltözött diákjaink táncával nyitották meg a vásárt. Papírmasché, adagedények, gipsz csodák és origami különlegességek cseréltek gazdát ezen a napon.
A vásár végeztével táncház várta iskolánk diákjait.
Képek az alábbi linken érhetők el:
https://picasaweb.google.com/110483156636838591920/MartonNapiVasar?authkey=Gv1sRgCI__jPHkw-bzFA

Pálfi Adrienn Veronika
tanító néni

Karate – sikerek!
A Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola tanulói, az Ercsi Harcművészeti Egyesület Kőrösi Karate Csoportjának tanítványai szombaton, Csapat Magyar Karate Bajnokságon vettek részt, ahol, 82 csapat versenyzői mérték össze tudásukat! Tavaly is részt vettünk, dobogós helyen végeztünk, de nem lettünk bajnokok! A következő eredmények születtek!

Csibi Csongor, Kasparek Péter, Sági Attila.
Katában,(formagyakorlat), ahol a korosztályukban kilenc csapat indult, ELSŐ helyezést értek el!
Kumitében,(szabad küzdelem), ahol a korosztályukban nyolc csapat indult, HARMADIK helyezettek lettek!

Puskás Dominika és csapata, a budapesti, Budai XI. Egyesületének színeiben, Shihan Nánai Ferenc Úr vezetésével, katába HARMADIK helyezést értek el. Kumitében, ELSŐ helyezettek lettek.

Mint a gyerekek egyik edzője, én is indultam csapatommal, felnőtt női kategóriában első helyezést értünk el.

Az első helyezés bajnoki címet jelent!

A Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában már öt éve zajlik a Shotokan Karate oktatása, ez idő alatt számos sikert értünk el tanítványainkkal.

Továbbiakban is szeretettel várjuk az érdeklődőket!
Bővebb információt a www.korosikarate.hu oldalon találnak!

Az iskola tanárai és mi, edzők is büszkék vagyunk rájuk, várakozáson felül teljesítettek!

Köszönettel:
Puskásné Kis Tímea, 2. Dan
Dobi Tibor, 1.kyu

KRESZ – délután a Kőrösiben
2012. október 26-án iskolánkban lezajlott KRESZ-délutánunkhoz immár a hagyományokat követve a Városi Rendőrőrs segítségét kértük. Ebben a tanévben is elfogadták a felkérést és szívesen működtek együtt iskolánk pedagógusaival.
A közös munkával lezajlott színvonalas program lehetővé tette, hogy 1-4. évfolyamos tanulóink életkori sajátosságainak megfelelve, valamint izgalmas feladatokkal színesítve mélyíthettük tanulóink gyalogos és kerékpáros közlekedéssel kapcsolatos ismereteit.
Ezúton is köszönetet mondunk a Százhalombattai Rendőrőrs vezetőjének és dolgozóinak a hasznos, segítő munkájukért.
Ez a felejthetetlen délután nem jött volna létre Gyurkóné Pálföldi Ilona és Ignácz Krisztina tanítónők kiváló szervezőmunkája nélkül.

Fotók linkje:
https://picasaweb.google.com/110483156636838591920/Kresz?authkey=Gv1sRgCMjIr4_1hK7e0AE#

Videó(vágott, egyveleg:
http://youtu.be/DXM1yFlUJDM
Tornainé Szegedi Erika
adminisztratív vez.h.

Halloween - party a Kőrösiben...
Az október 26-án megrendezésre került Halloween-partyról készült képek itt megtekinthetőek:
https://picasaweb.google.com/110483156636838591920/2012Oktober27?authkey=Gv1sRgCLaTpqPI7c3wuwE

Őszi szelektív hulladékgyűjtés
ISKOLAI SZELEKTÍV HULLADÉKGYŰJTÉS
2012. OKTÓBER 17 -18.

Iskolai összesítő:
összes papír:11.429,69 kg
összes PET:287 kg
összes ALU: 33,72 kg

alsó tagozat:
összes papír:7.210,55 kg
összes PET:239,33 kg
összes ALU:28,12 kg

felső tagozat:
összes papír:4.100,17 kg
összes PET: 47,67 kg
összes ALU:5,6 kg
iskolai papír:119 kg
Részletes eredmények osztályonként

KÖSZÖNET

Ezúton szeretném megköszönni a 4.a és 4.b és 1.b osztálynak, osztályfőnökeinek és a szülőknek a papírgyűjtés során nyújtott segítségüket!
Halász LászlóNovák ÁgnesMarkotán Krisztina
Rados JózsefVas IstvánKovács Katalin
Hajdu NoémiÁrkocsovics TamásTörökné M. Ágnes
Vargáné T. ÉvaMrávné JuditRiethné Ágnes
Laczkó AnnamáriaPásztorné SzilviaTomasovicsné Katalin
Windish SzilviaGodbeer GabriellaG. Szabó Tünde
Tokai ÉvaSzilágyi AndreaVitárisné Brigitta
Nagy László Berta TündeEngelthaler Zsolt
Szöllősi Anett

Valamint köszönjük valamennyi szülőnek a sok-sok papírt, PET palackot, alumínium dobozt, amelyet összegyűjtöttek, elhoztak nekünk, ezzel is segítve, hogy gyermekeik minél színvonalasabb programokon vehessenek részt iskolánk szervezésében!
Köszönet a diákoknak is hatalmas lelkesedésükért, fáradhatatlan segítségükért!

Éberl Klára
DÖK segítő tanár

Állatok Világnapja - 2012.10.04.
Az állatok világnapját 1931 óta ünnepelik minden esztendőben Szent Ferenc emléknapján, október 4-én. Ez a nap Assisi Szent Ferencnek, az állatok védőszentjének halála napja.
A rendalapító Assisi Szent Ferenc a legenda szerint nemcsak értette az állatok nyelvét, hanem beszélgetett is velük, s már a 13. század elején azt hirdette, hogy mindent szeretnünk kell, ami körülvesz minket, legyen az élő vagy élettelen.
Az Állatok Világnapján, és az év egészében éljünk úgy, hogy a természettel, környezetünkkel, az abban található más fajú élőlényekkel létrehozhassuk az élet tiszteletén alapuló barátságos állattartást.
Azt szerettük volna mi is bemutatni a diákoknak, szülőknek, és tanárainknak, hogy mi hogyan, milyen kedvenceket tartunk otthon. Sajnos nem mindenki tarthat otthon állatot, de ők is indulhattak versenyeken.
Délig a legszebb mosolyú plüssmackóra lehetett szavazni. Sok szép medve érkezett, ám csak három maci lehetett a legjobb. Végül a zsűri egy különdíjat is odaítélt a leglelkesebb versenyzőnek.
1.helyezett:HópiheDuhony Izabella5.b10 szavazat
2. helyezett:MorgiCzaltig Máté3.b9 szavazat
3. helyezett:TOTÓKozma Bence1.b9 szavazat
Különdíj:BuddhaKékkő Boglárka3.c

Szintén délig lehetett leadni az elkészített képzőművészeti alkotásokat (mozaik, fénykép). Két osztály tanulói vették ki részüket a legaktívabban: 3.c és 3.a. Köszönjük nekik.
1.helyezett:Forrai Mónika3.c
2. helyezett:Pallag Dóra3.c
3. helyezett:Czomba Dominik3.c
Különdíj:Fogas Eszter3.a

Mindeközben lázasan folyt az állatos képek keresése cukorka díjért!
Délután 14:00 és 15:00 óra között különböző versenyek voltak: nyuszi ugrás, gepárdfutás, puzzle, TOTÓ, furfangos kérdések.
Itt is nagyon szoros verseny után dőltek el a helyezések:
1. helyezett:3.a osztály84 pont
2. helyezett:2.a osztály79 pont
3. helyezett:5.c különítménye79 pont

15:00 és 15:30 között került sor az állatok felvonulására, és rájuk való szavazásra. Rengetegen jöttetek el, amit ezúton is nagyon köszönünk nektek!
15:30-15:45 szavazat számolás volt és eredményhirdetés.
1. helyezett:Veres Ildikó törpehörcsöge5.c
2. helyezett:Nyári Bernadett tengeri malaca7.a
3. helyezett:Nagy Roland kutyája Dollár6.b
További képek az alábbi elérhetőségen találhatók:
https://picasaweb.google.com/110483156636838591920/AllatokVilagnapja?authkey=Gv1sRgCKrK_8OUzLKMPQ

Köszönjük a részvételt.

Gratulálunk mindenkinek, még ha most nem is sikerült nyerni, reméljük azért jól éreztétek magatokat és sok jó élményben volt részetek.

Köszönöm mindenki munkáját, akik nélkül ez a nap nem sikerülhetett volna:
Balogh Petra 5.a
Czíz Viktória 5.a
Horváth Vince 5.a
Bánóczi Stella 5.b
Bacsó Zétény 5.b
Sági Attila 5.c
Várkonyi Márk 5.c
Fábián Fanni 6.a
Minich Mercédesz 6.b
Schiszler Fanni 6.b
Tudja Vivien 6.b
Varga Szilvia 6.b
Radácsi Anett 7.b

Valamint valamennyi kollégának, akik segítették a szervezést és lebonyolítását.

Fábián Fanni 6.a és Éberl Klára
DÖK segítő tanár

Október 1-i Zene világnap
Erzsébet - tábor
Az Erzsébet–alapítvány ŐSZI OSZTÁLYKIRÁNDULÁS címen meghirdetett pályázatán sikeresen vettünk részt, ami azt jelentette, hogy a 6.a, a 6.b és a 8.a osztály szeptember végén felejthetetlen 4 napot töltött a Balaton mellett, Balatonberényben és Csopakon. Köszönjük az osztályfőnökök és a kísérő pedagógusok munkáját! A programról készült képek itt megtekinthetőek.

Nálunk jártak a botos fiúk...
2012. szeptember 10-én délelőtt a Pesovár Ferenc Alapfokú Művészetoktatási Intézmény képviseletében Tallér Botond és Nemecsek Levente látogattak el iskolánkba, hogy színvonalas, érdekes és hasznos előadásukkal, foglalkozásukkal kedvet ébresszenek diákjainkban a néptánc és néphagyományok alaposabb megismerése iránt.
Ezúton is köszönet a jó hangulatú délelőttért!

A foglalkozásról készült felvételek itt megtekinthetőek.

Toborzó 1:
http://www.youtube.com/watch?v=yqEvAXhStrw

Toborzó 2:
http://www.youtube.com/watch?v=9lIWJsKZqpg

Toborzó 3:
http://www.youtube.com/watch?v=DJ3yAfys1p8

Népművészeti kiállítás
ÜNNEPEK ÉS HÉTKÖZNAPOK PEST MEGYE ÉS BUDAPEST TÁRGYALKOTÓ NÉPMŰVÉSZETÉBEN

Ezzel a címmel volt megtekinthető a Barátság Kulturális Központ tárlata 2012. augusztus 15. és október 04. között.
A kiállításon a mai környezetbe is beilleszthető népművészeti alkotások között a mindennapi háztartás használati eszközei, az emberi élet fordulóihoz és a jeles napokhoz köthető díszítő és funkcionális tárgyai, az ünnepi és hétköznapi viseletek és azok kiegészítői jelentek meg.
Több osztállyal is ellátogattunk, és végig csodáltuk a különböző tájegységekre jellemző használati- és dísztárgyakat, ruhákat, ékszereket, na és játékokat.
A kisebbek foglalkozáson vehettek részt, ahol az addig látott mintákat rajzolhatták, színezhették ki.
Köszönjük Násztorné Réczey Éva tanárnőnek a szervezést, valamint a kiállítás vezetőinek az érdekes előadásokat.
Tekintsék meg a kiállításról készült gazdag fényképgalériát, illetve a videó bejátszásokon keresztül bepillantást nyerhetnek a program hangulatába.

A kiállításhoz tartozó fényképek
(1.a, 1.b, 2.a, 2.b, 3.c, 4.b, 8.a, és a kiállított tárgyak):
https://picasaweb.google.com/110483156636838591920/NepmuveszetiKiallitas?authkey=Gv1sRgCLj36JiqoZuCqgE

3.b a kiállításon (videó):
http://www.youtube.com/watch?v=Et9tmVlKk08

4.a a kiállításon (videó):
http://www.youtube.com/watch?v=VqBteVWQJRk

Erben Viktor
Intézményi térítési díjak
Százhalombatta Város Önkormányzata által fenntartott köznevelési intézményekben, 2012. október 1-től alkalmazandó intézményi térítési díjak.
>> Táblázat megnyitása

Művészeti Iskola - szűlői értekezlet
A szülői értekezlet dátuma:
2012. október 24. szerda, 17 óra, aula.

A MARTONI DOBOSOK SZÁZHALOMBATTÁN!
Bodzavirág kórus látogatása az Operaházban
A Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és AMI Bodzavirág kórusa 50 fővel 2012. szeptember 18-án ellátogatott a Magyar Állami Operaházba.
A gyerekek megismerkedtek az épülettel, fiatal idegenvezetők segítségével. Láttuk a "nagytermet", a zenekari árkot a zenészekkel, a kávézót, a lépcsőházat, ahol a "lépcsős koncerteket" szervezik a gyerekeknek, a szalonokat, a gyönyörű festményeket, szobrokat és megismertettek bennünket a ház történetével.
Ezután elmentünk a Művészetek Palotájába, ahol szintén bejártuk a "házat". Láttuk a csodálatos Bartók Béla Hangversenytermet (ahol éppen próba folyt), és Európa legnagyobb koncertzongoráját. felmentünk a tetőre, ahonnan beláttuk egész Budapestet. A lépcsős teremben még énekeltünk is, az aulában pedig kipróbáltuk az orgona szimulátort. Mivel az előző évben Budaörsön részt vettünk az Operagálán (ahol három operából énekeltünk részleteket) és a Carmina Burana előadáson, a gyerekeknek nagy élmény volt most látni és megismerni ezt a két csodálatos épületet, melyekre méltán lehetünk büszkék.

Násztorné Réczey Éva
kórusvezető

Állatvédelem és a felelős állattartás
A 2. a osztályban október 3-5-ig a tanítási órák és a szabadidős tevékenységek az állatokkal való alaposabb ismerkedést segítették. Az általános tudnivalók a meglehetősen aktuális és fontos kérdéseket felvető állatvédelem és a felelős állattartás témakörrel bővült, melyhez iskolánk alapítványa is nyújtott anyagi támogatást.
A vidáman komoly hangulatú természetfilm vetítése után páros munkában mélyíthették el a gyerekek a filmben látottakat. Később csoportmunkában kutyusokat hajtogatva állatmenhelyet létesítettek a gazdátlan, rászoruló ebeknek.
Október 4-én a Karácsony tanyára látogattunk el, ahol vendéglátónk, Ozmitz Klára és férje nagy hozzáértéssel és szeretettel avatott be bennünket az állatok gondozásába, a megfelelő életkörülményeik megteremtésébe és meghallgathattuk az általuk befogadott állatokról szóló szívszorító történeteket is. A tanyasi élet a gyerekek szaglószerveit is megmozgatta, volt, aki most szembesült csak azzal, hogy az állattartáshoz bizony ez is hozzátartozik.
Simogattunk, szeretgettünk cicákat, kutyusokat, ráadásként pedig lovagolhattunk is. Amíg a gyerekek az állatokkal foglalatoskodtak, addig az a néhány aktív szülő, akik kijöttek a gyerekekkel a tanyára – külön köszönet érte – ebédet főztek a csapatnak. Kora délután visszasiettünk az iskolába, mert a DÖK által az ÁLLATOK VILÁGNAPJA alkalmából szervezett programot sem szerettük volna kihagyni. Leadták a gyerekek a mackóikat a szépségversenyre, végigmentek az akadálypályán, és szavaztak a mások által hozott állatokra is.
Szatmári Zoltán kollégánk könyvtári órájával, valamint állatos diafilmek vetítésével és egy összefoglaló vetélkedővel még több információ birtokába juthattak a gyerekek.
A „Mi tetszett a tanyán?” c. osztályon belüli rajzversenyre készült alkotásokat Éberl Klára kolléganőnk értékelte, ahol az első három helyezett oklevelet kapott.
Az „Állati jó ez a menü!” címet kapta az az ízérzékelésre ható tevékenység, ahol olyan finomságokat, érdekességeket készítettünk, melyek alapanyagait állatok etetéséhez is felhasználhatjuk. Ezért készült puliszka és zöldséges, gyümölcsös csoda is.
A projekt napok nemcsak színessé, érdekessé és változatossá teszik a gyerekek iskolai életét, hanem általuk átfogó, részletes, minden érzékszervi területre kiterjedő tapasztalás, tudás birtokába juthatnak a feldolgozott téma során.
>> Képgaléria

Szarvas Renáta
2.a osztályfőnök

Hon- és helyismereti nap a Kőrösi Iskolában
Szeptember 29.-én a 4.A osztály, a Hon és helyismereti nap keretében izgalmas és érdekes programokon vett részt. Reggel az osztályteremben megkapták városunk egy-egy jellegzetes épületének képét puzzle formában. Ezt rakták ki, ragasztották össze, hogy felismerhető legyen és minden épületről, szoborról érdekes információkat tudtak meg.
Majd sétára indultak a városban, ahol először a református templomot nézték meg. Itt osztályfőnökük, Betti néni mesélt a református istentiszteletről, ahol a gyerekek külön teremben játszhatnak is!
Ezután sétáltak át a Főtérre (itt teljes nagyságában láthatták a Szent István szobrot, melyről reggel már kirakták a puzzle-t) majd a katolikus templomot vették célba, ahol már várt rájuk Lengyák Brigitta. Az ő vezetésével nézték meg a templomot kívül-belül, miközben érdekes találós kérdések formájában nagyon - nagyon sok információt kaptak a templom építéséről, a szobrokról, a katolikus miséről és a templomi programokról. Aki akart, mécsest is gyújthatott.
A nap zárásaként ellátogattak a Takarítási Világnap keretében megrendezésre kerülő „Tiszta Százhalombatta” rendezvényre. Elsőként a két kézműves asztalt támadták meg a gyerekek. Kovács Ida Éva segítségével természetes anyagokból ékszereket, hűtőmágnest készítettek, Jávor Veronika Katalinnal pedig alumínium és egyéb hulladék felhasználásával gyönyörű fülbevalókat. A kreatív foglalkozás után többen is megnézték a rendezvény kiállítását, ahol nagyon érdekes dolgokat láthattak. A lányok körében a legnépszerűbb a hulladékokból készült ruhák és ékszerek voltak. aA fiúkat viszont jobban érdekelték Béka Béla (Mészáros Zoltán) Környezettudatos Klub alkotásai és előadása arról, hogy mit kezdhetünk a mások által kidobott tárgyakkal, hulladékokkal. Gyorsan és tartalmasan telt el ez a délelőtt! >> Képgaléria

További képek az alábbi linken találhatók:
https://picasaweb.google.com/110483156636838591920/HonEsHelyismeretiNap?authkey=Gv1sRgCM3wp6PuxuG43QE

Minich Mária és Halász Márta
szülők

Az iskolánk által meghirdetett versillusztráció
"Rónai György: Mondd, szereted az állatokat?"
c. rajzpályázatának eredménye:

1 - 2. évfolyam
1. hely: 1.a és 2.b osztály
2. hely: 1.b osztály
3. hely: 2.a osztály

2 – 4. évfolyam
1. hely: 3.c osztály
2. hely: 4.b osztály
3. hely: 3.a osztály

Különdíj: 3.b osztály

A képek a következő linken elérhetők:
https://picasaweb.google.com/110483156636838591920/AllatokVilagnapjaVers illusztracio?authkey=Gv1sRgCJ76v7_KhdO97gE

Horvátné Martin Ágnes
szervező

Sítábor Ausztriában
Időpont: 2013. január 27-től február 1-ig
Helyszín: Villach, Gerlitzen-i Alpok
Részvételi díj:
- gyerekeknek: 220 Euro + 17000 HUF
- felnőtteknek: 315 Euro + 15000 HUF

Jelentkezési határidő:
Október 15. (50 Euro befizetésével)

További információk
Besenyei Tamásnál 06 (20) 35 85 703

"Élet a vízben és a vízparton"
Elkezdődött az új tanév és mi már egy kiránduláson vagyunk túl.
Szeptember 10-14-ig a fent említett címen témahetet tartottunk a 3.a osztállyal közösen. A témahéten a különböző órák tananyaga is ezzel a témával foglalkozott.
A harmadik osztályban a gyerekek a természetismeret óra tananyagaként a vízben és a vízparton élő növényekkel, állatokkal ismerkedhetnek meg. Ezért úgy gondoltuk mi tanító nénik, hogy már az év elején (egy kis kedvcsinálóként) a gyerekek "személyes találkozásként" fedezzék fel a különféle vízparti állatokat, növényeket (pl. nád, gyékény stb).
Már nagyon vártuk szeptember 13-át, mert ezen a napon ellátogattunk a rácalmási Nagy-sziget Ártéri Tanösvényre. Itt Gábor bácsi várt bennünket, hogy végigkísérjen minket a 2,5 km-es úton. Különböző állomásokon ismerkedhettünk meg az ott élő állatokkal, növényekkel. Gábor bácsi azt is megmutatta nekünk, hogy az erdő kisebb részén úgy védik a fákat, növényeket az állatoktól, hogy tököt ültettek a fák közé, így azt eszik meg az őzek. A legnagyobb élmény talán az volt, amikor a cölöphídon mentünk a mélyebben fekvő ártereken. Az időjárás jó volt velünk, mert az eső alig esett.
A gyaloglás után a Jankovich-kúriába mentünk, ahol a gyerekek kézműves foglalkozás keretében agyagozhattak. Kis remekművek születtek, amit haza is vihettek magukkal. Ezután megnéztük az Afrikai-, Halászati- és a Helytörténeti kiállítást. A gyerekek nagyon élvezték ezt a kis túrát. >> Képgaléria

Ezúton szeretném megköszönni a Kőrösi Iskoláért Alapítványnak a támogatást.

2012. szeptember 15.

Kertészné Rácz Judit
3. c osztályfőnök, szervező

A MAGYAR NÉPMESE NAPJÁRA: "Mi hír a faluban?"
Amikor tavaly tanév végén felvetettem kollégáim körében a pedagógus színjátszó csoport megalakulásának ötletét, nagy örömmel töltött el, hogy iskolánkban van 12 vállalkozó kedvű tanító és tanár, aki kedvvel, újító szándékkal élt ezzel a lehetőséggel.
Sejtettük mindannyian, hogy nem lesz könnyű összehozni egy gyerekek számára előadható, vidám produkciót úgy, hogy közben mindenkinek a saját osztályára és egyéni iskolai feladataira is koncentrálnia kell. A próbák még a nyári bejárási időszakban kezdődtek meg, de ahogy teltek a napok, egyre nehezebb volt időpontot egyeztetnünk egymással. Aztán szépen lassan összeszokott a csapat és kialakult minden...
Az első, bemutatkozó előadásunkat a MAGYAR NÉPMESE NAPJÁRA terveztük. Az utóbbi években mindig valami új, valami más módon emlékeztünk meg erről a napról. Az idén jött el az ideje annak, hogy rendhagyó módon mi felnőttek lepjük meg a gyerekeket.
Szeptember 26-án került sor az előadásra, ahol a 4. óra első felében az aulában zsongott minden Kőrösis diák. Volt nagy meglepetés, nevetés már csupán akkor is, amikor megjelentek a bajuszos, vagy éppen fejkendős tanító és tanár nénik és tőlük nem megszokott módon kezdtek beszélni, játszani, más személyiség bőrébe bújni.
Az előadás pletykás asszonyokról és jóhiszemű férfiakról szólt, akiket - a lámpaláz ellenére - sikerült nagyon élethűen alakítaniuk a kollégáknak, köszönhetően kreativitásuknak, színes egyéniségüknek és ötletességüknek.
Az előadás végén óriási tapssal köszönték meg a gyerekek a műsort, de volt olyan „rajongó” is, aki autogramot kért a főszereplőktől… Álljon most itt azoknak a kollégáknak a neve, akik bátorságukkal, lelkesedésükkel, hozzájárultak az előadás sikeréhez:
Bercziné Gyurkovics Anikó
Daróczi Lajosné
Éberl Klára
Gál Zsuzsanna
Héringné Pallos Brigitta
Kertészné Rácz Judit
Kiri Zsuzsanna
Legényné Berzy Beáta
Molnárné Feuerabend Bettina
Násztorné Réczey Éva
Sánta Andrásné
Tornainé Szegedi Erika

Köszönöm, hogy szabadidejükben vállalták, hogy részesei lesznek egy közös játéknak.

Köszönet Tamás Emília igazgatónőnek és Horváth M. Tünde szakmai helyettesnek hogy bíztak bennünk, támogatták és pozitívan erősítették ezt a kezdeményezést.
Külön köszönet Erben Viktornak, Szatmári Zoltánnak és Lecsek Zoltánnak az előadás létrejöttéhez szükséges technikai feltételek biztosításáért. Szeretnénk, ha lenne folytatása az előadásnak, ha hamarabb nem is, a Kőrösi napon biztosan valami új darabbal örvendeztetjük meg a gyerekeket.

Képgaléria a picasán!

Szarvas Renáta
szervező

Tankönyv...
TANKÖNYVCSOMAGOK ÁRA

1. osztály9.050,- Ft
2. osztály9.730,- Ft
3. osztályangolos csomag:15.439,- Ft
németes csomag:15.771,- Ft
4. osztályangolos csomag:12.265,- Ft
németes csomag:10.435,- Ft
5. osztályangolos csomag:13.360,- Ft
németes csomag:13.339,- Ft
6. osztályangolos csomag:14.352,- Ft
németes csomag:11.862,- Ft
7. osztályangolos csomag:13.040,- Ft
németes csomag:14.164,- Ft
8. osztálynormál óraszámú angol:16.708,- Ft
emelt óraszámú angol:14.248,- Ft

Nyomtatás

Milbichné Bendák Mónika
tankönyvfelelős


Pótbeiratkozás...
Értesítjük a Tisztelt Szülőket, hogy az általános iskolai intézményegységben augusztus 27-én, 9 órától lehetőség lesz Pótbeiratkozásra, az iskola titkári helyiségében.


Beiratkozás és felvételi meghallgatások - Alapfokú Művészeti Iskola
Beiratkozás és felvételi meghallgatások a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában
a 2012/13-as tanévre:

Régi tanulók beiratkozása és térítési díj fizetés az 1. félévre:

2012. augusztus 27. - Hétfő 10 – 18 óráig
2012. augusztus 28. - Kedd 9 - 16 óráig
2012. augusztus 29. - Szerda 13 – 18 óráig

Fizetendő térítési díj: Új tanulónak: 8203.- Ft/félév
Régi tanulónak 5-ös tanulmányi átlaggal: 6836.-Ft/félév

A beiratkozáshoz kérjük elhozni a tanuló művészeti iskolai bizonyítványát!

Felvételi meghallgatások zenetagozatra, ill. képzőművész tagozatra új, és hangszert váltó tanulóinknak :
2012. szeptember 4. kedd, 13 – 18 óráig.

Új tanulók beiratkozása: 2012. szeptember 5. szerda, 14 - 17 óráig

Az órabeosztásokat a beiratkozásnál tudatjuk.

A Művészeti iskolában az első tanítási nap: szeptember 10. hétfő.

Érdeklődni az iskola titkárságán a (23) 354-568 -as, vagy a (30) 991-6728-as telefonszámon lehet munkaidőben.

Nyomtatható verzió


TANKÖNYVÁRUSÍTÁS - JAVÍTÓVIZSGA
TANKÖNYVÁRUSÍTÁS

2012. augusztus 22-én
12-18 óráig

2012. augusztus 23-án
9-15 óráig
az iskola ebédlőjében.

Tájékoztatjuk a Tisztelt Szülőket, hogy Százhalombatta Város Önkormányzata a 198/2012. (VI.28) sz. határozata alapján 5 éve százhalombattai lakóhellyel rendelkező és életvitelszerűen Százhalombattán élő általános iskolai első osztályos tanulók részére a 2012/2013. tanévben térítésmentesen biztosítja a tankönyveket.
2-8. évfolyamos tanulóink esetében a 3 gyermekes családok, a rendszeres gyermekvédelmi ellátásban részesülők vagy tartósan beteg gyermeket nevelő szülők részesülnek ingyenes tankönyvellátásban.

JAVÍTÓVIZSGA

Időpontja:
2012. augusztus 28 - 29.
Érintett tanulóinkat írásban értesítjük.


2012. július 26.
Tornainé Szegedi Erika
admin.vez.h.