"Archivum"

Korábbi híreink - 2011 - 2012 tanév

Utazás az ismeretlenbe...
Nyolcadik osztályos tanuló vagyok a százhalombattai Kőrösi iskolában, akinek megadatott a lehetőség, hogy bejárjam Európa számos országát. Megfordultunk Angliában, Franciaországban és Belgiumban is.
Egy nagy luxusbusszal keltünk útra néhány iskolatársammal és az angoltanárunkkal, Bercsényiné Kántor Judit tanárnővel. Volt úgy, hogy a buszon aludtunk, volt olyan is, hogy éjszakára tranzitszállón hajtottuk le a fejünket. Harmadik éjjelünket már a vendéglátó családunknál töltöttük Catfordban, London egyik kerületében. Volt egy rendkívül kedves "anyukánk", egy "húgunk", "nővérünk" és egy "bátyánk" is.
Négy napon keresztül látogattuk London nevezetességeit, amit Százhalombatta Önkormányzata is támogatott. Voltunk a London Eye-nál, hajóztunk a Temzén, megtekintettük a Big Ben-t, a Buckingham Palotát, és hatalmas kiváltságban volt részünk, mert a királynő is megmutatkozott előttünk.
KépgalériaA Madame Tussauds panoptikumot is bejártuk, és minden este lógó nyelvvel értünk haza, hiszen ennyi tartalmas program után igencsak elfárad az ember. Az Egyesült Királyságban töltött utolsó napon a Tower-t és a Tower Bridge-t néztük meg.
Aznap este ismét tranzitszállón aludtunk Párizshoz közel, és másnap kora reggel be is utaztunk a városba.
A legérdekesebb időtöltés talán a Louvre és az Eiffel torony megnézése volt. Nagyon finom tradícionális ebédet kaptunk az egyik hangulatos belvárosi étteremben. Mindezek után visszametróztunk a buszhoz és hazáig csak a benzinkutaknál álltunk meg. Nagyon örülök, hogy részt vehettem az utazáson! >> Képgaléria

Szatmári Anna


Vezetői ügyelet...
TISZTELT SZÜLŐK!

A nyári szünidő alatt július 2-től augusztus 24-ig minden szerdán 9.00-13.00 óra között tartunk vezetői ügyeletet.

Százhalombatta, 2012. július 3.

Tamás Emília
igazgató


Kölcsönözhető könyvek...
Raktáron lévő, kölcsönözhető tartós tankönyvek listája

Szatmári Zoltán

SZÜLŐI ÉRTEKEZLET...
A Balatonszemesre szervezett mindkét tábor tanulói számára 2012. június 22-én Szülői értekezletet tartunk az iskola ebédlőjében, a Tanévzáró ünnepély után.

Szervezők

Másodikosok a Hulladékudvarban
Iskolánkban az utolsó tanítási héten egy általunk választott és kidolgozott projekt keretei között tevékenykedhetünk. Osztályunk, a 2.b a „Városunk és jövője” témakör köré építette foglalkozásait.
E témához szervesen kapcsolódik a környezetvédelem és a szelektív hulladékgyűjtés jelentőségének felismertetése. 8-9 éves korban a gyermekek rendkívül fogékonyak: remélem, belőlük környezettudatosan élő, másokat is befolyásolni tudó, tevékeny személyiség formálódik!
Játékos formában, csapatokban versengve hulladéktesztet, totót töltöttek ki a kicsik, rejtvényt fejtettek meg, pillepalackból dobójátékot, tejesdobozokból várat, hajót készítettek. Remekül hasznosították a SZÁKOM Kft munkafüzeteit is. És rendületlenül hordták az iskolánk előtti gyűjtősziget megfelelő tartályaiba az otthonról hozott hulladékot.
A három napos program megkoronázásaként a SZÁKOM Kft Hulladékudvarába látogathattunk el. Kriszticsné Tápai Mónika elmagyarázta az újrahasznosítás jelentőségét és folyamatait, elkalauzolt bennünket a hulladékudvar lerakataihoz. Láthattuk, mi módon lesz 12 hatalmas bödönnyi műanyag palackból egy nagy préselt kocka. Megtapogathattuk az újrahasznosítás során készült granulátumokat is. A hídmérlegre állva az is kiderült, hogy a 24 gyerek és a két tanító néni 950 kg-ot nyom. Nagyon sok hasznos információval és élménnyel gazdagodtunk! És este még a TV-ben is viszontláthattuk magunkat!
A projekt zárásaként a gyerekek rajzokat és egy nagy tablót készítettek, majd erdményhirdetés és jutalmazás következett. Hogy kis tanítványomat idézzem: „Sok okosat tanultunk játék közben!”
Az információkat, a szemléletet a gyerekek hazaviszik, ők befolyásolhatják a szülők magatartását is. Hiszem, hogy közvetlen és tágabb környezetünk jövője ezekben a kis kezekben van!

Százhalombatta, 2012-06-13

Bicskei Gabriella
a 2. b osztály tanítója

Tanulói kérdőív...
Tisztelt Szülők!

Ezúton mondunk köszönetet mindazon 4., 6. és 8. évfolyamos diákunk szüleinek, akik a 2012. évi Országos Kompetenciamérés sikeres intézményi eredményének érdekében kitöltve visszaküldték a Tanulói kérdőíveket.
Az Oktatási Hivatal által kiadott előírásoknak megfelelően a Tanulói kérdőívek kérdéseire adott válaszokat intézményünk dolgozói az érintettek hozzájárulása nélkül nem ismerhették meg, azokat nem kezelhették. Ha a kérdőív zárt borítékban érkezett, azt az iskola bontatlanul továbbította.

2012. június 7.

Tamás Emília
intézményvezető


Eisberg Hungary Kft üzemlátogatásra hívta a "kőrösis" diákokat június első napján
A Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és AMI HAPPY-hetet tartott 2012. április 23-27-ig az Országos Élelmezés- és Táplálkozás Tudományi Intézet felhívása alapján.
A happy-héten a vízivás népszerűsítése volt terítéken minden szünetben. Ezen a különleges héten, a különböző programokon fokozottan odafigyeltünk a cukormentes folyadékok fogyasztására.
Minden diák nagyon aktívan vett részt a vitamintornán, a „flesmobon”ami pillanatnyi villózást jelentett a szünetekben. A vízbár ezen a héten csak vizet kínált és mégis nagyon sok diák volt a vendége. Ez a hét minden diák számára egy tapasztalást jelentett, hogy a vízivás mennyire fontos az emberi szervezet számára. Odafigyelt és figyelmeztette egymást minden diák az iskolában, hogy szünetekben mindenki két pohár víz elfogyasztása után térjen vissza az órára. Vigyen magával fél liter vizet arra az esetre is, ha elfoglaltsága miatt nem jutna el a következő szünetben a vízbárhoz. A vízfogyasztást vízállomások segítették, és 500-600 l vizet fogyasztottunk el, mérhetően az öt nap alatt.
A programban résztvevő iskolák között nyereményt sorsolt ki az OÉTI. Ebben a tanévben a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és AMI nyert egy üzemlátogatást az Eisberg Hungary Kft gyáli üzemébe. Az üzemlátogatásra a cég által küldött autóbusszal 2012. június 1-én indulhatott el 37 tanuló, két szülő és Jobbágy Miklósné technika szakos tanár, aki a happy –hét szervezője is volt.
A sokféle, változatosan összeállított eisberg salátának az elkészítési folyamatát nézhettük meg. A folyamathoz kialakított üzemrészekben, a dolgozó emberek munkáját segítő korszerű gépeket láthattunk. A salátaüzembe csak védőruhában és fertőtlenítéssel mehettünk be. Nagyon furcsán éreztük magunkat, melyet a kép is jól illusztrál, de megértettük, hogy a cég mindent megtesz azért, hogy terméke a legtisztább és a minőségi követelményeknek kiemelkedően megfelelő legyen. Nagyon hideg volt minden üzemrészben, hogy a saláta friss maradjon. A hűtőházban -4 fok volt és ott is emberek irányításával történt a raktározás. Az üzemrészekben miden ember nagyon figyelmesen és tempósan dolgozott. Mindannyian megbecsült dolgozók, odafigyel a cég rájuk. Az ott dolgozók tudják, hogy munkájuk eredménye az emberek egészséges életéhez járul hozzá.
Mi is fogyasztottunk szeletelt sárgarépát és mindannyian eisberg salátacsomaggal, hűtőmágnessel hagytuk el az üzem ebédlőjében megtartott aktív előadást, ahol nagyon sok információt kaphattunk az egészséges salátákról és zöldségekről, valamint a gyár üzletpolitikájáról.
Köszönjük az Eisberg Kft-nek, hogy mindent megtett azért, hogy jól érezhessük magunkat ezen a kitüntetett szép napon. Tanulóink a megtapasztalt élményeiket örök emlékül magukba zárták, és észrevétlenül felhasználják a mindennapi életben.

Jobbágy Miklósné
szervező tanár

Angolra hangolva...
2011 az Önkéntesség Európai Éve volt. Írásommal szeretném bemutatni azt a példaértékű, pozitív motivációjú, követendő tevékenységet, amely során az 1. a osztály egy nagylelkű és kivételes felajánlás kedvezményezettje lehetett ebben a tanévben.
Bercsényiné Kántor Judit tanárnő, iskolánk idegen nyelvi munkaközösségének vezetőjének jóvoltából – aki mindemellett lelkes, aktív nagymama is az osztályban - részesülhettünk abban a szerencsében, hogy az 1.a osztályos gyerekek amellett, hogy magyarul megtanultak írni, olvasni, számolni, belekóstolhattak egy idegen nyelv, kultúra világába is. Játékos, kötetlen, oldott hangulatban naponta kb. 20 percet ismerkedtek az angol nyelvvel, mondókák, dalok, játékok formájában, az iskolaotthonos szabadidős időkeretbe illesztve. A napi rendszeresség, játékosság nagyon fontos egy idegen nyelv tanulásának korai szakaszában, hiszen mozdulatokhoz kötve könnyebben mélyül el a gyerekekben egy- egy új szó, kifejezés, amire a későbbi tantárgyi tanulás során majd építeni lehet. Sokoldalú tapasztalatot szereztek a gyerekek az angol foglalkozások ideje alatt, hiszen nem csupán az angol nyelvvel ismerkedtek, hanem olyan szituációkban is kipróbálhatták magukat, ami közelebb hozta egymáshoz őket, tehát a szociális kompetenciák terén is mutatkozik egyértelmű fejlődés.
Bercsényiné Kántor Judit önkéntes, ellenszolgáltatás nélküli munkája értéket, színvonalat képvisel iskolánkban. Saját szabadidejét nem kímélve azt a tudását ajánlotta fel, amiben ő nagyon jó, és amire szüksége lehet egy elsősnek ahhoz, hogy még színesebbé, érdekesebbé válhasson az iskolában töltött ideje. Judit néni és az angol nyelv népszerű lett a kis elsősök körében, nyertek és gazdagodtak az angolra hangoló foglalkozásokkal. Bízom benne, hogy amikor harmadik osztálytól órarend szerint tanulják majd az angolt , már motiváltabban, ráhangolódva, ismerősként vetik bele magukat a gyerekek a nyelv tanulásába.
Köszönjük Judit néni!

Az 1.a osztály nevében
Szarvas Renáta tanító néni

Egy közös kirándulás...
2012. május 31-én két iskola lelkes diákjai Ausztria fővárosába indultak, hogy eltöltsenek egy vidám, élményekben gazdag napot… Így emlékszik vissza az út két résztvevője: Nagyon jól éreztük magunkat ezen a kiránduláson. Nem csak a jó idő, hanem a programok is jó hangulatot varázsoltak. Lehetőségünk nyílt a Kőrösi iskolásokat is megismerni, és barátsá-got kötni velük. A buszon sem unatkoztunk, mert különféle feladatokkal és történetekkel szí-nesítették az utat. Megérkezéskor nekivágtunk az állatkert rejtelmeit felfedezni kis csoportok-ban. Érdekes állatokat láthattunk és ismerhettünk meg. Mindenki izgatottan várta a jól ismert Pratert. Egy óriási vidámparkban egy délutánt eltölteni fantasztikus volt. Hálásak vagyunk a szervezőknek ezért a csodás napért.

Száfián Petra
Eötvös Loránd Ált. Isk. - 8/b


Május 31-én, hajnali hatkor, az Eötvös iskola diákjaival karöltve elindultunk Bécs felé. Lera-gadni készülő szemeinkkel erősen küszködve vágtunk neki az útnak. Ellátogattunk a schönbrunni kastélyba, illetve a szomszédságában elterülő állatkertbe is. Az utóbbi helyen legfőbb elfoglaltságunk a denevérek hajkurászása volt, akiket nagy örömömre, végtére is sike-rült meglelnünk. Ezután következett csak az igazi móka! A Prater nevezetes óriáskerekét meglátva, már senki sem bírta féken tartani az addig felgyülemlett izgalmat. A vidámpark kapuin belépve negyvenen százfelé futottunk, gyomorforgatóbbnál gyomorforgatóbb játékok után kutatva. Találtunk is bőven, így este hatkor egy kicsit fájó szívvel ugyan, de élményekkel teli indultunk haza. A buszon egy kitöltésre váró totó fogadott minket, az aznap látottakkal és hallottakkal kapcsolatban. A kirándulás révén nem csak Bécs városát ismerhettük meg, hanem a két iskola tanulói között is barátságok kötődtek.

Jurczyszak Elisabeth
Kőrösi Csoma Sándor Ált. Isk. és AMI - 8.a

Taneszköz lista 2012 - 2013
Leendő elsősök szülői értekezlete...
A leendő elsősök szülői értekezlete 2012. június 4-én, 18 órától az iskola ebédlőjében lesz.

A 2012/2013. tanévre felvett első osztályos tanulók...
A Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és AMI általános iskola intézményegység 2012/2013. tanévre felvett első osztályos tanulóinak névsora.

Vidám napok a Kőrösiben...
Képgaléria A sok éves hagyományt követve április végén most is vidám rendezvények sorával ünnepeltük névadónkat, Kőrösi Csoma Sándort. Az események sorát a Kőrösi-túra nyitotta. A napsütéses szombaton ötvenöt diákunk jókedvű, ám erőt próbáló gyaloglással „hódította meg” Pilis lankáit.
A Happy-héten az egészséges táplálkozás, a káros szenvedélyek elkerülése, a rendszeres vízivás került a középpontba. Az előadások tanulságosak voltak, az épületben felállított „ivókutak” friss vize hamar elfogyott.
Városi rendezvényünkön, az Idegen nyelvi vers- és prózamondó versenyen színvonalas angol és német nyelvű produkciókat értékelt a zsűri. Így muzsikálunk mi, Kőrösisek! címmel már második alkalommal rendeztünk hangversenyt. A Művészeti Iskolában hangszeres zenét tanuló növendékeink produkcióit hallgattuk, és nagy tapssal jutalmaztuk.
A következő napon már másfajta zenére – a 60-as, 70-es évek slágereire – táncoltak a gyerekek a Retro-suli-bulin.
Az utolsó napon sport és ügyességi versenyeken mérték össze erejüket az osztályok. Volt sorverseny, kötélhúzás, és szülők is erősíthették a csapatokat. Az akadályversenyen névadónk életét, olimpiai eseményeket is jól kellett tudnia annak, aki sikeresen akart szerepelni.
A programsort záró nagy esemény a Kőrösi ünnepély volt. Minden osztályunk bemutatkozott az év folyamán készített fotók, jelenetek segítségével. A kedves, mókás előadásokat nagy érdeklődéssel figyelték diákok, felnőttek egyaránt.
Tapsvihar és ujjongás fogadta az idei kitüntetetteket:
Iskolánk felnőtt közössége a Kőrösi Emlékérmet Mákné Csépányi Katalin tanárnőnek ítélte ez évi lelkes oktató-nevelő munkájáért.
Sok szülő segíti a mindennapjainkat. Közülük a legkiemelkedőbbek Elcsics Olga, Gebeiné Lepsényi Katalin, Kapuváriné Sőrés Hedvig, Petrik Erika, dr. Sáránszky Erika, Árkocsovics Tamás, Szendefi József tevékenységét a Kőrösi Oklevéllel köszöntük meg.
A nyolcadikos tanulók közül, akik példamutató teljesítményt nyújtottak tanulmányi munkában, versenyeken, közösségi életben Kőrösi Oklevelet kaptak. Az idei kitüntetettek: Kalló Patrícia, Jurczyszák Elizabeth Cintia és Szendefi Etelka.
Tartalmas, jó hangulatú napokat töltöttünk együtt. >> Képgaléria

Sánta Andrásné
helyettes

Kőrösi iskola Költészet napi megemlékezése Nagy Bandó Andrással...
2012. április 11-én a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában nem a megszokott Költészet napi megemlékezés zajlott, hanem vendégül hívtuk erre a napra Nagy Bandó András költőt.
Képgaléria Andrást a legtöbb ember úgy ismeri, mint humoristát. Meg kell, hogy valljam én is így ismertem 2011 augusztusáig. Ekkor személyesen Tőle hallhattam (kolléganőimmel együtt) gyerekverseit egy budapesti rendezvényen. Már akkor elhatároztuk, hogy ezt a hihetetlen élményt a gyerekekkel is meg kell osztanunk. Így mikor elvállaltuk kolléganőmmel (Héringné Pallos Brigitta társszervező) az idei Költészet napi rendezvény szervezését, természetes volt számunkra, hogy Nagy Bandó Andrást kérjük fel.
A gyerekek már hetekkel előtte találkozhattak írásaival. Ezeket a verseket rajzokkal illusztrálták, melyből ajándékként egy könyvet készítettünk Vendégünknek.
Az egy órás műsora alatt számtalan gyermekversével, könyvével ismerkedhettünk meg. A verseket nemcsak hallgathattuk, hanem szinte a részévé válhattunk azáltal, hogy bevont bennünket a költeményeibe. Énekelhettünk, játszhattunk Vele. Baráti közvetlenségével elbűvölte a gyerekeket és a felnőtteket is.
Öröm volt nézni, hogy a kicsik arcán felhőtlen, igazi boldogság látszott!

Remélem ez a személyes találkozás mindenkinek örök élmény marad és gyakrabban fognak a gyerekek verseskötetet kezükbe venni.

Ezúton szeretném megköszönni a Kőrösi Iskoláért Alapítványnak a támogatást és Török Sándor úrnak, az Egészségügyi, Oktatási és Szociális Bizottság elnökének, hogy megtisztelte jelenlétével Iskolánk rendezvényét.

Ezzel a Nagy Bandó András gondolattal szeretném felidézni rendezvényünket:
"Igaz ugyan, hogy minden könyvemet a felnőtteknek, azaz a "nagyoknak" írom, csak akad közöttük szép számmal, melyeket a nagyok a kicsiknek olvasnak föl, és olyanok is, melyeket a kicsik mániákusan elvesznek a nagyoktól, mert azért mégiscsak fölháborító, hogy a nagyok a verseket, meg a meséket is elolvassák előlük."
>> Képgaléria

Kertészné Rácz Judit
szervező

Nagy Bandó András nálunk járt...
Április 11-én, a költészet napja alkalmából ellátogatott iskolánkba Nagy Bandó András művészúr. Csodálatos előadást tartott a tanulóknak, akik élvezték a változatos verseket, dalokat. Táncolásban, éneklésben és még mókázásban is részünk volt. Vidám hangulat uralkodott, mindenki szívesen adta a hangját, jókedvvel dúdolgattak a művésszel. Egy diák verset szavalt, két gyermek, pedig átadta a költőt, megillető ajándékot, egy a verseihez illusztrált rajzokból álló könyvet, amit iskolánk tanulói által készített munkákból fűztek össze. Nagy Bandó András örömmel fogadta a meglepetést. Ez a nap emlékezetes marad mindnyájunk számára!

Illés Eszter, Jakab Dóra és Czaltig Dániel
4. a osztályos tanulókVargyas Adél 4.cNagy Bandó András - Csigadal

Máz a házam teteje, teteje,
erről van az eleje, eleje.
Gömbölyded a teteje, teteje,
mázas váz a fedele, fedele.

Innen bújok kifele, kifele,
s onnan vissza befele, befele.
Bentről nézek kifele, kifele,
nem száll énrám cinege, cinege.

(A SZAPPANBUBORÉK című kötetéből)

A SZELEKTÍV HULLADÉKGYŰJTÉS EREDMÉNYE...
Papír Pet palack
Alsó tagozatFelső tagozatAlsó tagozatFelső tagozat
3.b 2122 kg 8.a 381 kg 3.a 119 kg 7.a 35,5 kg
3.a 781 kg 6.a 369 kg 3.b 46 kg 5.a 8,7 kg
1.b 649 kg 7.a 315 kg 1.b 44 kg 5.b 5 kg
4.b 627 kg 6.b 168 kg 4.b 37,3 kg 6.a 3,7 kg
4.a, 2.b 342 kg 5.a 165 kg 1.a 34 kg 8.a 1 kg
1.a 340 kg 5.b 134 kg 2.c 28,6 kg 6.b 0 kg
4.c 265 kg 8.b 113 kg 4.a 18,4 kg 8.b 0 kg
2.a 25,3 kg 2.b 4,26 kg
2.c 14,5 kg 4.c 2 kg
2.a 0 kg


Alumínium doboz
Alsó tagozatFelső tagozat
3.b 12 kg 5.a 2.3 kg
1.a 8.9 kg 6.a 1.2 kg
3.a 8.8 kg 7.a 1.kg
2.a 3.8 kg 5.b 0 kg
2.b 2.3 kg 6.b 0 kg
4.b 4.4 kg 8.a 0 kg
4.a 1 kg 8.b 0 kg
1.b 0.5 kg
2.c 0 kg
4.c 0 kg

Köszönjük az alábbi szülőknek a sok segítséget, melyet a két napban nyújtottak:
Víg Ágnes, Pados József, Halász Márta, Becsési Tibor, Albert Edit, Urbin Katalin, Karsai Róbert, Bihácsi Lajos, Juhászné G. Melinda, Szőllősi Anett, Kenéz Krisztina, Sági Kata, Elcsics Olga.
Vezér Katalin
DÖK segítő pedagógusKŐRÖSI RENDEZVÉNYEK...
A Kőrösi Rendezvények (április 21-27.) és a Kőrösi Nap (április 27.) programja itt található: Programok

IDŐPONTVÁLTOZÁS...
Az iskola által meghírdetett bécsi kirándulás időpontja változott:
Új időpont: 2012. május 31
.


"Mindannyian mások vagyunk!"...
Április elején egy fontos, a mindennapjainkat is érintő témát jártunk körbe néhány nap alatt az 1. a osztály tanulóival. A "Mindannyian mások vagyunk!" c. projekt keretében tanórákon és a szabadidősKépgaléria tevékenységek alkalmával a figyelem középpontjába került egymás elfogadása, önmagunk és mások alaposabb megismerése.
Kezdésként egy kis osztály KI MIT TUD? keretében minden kisgyerek megmutathatta, hogy ő miben nagyon ügyes. Természetesen oklevelet kapott valamennyi bátor fellépő. Játszottunk ön-és társismereti drámajátékokat, olvastunk egymás segítéséről szóló történeteket és sokat beszélgettünk a sérült emberekről, az ő életükről.
A szavakat tett követte, hiszen ellátogattunk a Sérültekért Alapítvány Mezőföld Csücske Alkotóházába is, ahol nem csak az ott tevékenykedő felnőttek, de még az időjárás is kegyeibe fogadott bennünket. A sérült fiatalok és az ott dolgozó szakemberek segítségével betekintést nyerhettünk azokba a tevékenységekbe, melyek az ő mindennapjaikat kitöltik . Fontunk kosarat, gyöngyöztünk, szőttünk, ettünk kemencében sült kenyérlángost is, ki lekvárral, ki tejfölösen, medvehagymával.Volt, aki többször is kipróbálta az akadálypályát, felmérve ezzel saját ügyességét, majd a sérült fiatalokkal közösen vehettek rész a gyerekek egy drámafoglalkozáson. Egy sokszínű, vidám, tartalmas,szeretetben gazdag napot töltöttünk el aznap. Másnap ellátogattunk a Hamvas Béla Városi Könyvtárba, ahol Kovács Mariann gyermekkönyvtáros és mesemondó várt bennünket. A játékok mellett a mese segítségével jutottak el a gyerekek a csúfolódós királylány történetén keresztül saját és mások gyengeségének és erősségének megismeréséhez, végül egymás elfogadásához. Ezen a mesedélelőttön ellazulva, sok nevetéssel, bele-beleszólva kapcsolódhattak a gyerekek a mesefolyamba, amit egy kötetlen szabad játék, rajz zárt le.
A téma-napjainkat palacsintasütéssel fejeztük be, ki-ki ízlése szerint elfogyasztva. Vendéglátóinknak egy-egy origami csokorral kedveskedtünk, ami olyan sokszínű virágokkal volt tele, mint amilyenek osztályunk tagjai. Köszönjük nekik is, valamint az elsősök szüleinek és a Kőrösi Iskoláért Alapítványnak is a segítséget, hiszen az ő támogatásuk nélkül nem jöhetett volna létre ez a projekt! >> Képgaléria

Szarvas Renáta
1.a osztályfőnök

Húsvéti Tojáskereső-verseny...
A Kőrösi Iskola Húsvéti Tojáskereső-versenyén készült képek megtekinthetőek itt. >> Képgaléria

Középiskolába felvételiző diákjaink...
Nyolcadikos tanítványaink komolyan készültek arra az egységes, központi írásbeli felvételire, amely befolyásolja, hogy a több megjelölt középiskola közül melyikbe nyernek felvételt.
Az iskolában előkészítő foglalkozások segítették, hogy sikeresen írják meg a felvételi dolgozatot. Az előkészítőt Moróné Pálos Zsuzsanna (matematika) és Tilingerné Sebe Ágnes (magyar nyelv és irodalom) vezette.

Eredményeink:
magyar matematika összesen
Országos átlag 25,2 pont 23,5 pont 48,7 pont
Diákjaink átlaga 29,9 pont 29,1 pont 59 pont

Országos átlag:
http://www.oh.gov.hu/kozoktatas/kozepfoku-beiskolazas/aktualis-beiskolazasi-idoszak
Fogadóóra...
Értesítjük a kedves szülőket, hogy Mazzagné Kovács Ildikó és Horváthné Martin Ágnes tanítónők fogadóórája április 10-én, 17 órától az iskola fsz. 1-es tantermében, valamint Kiri Zsuzsanna és Horváth M. Tünde tanítónők fogadóórája április 16-án, 17 órától lesz a fsz. 7-es tanteremben.

Kőrösisek nyerték a helytörténeti vetélkedőt...
2012. március 20-án került megrendezésre a Matrica Múzeum által szervezett városi helytörténeti verseny. A város négy általános iskolájából 16 csapat képviseltette magát 7-8.évfolyamos diákjaival. Iskolánk 8.b osztályos tanulói 1. helyezést, a 8.a osztály tanulói 2. helyezést értek el. A csapattagok az általuk alapítandó múzeumról kapták nevüket:

1. helyezett a Csokoládé Történeti Múzeum csapata:
Héring Viktória, Kalló Patrícia, Martinás Roxána, Szabó Krisztina, Szendefi Etelka.

2. helyezett a Közlekedés Történeti Múzeum csapata:
Guruz Fanni, Jurczyszak Elisabeth, Molnár Alexandra, Rádóci Kitti,Tóth Ferenc.

Előzetes feladatként kaptuk egy általunk elképzelt múzeum alapítási kérvényének megírását, továbbá logó és szlogen szerkesztését. Nagyon örültünk az érdekes feladatnak, amelyet igazi csapatmunkával oldottunk meg: történelem, magyar szakos tanáraink és szüleink is besegítettek.
Interjút is kellett készítenünk a múzeum munkatársaival, így tudhattuk meg többek között, milyen a munkája a régésznek, a restaurátornak, a mikromorfológusnak és a menedzsernek.

A Matrica Múzeumban ötletes és kreativitást fejlesztő feladatokat kaptunk a régészet témaköréből.

Köszönjük Tóth Zsuzsannának a szervezést és a kedves vendéglátást.

Mákné Csépányi Katalin
felkészítő tanár

"Az idegen nyelvi munkaközösség közleménye"...
Kivittük a telet, behoztuk a tavaszt...
Régi szokás szerint a kiszebabával végigsétáltunk a városon, majd a Bara parton meggyújtottuk és vízbe dobtuk így, elűztük a telet, a hideget, a rontást és úgy általában a rossz dolgokat.

"Ég a kisze, lánggal ég,
bodor füstje felszáll,
tavaszodik, kék az ég,
meleg a napsugár.
Mire füstje eloszlik,
a hideg köd szétfoszlik,
egész kitavaszodik."

Majd, különböző nagyságú ágakat felszalagoztunk ez lett a villőág, a tavasz hírnöke, amit visszahoztunk.

Sefcsik Mária
szervező

Bécs - kirándulási lehetőség...
Kirándulási lehetőség Bécsben.
Időpont: 2012. május 24. csütörtök
Utazás: külön autóbusszal
Indulás: 6:00-kor, az iskolától
Hazaérkezés: 21:00 körül ugyanide
Költsége: 5000 Ft iskolánk tanulóinak, 6000 Ft más résztvevőknek.
További részletek/ program...
Nyergesné Magyar Marianna
szervező

Tavaszi „Kopogtató” a Kőrösiben...
További képek... Február 24-én izgatottan vártuk kis vendégeinket, városunk óvodásait a 10 órakor kezdődő”Kopogtató” c. műsorunkra. Immár hagyomány, hogy tavasszal színes, változatos és érdekes programsorozattal várjuk a leendő elsősöket. Ennek befejező részeként az 1-4. évfolyamos tanulóink színvonalas műsorával örvendeztettük meg a kicsiket, ezen a tél végi napon. Alsó tagozatos tanulóink jelmezes tánccal, meseelőadással, bábműsorral és szép hangszeres produkciókkal készültek. Vidám vitamintornával frissítettük fel kis nézőinket. Természetesen ebben az évben sem maradt el az ajándékozás. Diákjaink saját készítésű munkáival személyesen köszönhettük meg minden kis óvodásnak és kísérő óvónéniknek a látogatást. Reméljük, szeptembertől igazi kis iskolásokként várhatjuk őket vissza. A programról készült néhány fotót itt megtekinthetik.
>> Képgaléria

Szervezők
Nyári táborozás - Balatonszemes téged vár...
Plakát nagyítás Ha újra egy felejthetetlen hétre vágysz a Balaton déli partján, gyere velünk Balatonszemesre, szabadidős táborainkba.

2012. július 4-10.  és  2012. július 10-16.

Tervezett programok:
Élményfürdő, Postamúzeum, Gömbkilátó, Kalandpark és sok, sok, sok strandolás...

A tábor költsége: 30.000 Ft
Jelentkezni: 2012. május 4-ig 5.000 Ft befizetésével lehet.
Beiskolázás - jelentkezési lap...
Jelentkezési lap a 2012/2013. tanévben első osztályba jelentkező tanuló felvételéhez. >> Letöltés , Tájékoztató a jelentkezéshez.

Leadási határidő: 2012.03.02.

Önkormányzati határozat a általános iskolai felvételi körzethatárokról, Beiskolázási körzetek utcák szerint

Itt volt a farsang, állt a bál...
További képek... Két felejthetetlen nap telt el a múlt héten iskolánkban, amikor zajlottak a Farsangi rendezvények. Izgalmasabbnál izgalmasabb jelmezek, csodás koreográfiák és ízléses, mutatós dekoráció jellemezte az alsó és a felső tagozat, valamint a felnőttek számára szervezett programsorozatot. Pénteken a 5-8. évfolyam, szombaton délelőtt a 1-4. évfolyam mutatkozott be, majd este a Szülők-Nevelők Bálján táncolhattak a könnyed kikapcsolódásra vágyó anyukák, apukák és a pedagógusok.
Ezúton szeretnénk köszönetet mondani azon kedves szülőknek, magánszemélyeknek, vállalkozásoknak, szervezeteknek, akik nem csekély munkájukkal, felajánlásaikkal, közreműködésükkel hozzájárultak a százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola színvonalas Farsangi rendezvénysorozatához.
A programokról készült néhány fotó itt megtekinthető. >> Képgaléria

Leendő elsősök programjai...


Zsongás a Kőrösiben
2012. február 21.
Program, Szórólap

Kopogtató a Kőrösiben
2012. február 24.
Program
Utazás csigavonattal a kis gömböcig...
Január 31-én került megrendezésre az immár hagyományosnak számító 1. évfolyamos Kőrösis vers-és mesemondó verseny. Az 1. a és b osztályból összesen 14 kis diák képviselte osztályát. Verset 9 tanuló választott és 5 gyermek indult a mese kategóriában. Voltak, akik már óvodás korukban "rutint" szereztek különböző megmérettetéseken, de olyan gyermek is akadt, aki eddig csak édesanyja, vagy óvó-ill. tanító nénije mellől hallgatta társait. Most viszont ő is szeretett volna szerepelni és kapott is lehetőséget. Örömünkre szolgált, hogy a kb. egy hónapos felkészülés alatt a szülők sokat gyakoroltak a gyerekekkel. Természetesen az apró finomítások, javítások ,egyéni -és osztály előtti meghallgatások a tanító nénik és a gyerekek közös teendője volt. Aki elfogadta a segítő tanácsokat a felnőttektől, az a gyerek természetesen magabiztosabban szerepelt. A verseny előtt nemcsak az elsősök , de a közönség soraiban helyet foglaló szülők körében is nagy volt az izgalom. A versenyzők sorszámot húzva mutathatták be a műveket. A mesék közül kizárólag a magyar népmeséket részesítették előnyben a versenyzők, viszont a vers kategóriában széles volt a paletta. A klasszikusnak számító Móra Ferencen kívül az óvodában megismert Csukás István, Gazdag Erzsi, Szalai Borbála mellett Péter Erika, a több irodalmi díjjal is jutalmazott kortárs költőnő verseivel is megörvendeztettek bennünket a gyerekek. Amíg a zsűri meghozta nehéz döntését, addig a gyerekek csemegézhettek, körjátékot játszhattak, zenét hallgathattak, beszélgethettek egymással.

A zsűriben iskolánk igazgatónője, valamint két ,a magyar nyelv -és irodalom tanításában nagy tapasztalattal rendelkező, volt Kőrösis kolléganő - Takács Béláné és Pillár Jánosné - értékelte a mese-és versmondókat. Az eredmény kialakításánál figyelembe vették a kifejező előadásmódon kívül az életkornak megfelelő vers és mese választását, a mimikát, hangerőt, hanglejtést és nem utolsó sorban a pontos szövegtudást is.
Befejezésül álljon itt a helyezettek névsora:

Vers kategóriában:
1. helyezett: Balogh Tímea 1.a
2. helyezett: Csányi-Tóth Evelin 1.a
3. helyezett: Dénes Enikő 1. a
4. helyezett: Moritz Anastasia 1.b

Mese kategóriában:
1. helyezett: Kővári Ágnes 1.a és Rozner Éva 1.b
2. helyezett: Kocsis Dalma 1.b
3. helyezett: Lajtos Zsófia 1. b

A nyerteseknek gratulálunk, és nem csak nekik, hanem minden versenyzőnek és szüleinek köszönjük a felkészülést, a színvonalas szereplést ,a Kőrösi Iskoláért Alapítványnak pedig a igényes, értékes jutalom könyvek vásárlásának lehetőségét! Köszönöm az 1.b osztályfőnökének, Mazzagné Kovács Ildikónak együttműködő segítségét.
Reméljük jövőre lesz folytatása ennek a versenynek, bízunk benne, hogy mások is kedvet kapnak majd a magyar gyermekirodalom kedves alkotásainak közönség előtti előadásához!

Szarvas Renáta
szervező
TÉRÍTÉSI DÍJ BEFIZETÉS A MŰVÉSZETI ISKOLA 2. FÉLÉVÉRE
2012. február  6. hétfő, 13 - 18 óráig
2012. február  8. szerda, 8 - 12 óráig
2012. február 10. péntek, 13 - 18 óráig

Befizetések helye: Művészeti iskola irodája.

FARSANG A MŰVÉSZETI ISKOLÁBAN

Szeretettel várunk kicsit és nagyot, jelmezben vagy anélkül a Művészeti iskola farsangi bulijára, melyet 2012. február 24-én pénteken 17 – 20 óráig tartunk a Kőrösi iskola aulájában.

Belépő: egy tányér szendvics, pogácsa vagy süti (krémes, tejszínes kivételével!), bármilyen finom rágcsálnivaló, vagy gyümölcslé, üdítő, narancs vagy mandarin, esetleg banán vagy alma... Egyszóval valami finomság!

Üres kézzel belépni lehetetlen!

Büfé: a hozott finomságokból
Árak: minden 50,- Ft/db

Tombola: 50,- Ft/db

Jelmezverseny: Várjuk ötletes, alkalomhoz illő ruházatok felvonulását, farsangi műsorszámokat korra, nemre való tekintet nélkül! Csoportok jelmezes produkcióira is számítunk!

Gyülekező: 16.30-tól az aulában

Program:
Jelmezfelvonulás, jelmezes produkciók
Zenetanárok farsangi koncertje
Vetélkedők
Fúvószenekari koncert
Tombola
BULI!!!!!

Kapuzárás: 20.20-kor

2. évfolyamosok vers- és mesemondó versenye

A tavalyi első évfolyamosok versenyének sikerén felbuzdulva, idén is meghirdettükKépgaléria... a 2. évfolyamosok vers- és mesemondó versenyét. A gyerekek több héten keresztül, szabadidejüket feláldozva, szorgalmasan tanulták verseiket, meséiket. A versenyzők között régi és új arcok is feltűntek. Az első három helyezettek értékes mesekönyvet és oklevelet kaptak. Akik nem értek el helyezést, azok egy-egy kifestő könyvet és emléklapot vihettek haza.

A 2. évfolyamosok közül részt vettek: Baráth Szonja, Bukta Kevin, Czomba Dominik, Endrei Bendegúz, Gulyás Gréta, Jusztin Mirabel, Kiss Déna, Koncz Réka, Lantos Florína, Matusinka Brigitta, Nagy Vivien, Szalmási Dorottya, Tóth Zoltán, Vadász Kornél, Zakor Tamara.

Az izgalmas és igényes verseny után a következő helyezések születtek:

Vers kategóriában:
I. helyezést ért el: Koncz Réka 2.a osztályos tanuló
II. helyezést ért el: Tóth Zoltán 2.b osztályos tanuló
III. helyezést ért el: Kiss Déna 2.a osztályos tanuló

Mese kategóriában:
I. helyezést ért el: Vadász Kornél 2.b osztályos tanuló
II. helyezést ért el: Jusztin Mirabel 2.b osztályos tanuló
III. helyezést ért el: Matusinka Brigitta 2.a osztályos tanuló

Szeretném megköszönni és megdicsérni a többi versenyző készülését, szereplését is! Köszönöm a zsűri, a szülők, Bicskei Gabriella és Kiri Zsuzsanna tanító nénik munkáját!

Gratulálunk!

Kertészné Rácz Judit
2.c osztály osztályfőnöke, szervező
Kőrösi-farsang
Plakát nagyít...

KŐRÖSI - FARSANG

Szeretettel meghívunk minden kedves érdeklődőt farsangi mulatságunkra, melyet
2012. február 10-11-én rendezünk.
(Alsós farsang: február 11-én 10.00-13.00; felsős farsang: február 10-én 16.00-19.30.)

Diákönkormányzat, Szülői Közösség
Meghívó - SZÜLŐK - NEVELŐK BÁLJÁRA
Plakát nagyít...

Az első Kőrösis karácsonyunk
Az elsősök még csak most ismerkednek azzal, hogy a karácsony méltó ünnepléséhez mennyi előkészületi munkára van szükség, hogy a nagy napon boldogan, nyugodt megelégedéssel, szeretetben állhassunk a fa körül.
Megannyi érdekes programban volt részünk december hónapban.
December elsejétől a tanteremben elhelyezett adventi naptárból naponta várt valakit egy kis meglepetés. Hogy nagyobb legyen az izgalom, mindig az előző napi szerencsés húzhatta ki az új nevet.
December 6-án az aulában gyűltünk össze, hogy énekelve, együtt várjuk a Mikulást, majd népi játékokat, társas-és csapatjátékokat próbálhattunk ki. Az Képgalériaosztályteremben pedig már várt bennünket a jó gyerekeknek járó csoki mikulás...
December 13-án apró édességekkel kedveskedtünk a 4. c osztályos Lucázóknak, akiknek sikerült meglepniük az alsósokat ezzel a csörgős, dobolós, kopogós, hangos jókívánságokkal teli népszokással.
December 14-én az alsós évfolyamokkal együtt mentünk a Szent István térre, ahol feldíszítettük a Kőrösis karácsonyfát. Mi csillogós és kék színű csillagokat vittünk, majd körbe táncolva a fenyőt, közösen énekeltünk a többi iskola diákjaival.
December 16-án a bolhapiacon mindenki eladhatta a feleslegessé vált játékait, sokan vettek olyan ajándékot is, amit karácsonykor akár a család tagjainak is ajándékozhattak.
December 19-én lekváros-csokis muffint sütöttünk magunknak és a szülőknek, hogy a hetek óta gyakorolt karácsonyi műsor végén legyen mivel megvendégelni őket is. Készítettünk még mécsestartót és koszorú formájú ablakdíszt is termésekből, tésztából. Ezt adták át 20-án a gyerekek a szüleiknek, nagyszüleiknek a Képgalériatanteremben tartott, ünnepi verses, bábos, táncos köszöntőjük keretében. Természetesen a kis elsősök sem távoztak üres kézzel, karácsonyi meglepetésként mindenki furulyát kapott, amivel majd a második félévben a kreatív órákon lesz alkalmuk gyakorolni. Aznap azonban csupán sípolásra sikeredett a hangszer első megszólaltatása...
December 21-én, az utolsó tanítási nap délelőttjén együtt örülhettünk az iskola előtti részen a meleg teának, kürtős kalácsnak, sült gesztenyének, töknek és nem utolsó sorban a szállingózó hónak.
Azon a délelőttön még megnézhettük a felsős dráma szakkör jelenetét, majd a tanteremben karácsonyi diafilmet vetítettünk, ráhangolódva az előttük álló ünnepi napokra.
Délután a Násztorné Réczey Éva tanárnő által szervezett iskolai karácsonyi műsorban is részt vettünk szereplőként. Gyertyás fejdíszben énekeltünk két karácsonyi dalt a másik első osztállyal együtt. Olyan magas színvonalú műsorszámok mellett kaptunk fellépési lehetőséget, mint a Téka zenekar fület gyönyörködtető népzenei előadása, Násztor Péter és párja fergeteges tánca - melynek láttán sok kisebb és nagyobb száj is tátva maradt. Fellépett még a 2. évfolyam verssel, ritmushangszerekkel, a 3. évfolyamosok furulyával, a 4. évfolyam kántálással és betlehemi élőképpel, valamint a tanári kórus.
Tartalmas, örömteli napok állnak mögöttünk, jó lesz rá emlékezni, amikor ismét feltöltődésre lesz szükségünk. >> Képgaléria
Boldog új évet mindenkinek!
Szarvas Renáta
az 1.a osztály nevében
Karácsonyi délelőtt a Kőrösiben
A Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és AMI, valamint a Diákönkormányzat és a Szülői Közösség megszervezte 2011. december 22-én a Karácsonyi –vásárt, mely reggel 9 órától délután 14 óráig tartott.
A gyerekek vásárolhattak a karácsonyi udvaron sült gesztenyét, tököt, forró teát és kürtös kalácsot. A sok finomságot a szülők készítették el, a kürtös kalácsot egy vállalkozó biztosította. A karácsonyi hangulatot még jobban fokozta a hóhullás és a hangulatos zene.
A dráma szakkörös gyermekek - Pass Andrea tanárnő vezetésével - egy fantasztikus műsor kíséretében mutatkoztak be iskolánknak.

A következő szülők segítettek nekünk:
1. Sáránszky Erika
2. Bánócziné M. Erika
3. Tóth Tímea
4. Bihácsi Beáta
5. Sulyánné Gabriella
6. Petrik Erika
7. Takács Zsuzsanna
8. Tamásné Fárkó Zsuzsanna
9. Szendefi József
10. Magyari Csaba
11. Kránitz Ibolya
12. Bánóczi János
13. Elcsics Olga
14. Beceli Tiborné
15. Nagy Ákos

Köszönjük a szülőknek, hogy áldozatos munkájukkal hozzájárultak gyermekeink karácsonyi délelőttjéhez.
Továbbá köszönöm Ignácz Krisztina tanító néninek és a 4.b osztály tanulóinak, hogy a karácsonyi udvart előző nap gyönyörűen feldíszítették.
Vezér Katalin
December 13. Lucázás
Ezen a napon Szent Lucára emlékezünk, aki egy előkelő szicíliai családban nevelkedett. A keresztény hitre tért szép fiatal leány szüzességet fogadott, hogy életét Krisztusnak szentelhesse, majd mártírhalált halt hitéért. Magyarországon Luca-napon a család minden tagjának sütnek egy luca pogácsát, és az egyikben pénzdarabot rejtenek el. Aki ráharap, szerencsés lesz. Luca napját az egész magyar nyelvterületen gonoszjáró napnak tartották, ezért mindenütt védekeztek a boszorkányok ellen. Fokhagymával dörzsölték be az állatok fejét, az ólak ajtajára keresztet rajzoltak, hamut szórtak a kapuk elé, lefekvés előtt fokhagymás kenyeret ettek, hogy szagával elriasszák a gonosz szellemeket, és elzárták a seprűket, nehogy azon nyargalásszanak a boszorkányok.
Luca napjának hajnalán a gyerekek körbejárták a házakat, és lopott fán vagy szalmán térdepelve mondókákkal bő termést, és jószágszaporulatot kívántak kisebb ajándékokért cserébe, és átkokat, ha nem kaptak ajándékot. >> Képgaléria
Bercziné Gyurkovics Anikó

December 13-án Lucázni indult a 4. c osztály. Népies ruhába öltöztünk és körbejártuk az alsó tagozatos gyermekek termeit. Mielőtt bementünk egy terembe, az egyik osztálytársunk szénát szórt a padlóra. Mi énekelve (Luca, Luca kity-koty…) hangszereinkkel bevonultunk a termekbe és körbejártuk. A kántálók letérdeltek a szénára, és elmondták a jókívánságokat.
pl. „Annyi kolbásza legyen kenteknek, hogy kerítést lehessen belőle fonni!” A kívánságok után finomságokkal ajándékoztak meg minket, amiket az osztálytermünkben elfogyasztottunk. Izgatottan készültünk a szereplésre. Nagyon jól éreztük magunkat, és nagy örömmel töltött el, hogy mindenki szívesen fogadott és figyelemmel hallgatott végig bennünket.
Veres Ildikó, Sági Attila 4. c
Meghívó - Karácsonyi Délelőtt
Plakát nagyít...

KARÁCSONYI

DÉLELŐTT


Sok szeretettel meghívunk
minden kedves
érdeklődőt
a
Karácsonyi- délelőttre.

Programok:
9.00 - 13.00 óráig - Karácsonyi- vásár:
Sült gesztenye, sütőtök, forró tea
11.00 órakor a Dráma szakkör bemutatkozik.

Szervező: DÖK és Szülői Közösség
Diótörő a Bábszínházban...
December első napján az 1.a osztály tanulóival, néhány testvérrel és szülővel a Budapest Bábszínházba látogattunk, hogy itt lehessünk részesei egy színvonalas Diótörő előadásnak. A műsor előtt volt időnk szétnézni a színház előterében, megcsodálni az ott kiállított bábokat és mivel gyorsak voltunk, így az első sorokban tudtunk helyet foglalni mindannyian a nézőtéren.
További képek...Mi felnőttek sokan és sokszor láthattuk már ezt a megunhatatlan, karácsony idején játszódó történetet különböző színpadi megjelenítésben. Ami viszont ezt az előadást egyedivé tette, az az volt, hogy a színészek egyáltalán nem beszéltek és arcmimikájukkal sem tudtak érzelmeket kifejezni, hisz álarc volt rajtuk végig. Mégis mozdulataikkal tökéletesen képesek voltak átadni a gyerekeknek a történetet, természetesen a zene segítségével. A kis elsősök figyelmét folyamatosan lekötötte a rengeteg ötlet, ahogy a színpadon, a gyerekek előtt óriásjelmezbe bújó színészek áttértek a pálcás,- a zsák,- a levegőben repülő stb. bábok használatára. A hatás nem maradt el, előadás közben a kicsik többször tapsoltak, jelezve ezzel, hogy ez most nagyon tetszett nekik. Az előadás során sikerült az állandóan megújuló színpadképpel, látvánnyal érzékeltetni a színészeknek, - akik nem mellesleg nagy összhangban játszottak - hogy a valóság és az álom hogyan keveredik bennünk emberekben. Remélhetőleg minden gyerekhez eljutott az az üzenet, hogy a mai világban mi a legfontosabb számunkra.
És ha aznap már lemaradtunk is a százhalombattai díszkivilágítás "felkapcsolási ünnepségéről", a buszról leszállva azért gyönyörködhettünk a látványban...

Szarvas Renáta
tanítónő
Értesítés
Értesítjük a Kedves Szülőket, hogy Tamás Emília intézményvezető a decemberi fogadóóráját 19-én, 15-16 óráig tartja.

Meghívó - Karácsonyi Ünnepség
Plakát nagyít...Szeretettel meghívjuk
a
Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola
és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény
2011. december 21-én
15.30 órakor kezdődő
Karácsonyi ünnepségére

Közreműködnek:
TÉKA együttes
az iskola 1-4. évfolyamos diákjai
Zeneiskola tanári kórusa
Násztor PéterAdventi készülődés
Az adventi készülődés képei már megtalálhatók a képgalériában >> Megnézem!

Adventi Koncert - 2011. December 11. 17:30
Plakát nagyít...

Értesítés az étkezési térítési díjak változásáról
Értesítjük a Kedves Szülőket, hogy a 25/2011.(XI.4.) önkormányzati rendelet értelmében Százhalombatta Város Önkormányzata által fenntartott nevelési-oktatási intézményekben 2011. december 1-jétől a következő térítési díjak alkalmazandóak:
  Tízórai Ebéd Uzsonna Összes költség/nap
Ált. isk. napközi ellátás 50 Ft 173 Ft 50 Ft 273 Ft + Áfa
Ált. isk. menza ellátás - 173 Ft - 173 Ft + Áfa


Karácsonyi Party!
Plakát nagyít...December 13-án,
kedden délután 16 órai kezdettel
szeretettel várunk mindenkit
az idegen nyelvi
karácsonyi partyra.

2.c osztály "Delfines kalandja"
Végre eljött november 9-e. Már nagyon várták ezt a napot a gyerekek és mi is Ica nénivel. Izgalommal teli ültünk fel a vonatra, ami elvitt minket a Camponába. Itt már karácsonyi hangulat lengte be az egész épületet. Ebéd után beültünk a moziba és megnéztük a Delfines kaland című 3D-s filmet. Már az első percben delfinek „úszkáltak körül” minket, olyan érzésünk volt, mintha meg is érinthetnénk őket.
A film maga az elfogadásról, az összefogásról és a barátságról szólt. Nem volt olyan gyerek, kinek szívét meg ne érintette volna ez a történet. Hazafelé menet volt, aki rögtön meg akarta nézni újra a filmet volt, aki azt mondta, hogy elhívja a szüleit is, hogy együtt nézzék meg.
Aki ráér és egy kedves kis filmet szeretne látni, az feltétlenül nézze meg!

Kertészné Rácz Judit
2.c osztály osztályfőnöke
Köszönet
Kedves Szülők, Nagyszülők, Gyerekek!
Szeretném megköszönni a péntek délutáni falevélgyűjtésnél nyújtott segítségüket! Továbbá köszönöm a Kolléganőim és a DÖK segítségét is!
A gyerekek élvezték a falevelek taposását, a zsíros kenyér és a forró tea ízét és talán Mi is felnőttek jól éreztük magunkat.
Segítségükkel, összefogásukkal, szinte teljesen sikerült tisztává varázsolnunk iskolánk környékét.

Ezért a szerdai napra (november 23.) meghirdetett falevélgyűjtés elmarad. Köszönettel:

Kertészné Rácz Judit                                                                   dr. Sáránszky Erika
tanító, szervező                                                                                  SZMK-vezető
Márton napi vásár!
2011. november 11-én hagyományainkhoz híven idén is megemlékeztünk a Márton napról. További képek...A vásárt megelőző héten az osztályoknak egy totót kellett kitölteniük, ami ezen a napon került kiértékelésre. Minden osztály totója kiválóan sikerült. A sikeres megoldásokért a tanulók ajándékban részesültek, melyeket az osztályfőnöküktől vehettek át a vásár után.
Nagyné Kósa Erzsébet tanítónő irányításával megtekinthettük a 3.a osztály Vásári kikiáltók című dramatikus előadását, mely nagy hatást gyakorolt a közönségre.
Ezután megkezdődött a gyerekek által várva várt vásár, melyre hetek óta készítették portékáikat. Az alsó tagozat nevében szeretnénk megköszönni a szülőknek, pedagógusoknak és gyermekeknek a sok munkát és az odaadó segítséget. >> Képgaléria

Bercziné Gyurkovics Anikó
Halloween-party
Nagy sikerrel megrendezte a Diákönkormányzat, Zsadányi Dóra 8. a További képek... osztályos koordinálásának segítségével ez évben is a Halloween-party-t. Sok meglepetéssel fűszerezve zajlott le október 28-án, a 16.00-19.30-ig tartó buli. DJ Deza szolgáltatta a zenét.
>> Képgaléria

A szülői közösség ismét rengeteg munkával segítette a DÖK programot. A következő szülőknek köszönjük a segítséget:
1. Dobi Tibor
2. Bencze Ildikó
3. Ritter Klaudia
4. Minich Mária
5. Fogas Jánosné
6. Honecz Katalin
7. Balpataki Katalin
8. Szöllősi Anett
9. Karsai Hajnalka
10. Szemere Richárdné
11. Balázs Emília
12. Fogas Zoltán

Köszönöm a kollégáimnak, hogy támogatták rendezvényünket.

Vezér Katalin
Út a digitális iskola felé...
Néhány éve hallottuk először egyetemen, főiskolán tanuló diákoktól, hogy otthon, interneten keresztül is elérhető már számukra a tananyag, megtekinthetőek a dolgozatok, vizsgák eredményei. A világhálón keresztül jelentkeznek be vizsgára, elintézhetik a tanulmányaikkal kapcsolatos ügyes-bajos dolgaikat. Rácsodálkoztunk, mennyit fejlődött, változott a világ azóta, mióta a mostani diákok szülei koptatták a felsőfokú iskolák padjait. Mára számos középiskola, illetve általános iskola is csatlakozott a digitális világ adta lehetőségekhez.
A Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában kiemelkedő figyelmet fordítunk tanulóink informatikai felkészítésére, ezért a gyerekek 3. évfolyamtól kezdve tanulják a számítógép és egyéb digitális eszközök használatát. Ebből a folyamatos tanulásból természetesen a pedagógusok sem maradhatnak ki, hiszen a mindennapi munkának, felkészülésnek szinte nélkülözhetetlen részévé vált ennek a területnek az ismerete.
Iskolánk tagja egy, a legmodernebb szoftver technológiákra épülő, internet alapú iskolaadminisztrációs rendszernek, melynek neve Magiszter.net. Ez egy városok, fővárosi kerületek, megyei önkormányzatok, kistérségek részére ajánlott rendszer, amely egy központi adatbázisban képes kezelni egy vagy több, fenntartóhoz tartozó közoktatási intézmény teljes adminisztrációs feladatát. A fenntartói modulban lekérdezhetők az intézmények összesített adatai, ezenkívül részletes tanulókereső, személykereső, tanköteles-nyilvántartás, oktatás-statisztikai elemző áll rendelkezésre. A központi adatbázis elérése interneten keresztül történik, a felhasználók számítógépein az alapvető működési feltételekhez elegendő a Microsoft Explorer használata. Ebben a tanévben iskolánk a rendszer Platina díjcsomagjához csatlakozott, amely lehetővé teszi számunkra a digitális napló használatát, illetve kipróbálását. A díjcsomag igénybevételének minimális feltétele, hogy az intézményben a tanév során havi legalább 250 tanórát, és legalább 30 db érdemjegyet rögzítsenek pedagógusaink az online módon működő rendszerben.
A tanítók, tanárok mindennapi munkájához hozzátartozik az osztálynaplók vezetése, amelyben rögzítésre kerül az óra anyaga, tanulóink adatai, eredményei, hiányzásaik. Ezt a papír alapú formát hamarosan felváltja majd az elektronikus napló, amelyben ugyanezeket az adatokat visszük fel a számítógép segítségével. Kollégáink közül néhányan vállalták ennek a rendszernek a kipróbálását, így a 4. , 5., és 6. évfolyamon már használjuk. Lehetővé teszi a program az intézmény fenntartóján és a pedagógusokon kívül a szülők, valamint a tanulók hozzáférését is a rendszerhez, (természetesen egyéni azonosítóval és jelszóval), annak érdekében, hogy az érintett felhasználók között közvetlen, személyre szabott információcsere történhessen. A rendszerbe belépő szülő információt kaphat pl. gyermeke aznapi tanóráiról, tananyagokról, házi feladatokról vagy esetleges hiányzásairól, netán üzenetet válthat a pedagógussal. Egyenlőre még csak házon belül használjuk, hiszen meg kell ismerni a program minden apró részletét. Félévzárás után biztosítani szeretnénk az érintett osztályokban tanuló gyermekek szülei számára is a belépési lehetőséget.
Már eddig is számtalan tapasztalatot gyűjtöttünk, ami reményeink szerint hasznunkra válik, ha egyszer az oktatási törvény módosításai kapcsán életbe lép a digitális napló kötelező használata.

Tornainé Szegedi Erika
Kőrösi Csoma Sándor Ált. Isk. és A.M.I.

Gyertek velünk színházba!
ANGOL
nyelvet tudó / szerető / tanuló diákok és felnőtteknek

a Merlin Színház
angol nyelvű (magyar feliratos) darabot játszik
Stones in His Pocket
(Kövek a zsebben) címmel.

Időpont: 2011. december 7.
Jegyár: 1000 Ft (30 fő felett)
Különbusz: 1000 Ft
Jelentkezési határidő: november 15. (legkésőbb)
Befizetés: Daróci Márta néninél

2011. évi KRESZ-nap
Képgaléria Múlt hét szerdán az iskolánkban KRESZ délután volt. A különböző állomásokon más-más izgalmas feladat várta az osztályokat.
A tanító néninkkel kimentünk az akadálypályához. Szlalomoztunk, majd egy rúd alatt kellett áttekerni, és egy cikkcakk pályán is ügyeskedtünk. Volt, aki kétszer is végigment. A következő feladat a lakótelep körbebiciklizése volt. Itt Ica néni megmutatta, hogy milyen KRESZ táblákra kell figyelni a főtérnél. Az újabb megállónál a rendőrök kérdéseket tettek fel nekünk a közlekedési szabályokról, és bemutatták a rendőrautót. A következő állomáson a KRESZ táblák megismerése után, kaptunk egy feladatlapot, amit csoportokban kitöltöttünk. Az elsősegély-nyújtási gyakorlatnál elképzeltünk egy sebet és azt kellett a kapott kötöző anyaggal, párokban bekötöznünk.
Az idei KRESZ délután izgalmas, és tanulságos volt, szerintem nagyon jól sikerült.

Kóti Dávid Attila
4.b

A Szülői Munkaközösség következő ülése
Az SZMK következő – kibővített - ülése 2011. november 14-én délután 16:30 órakor kerül megtartásra.
Sáránszky Erika dr.
SZMK vezető
Kirándult az osztály
KépekEgy szép napsütéses délután kirándulni mentünk a Budakeszi Vadasparkba. Útközben sok szép dalt énekeltünk a tanító nénikkel és a szülőkkel. Mikor megérkeztünk, alig vártam, hogy láthassam a vadállatokat. Egy emelkedőn mentünk fel az állatok ketrecéhez. Láttunk: sast, mókust, vaddisznót, őzet, medvét, bölényt, mosómedvét, vadászgörényt, baglyot, nyulat, rókát, pávát. Majd útközben mindenki felmehetett a kilátóra. Nagyon tetszett, mert szép volt a kilátás. A túra végén elfáradva leültünk a padokra enni, inni, utána felköszöntöttük Barnit a szülinapján. A hosszú séta alatt elfáradtunk, de nagyon örültem, hogy ilyen szép helyre jutottam el. >> Képgaléria.
Árkocsovics Mirtill
3.b osztályos tanuló
Őszi Szelektív Hulladékgyűjtés eredménye
Október 11-12-én 7.00-16.30 óráig tartottuk meg a szelektív hulladékgyűjtést a Kőrösiben. Elsőként szeretném megköszönni a következő szülőknek, hogy részt vettek a DÖK által szervezett rendezvényen és áldozatos munkájukkal segítették a hulladékgyűjtést.
 1. Petrik Erika
 2. Bihácsi Lajos
 3. Karsai Róbert
 4. Veres Gábor
 5. Várkonyi Júlia
 6. Balogh Ramóna
 7. Geri László
 8. Baloghné Tünde
 9. Halász Márta
 10. Bencze Ildikó
 11. Török Mónika
 12. Vitáris Brigitta
 13. Sábics Attiláné
 14. Dernei József
 15. Sáránszky Erika
 16. Szöllősi Anett
 17. Németh Krisztián és felesége
 18. Elcsics Olga
 19. Lovrencsics Gabriella
 20. Lovrencsics Zoltán
 21. Sági Katalin
 22. Kékkő Gáborné
 23. Jászi Péter
 24. Bánóczi János
 25. Sulyánné Gabriella
 26. Árkocsovics Tamás
Gratulálok a Szülői Közösségnek, hogy ez évben (a tavalyihoz képest) 10 fővel több szülő tudta segíteni a Diákönkormányzat munkáját.

Köszönöm Élő Márta, Nyergesné Magyar Marianna osztályfőnököknek és az 5.a , 5. b osztályoknak a segítséget.
Eredmények:

Papír Pet palack
Alsó tagozatFelső tagozatAlsó tagozatFelső tagozat
3.b: 1462.9kg 6.b: 761.3kg 3.a: 44.65kg 5.b: 72.5kg
1.a: 1215kg 5.b: 610.07kg 4.b: 41.4kg 7.a: 13.5kg
1.b: 1061.8kg 6.a: 599.5kg 2.b: 40kg 5.a: 8.a: 9kg
3.a: 967.1 kg 8.a: 475.5kg 1.a: 22.15kg 6.b: 7.5kg
4.b: 718.2 kg 7.a: 419.7kg 1.b: 19.95kg 6.a: 5.25kg
4.a: 698kg 5.a: 374kg 3.b: 18.8kg 8.b: 2kg
4.c: 430kg 8.b: 250kg 4.c: 15.5kg
2.a: 299.5kg 2.c: 14kg
2.c: 289.6kg 2.a: 13kg
2.b: 246.1kg 4.a: 0.80kg


Alumínium doboz
Alsó tagozatFelső tagozat
3.b: 11kg 6.b: 3.5kg
1.a: 8.75kg 8.a: 2kg
4.b: 5kg 5.b: 0.60kg
2.a: 2.2kg 5.a: 0.25kg
3.a: 2kg 6.a nem gyűjtött
1.b: 1kg 7.a: nem gyűjtött
4.a: 0.80kg 8.b: nem gyűjtött
2.c: 0.25kg
4.c: nem gyűjtött
2.b: nem gyűjtött

Gratulálunk: DÖK
Vezér Katalin
DÖK segítő tanár

Meghívó angol nyelvtanári konferenciára
Szeretettel meghívjuk Önt és kedves angolszakos kollégáit az Oxford University Press és a Challenge Utazási Iroda közös rendezvényére. Részletek a >> Meghívó-ban.

Állatok világnapja képekben

Az állatok világnapja alkalmából rendezett program keretében készült képek a >> Képgalériá-ban láthatók.
A Magyar Népmese Napja
Szeptember 30-án a korábbi évekhez hasonlóan ismét megemlékeztünk Benedek Elek születésnapjáról. A nagy mesemondó nyomdokain járva a nyolcadikos tanulók közül többen örömmel vállalták, hogy az alsós osztályokban elmesélik A szegény ember szőlője című magyar népmesét, Benedek Elek gyűjtéséből. A délelőtt folyamán a tanórák első tíz percében került sor erre a hangulatos, kicsiket és nagyobbakat is megérintő, meghitt eseményre.
Köszönet a nyolcadikos mesemondó diákoknak és Tilingerné Sebe Ágnes tanárnőnek a segítségért!
Az idei tanévben viszont ezzel a nappal kapcsolatos újításként tartható számon, hogy az alsós osztályok írtak közösen egy mesét. Épp úgy, mint valamikor régen... Minden alsós osztály , - Hencidától Boncidáig:) - vagyis az 1.a -tól a 4.c -ig valamennyien 5-6 mondattal bővítették a megkezdett történetet úgy, hogy közben figyeltek arra is, mit írt az előző osztály, hogy az események hogyan bonyolódjanak és lehetőleg elvarrott szállal fejeződjenek be. Nem volt könnyű, hisz mindenkinek a tanórájába, napirendjébe kellett beillesztenie ezt a kis feladatot, hogy időben tovább tudja adni a következő osztálynak. A gyerekek tele voltak ötlettel, ami meg is látszik a szövevényes művön. Az elkészült mesét végül Duchony Izabella Anna 4.b osztályos tanuló olvasta fel az iskola aprajának és nagyjának.
>> Képgaléria       >> Erős Balázs és fivérei (mese)
Szarvas Renáta
szervező


ÁLLATOK VILÁGNAPJA

ÁLLATOK VILÁGNAPJA
OKTÓBER 4.
PROGRAM8.00 - 10.00 - TOTÓ (Hozz magaddal íróeszközt.)

Keresd az állatfigurákat
Feladat: Az iskola aulájában illetve az emeleten elrejtettünk állatfigurákat papírból. Keresd meg ezeket és válts be a DÖK-saroknál!

8.00 - 13.30 - Rajzpályázat leadási határideje.
A versenyen egyéniben lehet indulni.

15.00 - 16.00 - Állatszépségverseny

Alsó - felső tagozatos diákoknak. Közben állatsimogató.

A programokhoz jó szórakozást kívánunk:
Diákönkormányzat


Újult és lendületes erővel kezdte meg a Diákönkormányzat a 2011-2012-es tanévet
Diákönkormányzat szeptember elején, megtartotta az alakuló ülését. A diákok megválasztották elnökségi tagjait, mely kibővült 4 fővel, a tavalyihoz képest.
Elnök: Kalló Patrícia
Elnökhelyettesek: Zsadányi Dóra, Fazekas Ivett
Sport programokért felelős: Katona Bianka és Magyar Kincső
Kulturális programokért felelős: Érces Klaudia, Takács Titanilla
Médiával kapcsolatos ügyekben felelős: Gebei Gréta, Varga Liliána
Továbbra is a Diákönkormányzat munkáját Vezér Katalin tanárnő segíti.
Iskolagyűlésünket is megtartottuk, melyben a diáktársaink megismerhették az iskolánkban induló sportköri foglalkozásokat, illetve javaslattal élhettek ezzel kapcsolatban. Köszönjük az ötleteket. Az első nagy programunk az Állatok világnapja, október 4-én.
DÖK segítő tanár
Vezér Katalin


Családi Nap - 5.b.
Képgaléria Szeptember 18-án az 5.b osztály családi napot tartott a Csónakházban.
Néhányan nehezebben keltek, de 10 óra körül összesereglett a csapat: gyerekek, testvérek, szülők. Az időjárás kegyes volt hozzánk, gyönyörűen sütött a nap. Mariann néninek köszönhetően ötletes, tréfás csapatépítő játékokban vettünk részt. A legnagyobb sikere a szemetes zsákban való páros ugrálásnak volt, amikor elszakadt a zsák.
Nem hirdettünk győztest, mert mindenki nyert, sok-sok nevetést. Miközben a gyerekek játszottak, a szülők feladata a bográcsos paprikás krumpli elkészítése volt. Mindenki megéhezett, hamar elfogyott az ebéd, utána egy jégkrémmel ajándékoztuk meg magunkat. Ezután folytatódott a szabad játék a hazamenetelig. Mindenki sokat nevetett, kicsik és nagyok jól érezték magukat. A nap végére jól összekovácsolódott az "új" osztály a szülőkkel együtt. >> Képgaléria

Minich Mercédesz 5.b

A Mi történetünk: Foglalkozás Felsősöknek...
Szereted az izgalmas játékokat?
Szeretnél érdekes történetek alkotójává válni?
Szeretnél szereplőként is részt venni a sztoriban?

Az októberben induló, igazi játékélményt nyújtó foglalkozásainkon a Te ötleteidre is szükség lesz, hogy minden alkalommal újabb és újabb történetet alkossunk meg közösen! E képzelt világok cselekményét pedig az általad kiválasztott szerepbe bújva sodorhatod egyre izgalmasabb állomások felé!
Te miről játszanál szívesen? Biztos van már ötleted!

Aki szeretne részt venni a foglalkozáson, jelezze az osztályfőnökénél!

Sítábor 2012...
A korábbi évekhez hasonlóan az idei tanévben is megrendezzük az 1. sz. Általános Iskola és a Kőrösi közös sítáborát. A hagyományoknak megfelelően ismét Ausztria a helyszín. A Villach melletti gerlitzeni Alpok már régi ismerősként köszönti gyerekeinket, hiszen ez már a harmadik alkalom lesz, hogy a téli sportok szerelmesei ide kirándulnak. Természetesen várjuk az érdeklődő felnőttek jelentkezését is.

Sítábor időpontja: 2012. január 22-27.
Részvételi díj:
- gyerekeknek 230 EURO + 17000 HUF
- felnőtteknek 315 EURO + 15000 HUF

A részvételi díj a szállást, utazást, napi kétszeri étkezést, síbérletet, az idegenforgalmi adót, és sí kölcsönzést is magában foglalja.

Érdeklődni: Besenyei Tamás testnevelő tanárnál lehet. Tel: (20) 35-85-703

Besenyei Tamás

Elsősök lettünk...
Véget ért a nyár, s a frissen meszelt, tiszta falakra ismét hangulatos dekoráció került a tanteremben. Alacsonyabb padok és játszószőnyeg jelzi, hogy minden elkészült a kis elsősök fogadására.
Örömmel mentünk a nyár utolsó Képgalériahetében meglátogatni leendő tanítványainkat otthonukban - köszönet a szülőknek, hogy fogadtak bennünket - hisz így már a tanévnyitón ismerősként köszönthettük egymást, mint a PILLANGÓS osztály tagjai.
Szép hagyomány iskolánkban, hogy az elsősöket óvó nénijük kísérik be tanévnyitóra, ahol a tanító néniknek átadják és gondjaikra bízzák a gyerekeket. Idén sem volt ez másképp, majd a rövid műsor keretében nagyon bátran, mosolygósan, igazi iskoláshoz illően Verebey Luca is elmondhatta az anyukájával nyáron tanult köszöntő versét.
Másnap nagy, tömött táskákkal, csomagokkal felszerelkezve, szüleikkel együtt érkeztek a megszeppent, sok esetben még álmos elsőseink. Az első két tanítási napon praktikus és hasznos iskolás dolgokkal ismerkedtek a kicsik: rendszereztünk tankönyveket, füzeteket, beszedtünk, válogattunk, dobozokba raktunk, helyet kerestünk, csoportosítottunk, kivittünk, behoztunk, nyitottunk, csuktunk… Persze mindezek mellett jutott idő az iskola épületének bejárására, a mosdó, étkező használatának megismerésére, az iskolai szabályok megbeszélésére, az egymással való ismerkedésre és mondókázásra is. Gyönyörködhettek a gyerekek az aula állataiban, futkározhattak a tornateremben és az udvari játszóteret is birtokba vehették.
Az első két napon kevesebbet, a második héten viszont már egyre jobban és többet belekóstolhattak a kicsik a tanórai tananyagba. Az eddigi tapasztalataink azt mutatják, hogy van a gyerekek között cserfes és visszafogott, szorgalmas és kényelmes, félénk és sokat kérdező, sírós és gurgulázó nevetésű, barátkozó és szemlélődő, nagyhangú és csendes, biztatásra vágyó és öntudatos, aggódó és nyugodt, fontoskodó és feledékeny, kevésbé nyitott és lelkes, kapkodó és lassú, felületes és alapos, segítőkész és … Mindannyian mások, de ez így van rendjén. Így kerek a világ, s így tartoznak ők a Kőrösi 1.a osztályába, ahonnan együtt indulunk a 2011/2012. tanévben 29-en (a két tanító nénivel együtt) közös erővel meghódítani a Tudás Birodalmát.
Köszönjük tanítványaink szüleinek eddigi támogató segítségét, kívánunk nekik is kitartást és kérjük további kölcsönös együttműködésüket a tanév során, a gyerekeknek pedig egy tartalmas, vidáman komoly, élményekben és tudásban gazdag iskolai évet! >> Képgaléria

Szarvas Renáta és Szabóné Pálházi Mária
az 1.a osztály tanítói

Balatonszemesen jártunk...
2011. július 10-én, reggel 9 órakor izgatottan szálltunk fel a buszra, amellyel Balatonszemesig utaztunk. 32 kőrösis diákból és 4 pedagógus kísérőből állt össze a kis csapat. Egy hetes táborozásra indultunk a Balaton déli partjára. Az előző hetek rossz időjárása után elégedetten tapasztaltuk nap mint nap a "várva várt" kánikulát. A változatos, élménydús programok igazi nyári kikapcsolódást jelentettek gyereknek, felnőttnek egyaránt. Ellátogattunk Rádpusztára, ahol megnéztük a lovak gondozását, etetését. A vállalkozó szelleműek lovagolhattak és sétakocsikázhattak is. Másnap kipróbálhattuk bátorságunkat a zamárdi kalandparkban. Ott az elsők között ülhettünk fel az aznap üzembe helyezett mini vasútra. Következő nap Vili bácsi vitt át bennünket városi járgányán Balatonlellére, a Konyakmeggy gyártó üzembe. Az édes finomságból kóstolót kaptunk és a gyártás lépéseiből ismertünk meg néhány titkot. Várt még ránk egy egésznapos tihanyi kirándulás hajókázással. Az apátság megtekintése után kiadós ebédet fogyasztottunk el a félszigeten. Visszafelé egy vitorlásversenynek is szemtanúi voltunk. Ellátogattunk a szemesi Postamúzeumba, ahol régi postakocsikat, hivatali berendezéseket és felszereléseket láttunk. Természetesen nem maradt el a sok-sok fürdőzés, ének, tánc, fagyizás és egy kis vidámparki játék sem. Utolsó napon fájó szívvel hagytuk hátra táborhelyünket és megfogadtuk, hogy jövőre újra eljövünk.
Köszönet iskolánk Alapítványának és a város Önkormányzatának a táborozáshoz nyújtott anyagi támogatásért! >> Képgaléria

Tornainé Szegedi Erika
táborszervező

Iskolánk tanévindító eseményei
Tisztelt Szülők!
Iskolánk tanévindító eseményei az alábbiak:

Tankönyvárusítás:
augusztus 17. (szerda) 12.00 - 18.00 óra
augusztus 18. (csütörtök) 9.00 - 15.00 óra

Pótbeiratkozás:
augusztus 23. (kedd) 8.00-14.00 óra

Javítóvizsgák:
augusztus 23. (kedd) 8.00 óra 5-8. évf. /magyar irodalom, magyar nyelvtan/
augusztus 24. (szerda) 8.00 óra 3-4. évf. és 5-8.évf. /matematika, fizika, kémia, természetismeret/
augusztus 25. (csütörtök) 8.00 óra 5-8. évf. /angol nyelv, földrajz)

Tanévnyitó ünnepély:
augusztus 31. (szerda) 16.00 óra

Első tanítási nap:
szeptember 1. (csütörtök) 7.45 óra

Tanévindító események - nyomtatás
Iskolavezetőség

Beíratkozás és felvételi meghallgatások a Művészeti Iskolában a 2011-2012-es tanévre
Beíratkozás és felvételi meghallgatások a Művészeti Iskolában a 2011-2012-es tanévre
Művészeti Iskola

Vezetői ügyelet
Kedves Szülők!
Tájékoztatjuk Önöket, hogy az intézményben a nyári szünet ideje alatt vezetői ügyeletet tartunk szerdai napokon 9.00 és 13.00 óra között.
Iskolavezetőség

A 2011/2012-es tanév 5. évfolyam osztálynévsorai
5.a.5.b.
1. Bársony Pál
2. Bencze Dominik
3. Bogdán Gábor Tibor
4. Defend Melinda
5. Dernei Kristóf
6. Dobi Dorottya Eszter
7. Fábián Fanni Nikolett
8. Galambos Noé
9. Harcsa Lívia
10. Horváth Dániel
11. Horváth Viktor
12. Lengyel Dorka Melinda
13. Loós Károly
14. Molnár Péter
15. Ónodi Márk
16. Papp Mirella Veronika
17. Petrovics Zoltán
18. Pintér Tamás
19. Szécsényi Viktória
20. Takács Szilvia Zita
21. Tippai Szonja Krisztina
22. Török Balázs
23. Török Nikolett
24. Tulipán Kincső Dorottya
25. Urbán Benedek Áron
26. Vadász Berta
27. Vitáris Ádám
28. Zsebők Máté

1. Bach Péter
2. Bán Gina-Marie
3. Dibóczi Levente
4. Elekes Attila
5. Fogas János
6. Hoffmann Gábor
7. Horváth Bálint
8. Králl Viktor
9. Lukács Petra Zsanett
10. Minich Mercédesz
11. Molnár Krisztián
12. Nagy Roland
13. Nagy Veronika
14. Novák Anett
15. Popovics Adrián
16. Puskás Dominika
17. Rapai József Dominik
18. Ritter Erik
19. Sábics Attila László
20. Sábics Patrik
21. Schiszler Fanni
22. Svraka Márk Péter
23. Szabó Tamás
24. Szántai Levente Márk
25. Tóth Benjámin Norbert
26. Tudja Vivien
27. Varga Szilvia Irma
28. Vizler Bence
29. Vucskovics László