"Archivum"

Korábbi híreink - 2010 - 2011 tanév

Foglalkozások és mesterségek a 3. b osztályban
Osztályunk tanulói egy projekt hét keretében a tananyaghoz kapcsolódó, rendhagyó órákon vehettek részt. Minden napra jutott valami izgalmas és érdekes dolog, aminek témája a foglalkozásokkal, mesterségekkel való ismerkedés volt.

Június 6-án egy szülő, Bacsóné Jakab Angéla érkezett a gyerekekhez, aki a fodrász mesterségről beszélt szeretettel és lelkesen a kis csapatnak. Megismerhették, majd ki is próbálhatták a gyerekek a hajcsavarás, melírozás fortélyát, különleges, régi és modern eszközökre csodálkozhattak rá. A bemutató végén Zétény anyukája minden gyermeket valamilyen egyedi hajkölteménnyel örvendeztetett meg.
Aznap délután a SÓS PEREC PÉKSÉGBE látogattunk még el, ahol a pékek izzasztó és fáradságos munkájába nyerhettek betekintést a tanulók. A higiéniai szabályok betartásával megtudhattuk, hogyan lesz a lisztből péksütemény. Mi is készíthettünk kiflit, sőt a látogatás végén mindenki el is fogyaszthatott egyet-egyet...

KépgalériaJúnius 7-én reggel már várt bennünket Kissné Edit a piacon, aki profi előadásával bevezetett bennünket a piaci élet rejtelmeibe, a zöldségek, gyümölcsök világába. Becsültek, mértek a gyerekek, a végén pedig vásároltunk epret, barackot, almát, amit a piacozást követő kézműves foglalkozás után - ahol Winklerné Petri Kiss Borbála volt segítségünkre a nemez labda és a fonott karkötő készítésének elsajátításában - meg is ettünk közösen.

Június 8-án Szatmári Zoltán iskolai könyvtárosunk segítségével könyvtári órákon vettek részt a gyerekek, ahol különleges, ill. régi foglalkozásokról és az ahhoz kapcsolódó eszközökről beszélgettek.
Azon a délelőttön még az eső sem zavarhatta meg a következő programunkat, hiszen kértünk kölcsön esőkabátokat és esernyőket más osztályoktól és indultunk is a TESCO-ba. Ezen a helyszínen többek között egy háromfogásos ebédet kellett összeállítani és kigazdálkodniuk a csapatoknak 2000 Ft-ból. Ügyesen számoltak, mérlegeltek, érveltek egymás közt a gyerekek, miközben tudatosabb, praktikusabb vásárlói ismeretekkel gazdagodtak.

Június 9-én Raczkó Petra mamája, Marika néni segített nekünk, hogy ellátogathassunk munkahelyére, a bölcsiseket és az időseket ellátó konyhába. Itt megnézhettük hol tárolnak kétszáznál is több embernek való élelmiszermennyiséget, mekkora edényekben főznek egyszerre sok embernek és hogyan juttatják el a főtt ételt az idősekhez. Nagy meglepetésünkre a látogatás végén üdítővel és süteménnyel kedveskedtek nekünk. A beígért fagyizás viszont mindezek mellett sem maradt el...

Június 10-én még egy záró vetélkedőre is jutott idő, amelynek apró finomság volt a jutalma.
Hasznos, tartalmas hét áll mögöttünk, ahol nem tankönyv ízű, hanem életszerű helyzetekben próbálhatták ki magukat a 3. b osztályosok. Ízelítőt kaphattak a foglalkozások, mesterségek napos oldalából, de árnyoldalából is.
Éppen úgy, ahogyan majd a felnőtt életükben is részük lesz belőle. >> Képek

Szarvas Renáta
3. b osztályfőnök


Gábor Dénes emlékverseny eredményhirdetésére
2011. május 3-án került sor a KépgalériaGábor Dénes emlékverseny eredményhirdetésére, ahol iskolánk két tanulója Varga Bence 8.a osztályos tanuló országos II. helyezést és Horeczky Izabella 8.b osztályos tanuló VI. helyezést ért el. A tanulók az oklevélen kívül tárgyjutalomban is részesültek.
Az ünnepélyes eredményhirdetés Szegeden, a Városháza dísztermében zajlott, mely nagyon gazdag látnivalókban. A ragyogóan pompás terem falairól Erzsébet királyné, Ferenc József, Tisza Kálmán és Tisza Lajos arcmásai néznek le a szemlélődőkre. Nagy élmény és megtiszteltetés volt számunkra, hogy ott lehettünk. Az eredményhirdetés után megtekintettük a Széchényi teret és ellátogattunk a szegedi dómhoz is. >> Képek
Ridzi Gizella
felkészítő tanár


A művészeti iskolai hírei
Megváltozott a Művészeti Iskola évzárójának időpontja.
Új időpont: 2011.06.20. hétfő, 17 óra

A Városi Fúvószenekar szabadtéri koncertet ad a piactéren 2011.06.10-én pénteken, 18 órától.

A 2011/12-es tanév 1. osztályosai
A 2011/12-es tanévre felvett 1. osztályos névsor az alábbi linken megtalálható.

Évkönyv/osztályképek 2010-2011
Az alábbi linken tekinthetők meg a 2010-2011 évi "Évkönyv/osztályképek".

Első osztályos szülői értekezlet
Az első osztályos szülői értekezlet dátuma változott. A jó dátum: 2011. június 16. (csütörtök) 18.00 óra

II. városi Természettudományi Verseny
KépgalériaIskolánk második alkalommal rendezte meg a városi Természettudományi versenyt május 12-én 14 órától. Ez évben az Arany János, Eötvös Loránd és Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola képviseltette magát.
A versenyre a Csodák Palotájából hívtuk meg Pataki Attila előadót. A célunk volt az 5-6. évfolyamos gyermekek tehetséggondozása, empirikus úton. A kísérletek után feladatlapot kellet kitölteniük a versenyzőknek.

Az eredmény:
I hely: Gleccser csapat
II. hely: Megújuló energiaforrás
III. hely: Szöcskék
IV. hely: Nitrogén
V. hely: Aranyok
VI. hely: Aranyos

Köszönöm kollégáimnak és a szülőknek a sok segítséget, melyet kaptam tőlük a rendezvény megvalósulásához. A vendégvárásra a következő szülők kedveskedtek finomságokkal: Weress Adrienn, Hoszpodár Anna, Hajdu Noémi, Berzy Béla.

Vezér Katalin
szervező


Taneszköz lista
Szelektív hulladékgyűjtés
Május 10-11-én 7.00- 16.00 óráig, szerveztük meg a hulladékgyűjtést a Kőrösiben. Elsőként szeretném megköszönni a következő szülőknek, hogy részt vettek a DÖK által szervezett rendezvényen, és áldozatos munkájukkal segítették a rekord mennyiségű hulladék gyűjtését.
 1. Sulyánné Gabriella
 2. Szöllősi Anett
 3. Polgárné Erzsébet
 4. Sánta Maria
 5. Elcsics Olga
 6. Petrik Erika
 7. Ságiné Mazurák Katalin
 8. Bencze Ildikó
 9. Urbin Katalin
 10. Horváth Mária
 11. Csobot Mária
 12. Paulics Katalin
 13. Henrik Lászlóné
 14. Takács József
 15. Bánócziné Erika
 16. Árkocsovicsné Gyöngyvér
 17. Árkocsovics Tamás
Tavaszi eredmény:
Alsó tagozatFelső tagozat
2.b 1350kg6.a 1039.5kg
3.b 1336kg5.a 896,6kg
4.a 1214,5kg7.c 530,5kg
3.c 1211.5kg7.a 433,5kg
2.a 1078kg7.b 313,5
4.b 860kg5.b 290,5kg
3.a 636,5kg8.a 215,5kg
4.c 624,8kg8.b 41kg
1.a 244,5kg
1.c 189,5kg
1.b 176,5kg

A 2010-2011-es tanév hulladékgyűjtését a 2.b 2989,95 kg-mal, és az 5.a 1932,6 kg-mal nyerte. Gratulálunk!
DÖK, Vezér Katalin
DÖK segítő tanár


Felhívás
Tisztelt Szülők!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 4., 6. és 8. évfolyamba járó tanulóink a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény 99.§ (4-5) bekezdése által elrendelt, a 2010/11 tanév rendjéről szóló 22/2010. (V.13.) OKM rendelet 9.§ (3) bekezdés szerint 2011. május 25-én országos kompetenciamérésben vesznek részt 8-tól 12 óráig. A mérés célja a matematikai eszköztudás és a szövegértési képesség felmérése.

Ezen a napon 7:30-ra kell az iskolába érkezniük a felmérésben részt vevő tanulóknak. Taneszközt nem kell hozni, csak írószerszámokat, a 6. és 8. osztályosoknak vonalzót és számológépet. (Nem telefont!) A felmérés része a TANULÓI KÉRDŐÍV is, amelyet szíveskedjenek gyermekükkel közösen otthon kitölteni, majd másnap az iskolába visszajuttatni.
A kérdőívet név nélkül töltik ki, és a titkosság megőrzése érdekében zárt borítékban is visszaküldhetik. A kitöltés önkéntes, de további munkánkat nagymértékben segítené, ha önök minden kérdésre válaszolnának. Amennyiben ennek ellenére úgy döntenek, hogy nem foglalkoznak a TANULÓI KÉRDŐÍV-vel, a füzetet abban az esetben is szíveskedjenek visszaküldeni az iskolába a mérést követő napon.
Minden tanuló a mérés napján megkapja Névkártyáját, mely tartalmazza a tanuló adatait és MÉRÉSI AZONOSÍTÓJÁT. A névkártyák a tanulóknál maradnak, azokat őrizzék meg, mert ennek segítségével követhetőek a tanuló mérési eredményei.

Segítő hozzáállásukat előre is köszönjük!

Tamás Emília                                                              Takács Béláné
               igazgató                                                      int.egys.vez. h., mérésvezető


Aszfaltrajz-verseny zajlott a Kőrösiben
Május 20-án gyönyörű napos időben rendezhettük meg a tavaszi Aszfaltrajz-versenyt, amelyen városunk négy általános iskolájának 1-4. évfolyamos kisdiákjai vettek részt. Így az időjárásra nem is lehetett panaszunk, némi kellemetlenséget csak az jelentett, hogy a beton öntötte magából a forróságot. Ez a tény ám egy cseppet sem szegte a versenyzők kedvét, nagy lelkesedéssel álltak neki a munkának. Ebben az évben az volt a feladat, hogy adott gyermekvershez készítsenek illusztrációt a csapatok. Sokan hoztak előzetes terveket, rajzokat, így a megvalósítás már zökkenőmentesebben zajlott. Ötletes, ügyes munkák születtek. Érdekes volt látni, hogy a csapatok a versnek más-más részletét választották ki és varázsolták az aszfaltra egy-egy szép kép formájában. Talán azóta már elmosta az alkotásokat az eső, de a róluk készült képek itt még láthatóak. A zsűri véleménye alapján a következő eredmények születtek:

1. évfolyam
I. hely: Kőrösi Isk.
II. hely: 1. sz. Ált. Isk.
III. hely: Arany J. Isk.
IV. hely: Eötvös Isk.

2. évfolyam
I. hely: Eötvös Isk.
II. hely: 1. sz. Ált. Isk.
III. hely: Arany J. Isk.
IV. hely: Kőrösi Isk.

3. évfolyam
I. hely: 1. sz. Ált. Isk.
II. hely: Kőrösi Isk.
III. hely: Arany J. Isk.
IV. hely: Eötvös Isk.

4. évfolyam
I. hely: 1.sz. Ált. Isk.
II. hely: Eötvös Isk.
III. hely: Arany J. Isk.
IV. hely: Kőrösi Isk.

Reméljük, jövőre is ilyen szép napos időben találkozunk!
Szervezők
Népi játszóház és kézműves szakkörünk életéről
2010. októberében nagy izgalommal készültünk az első szakköri foglalkozásra. Kíváncsi tekintetekkel és sok-sok kérdéssel érkeztek a gyerekek. Néhány foglalkozás után már alig tudtuk abbahagyni az aktuális munkadarab készítését. A heti egyszeri összejöveteleken sok-sok természetes anyaggal ismerkedtek meg a gyerekek, észrevétlenül megtanulták azok eredetét, felhasználását a népi kultúrában. Népszerű tevékenység volt az agyagozás, a szövés, de megküzdöttünk a körmönfonás, a szarvacskázás, a makramé nehézségeivel is. Megtudtuk, mit jelent gyöngyöt szőni, keresztszemes hímzést készíteni. Megszületett minden gyermek kezében a rongybaba, a babzsák. Reméljük, következő tanévben újabb és újabb tevékenységeket, népszokásokat ismerünk meg. Kérjük, tekintsék meg a munkáinkról készült néhány fotót. >> Képgaléria...

Tornainé Szegedi Erika
szakkörvezető
Felhívás
Tisztelt Szülők!

Felhívjuk figyelmüket, hogy május hónapban fogadóóra egyénileg zajlik. Előzetes telefonos egyeztetés alapján várjuk Önöket.

Iskolavezetőség
Újságcikkek
Bécsi kirándulás
Kirándulási lehetőség Bécsben.
2011. május 26. (csütörtök)
Részletes kiírás itt...
Kőrösi napok 2011
Program... A Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és AMI 20. évfordulójának programjai:

2011. április 11. délelőtt
Iskolai fotóalbum, osztályképek készítése az évforduló alkalmából

2011. április 12. 14:30
Iskolai idegen nyelvi vers- és prózamondó seregszemle

2011. 14. 8:30-11:30
Városi rajzverseny 1-8. évfolyamosok számára

2011. április 14. 14:00
Teadélután a KŐRÖSIBEN
Műveltségi vetélkedő a város általános iskoláinak

2011. április 14. 17:00
Tanulásmódsztertan, a gyerekek motiválásának lehetőségei
Előadás a szülők számára

2011. április 17.
Kőrösi túra
Kirándulás, gyalogtúra Visegrád, Szentendre környékén

2011. április 18. 17:00
Így muzsikálnak a KŐRÖSISEK
Hangverseny és képzőművészeti kiállítás a Művészeti Intézményegység "kőrösis" növendékeivel.

2011. április 19. 14:30
Ilyenek A KŐRÖSISEK!
Az osztályok bemutatkozó műsora a BKK-ban

2011. április 20. délelőtt
Sportrendezvények tanulóinknak

2011. április 20. 13:00
Városunk pedagógusainak sportvetélkedője

2011. április 20. 15:00
Kőrösi ünnepély

Bolondok napja
Képgaléria... 2011. április 1-jén a Diákönkormányzat megszervezte a Bolondok napját. Reggel a diák igazgató kisasszony, Kretti Fanni köszöntötte a diákságot. Ismertette a nap programjait.
Az órákat a hagyományokhoz híven ez évben is a vállalkozó kedvű diákok tarthatták. Az alsó tagozatosok mesehallgatáson vehettek részt. A szünetekben Svraka Gábor, Lőrincz Krisztián szolgáltatta a zenét. A nap nagyon jó kedvvel és bolondozással telt.
DÖK
Olaszország diákszemmel
Takács Marika néni, az olasz testvérvárosi projekt irányítója, sebes léptekkel sietett végig a folyosón, majd előttünk "lefékezett". Elújságolta nekünk, hogy a testvérvárosi akció keretében elmehetünk Sannazzaro-ba. Mi rögtön izgalomba jöttünk, és nem is tudtunk másról beszélni.
Képgaléria...Azonban voltak feltételei az utazásnak. Minden iskola (az olaszok is) írtak egy fejezetet egy regényből, amit mi találtunk ki. Nekünk kellett megírni az utolsó részt.
Ezen kívül gyűjtenünk kellett olyan műveket, amelyekben szó van a Po-ról és a Dunáról, mert ez a project erről szólt. Az utazás napján nagy izgalommal érkeztünk a repülőtérre. A táj gyönyörtű volt, mert átrepültünk Svájc felett. Másfél órányi repülés után megérkeztünk Miláno Bergamo repülőterére, majd buszra szálltunk, és elindultunk Milánóba várost nézni. Láttuk a Scala-t, a milánói dómot, a királyi palotát és ettünk egy igazi olasz fagyit. Mikor ismét fölszálltunk a buszra, akkor kezdtünk el igazán nyugtalankodni, hogy milyen lesz este egyedül a családoknál...
Második nap, mikor találkoztunk az iskola előtt, mindenkinek fülig ért a szája, és mindenki megkönnyebbült, hogy magyarul is tudunk beszélni. Egymás szavába vágva beszéltünk, hogy milyen családokhoz kerültünk, (és mit ettünk vacsorára) de mindenkinek pozitív élményei voltak.
A következő napokon elmentünk egy mezőgazdasági múzeumba, sportvetélkedőkön vettünk részt, rajzoltunk, beszélgettünk, énekeltünk egy szóval nagyszerűen teltek a napjaink.
A búcsúzás napján szem nem maradt szárazon, senki nem akart felszállni a repülőtérre vivő buszra. Mindenkitől elbúcsúztunk, de nagyon szomorúak maradtunk. Hála a jó égnek, van internet és facebook!

Albert Réka, Kalló Patrícia, Szendefi Etelka
Kőrösi Csoma Sándor Ált. Isk. és AMI
Hol volt, hol nem volt... folytatása
Az elsősök megmérettetése folytatódott március 31-én, csütörtökön délután egy játékos mesevetélkedő keretében.
Előzőleg minden elsős osztály megkapta a klasszikusnak számító meséket, hogy ismerkedjenek velük. A mesék közt volt a Hófehérke, Csipkerózsika, Jancsi és Juliska, A rút kiskacsa, A Holle anyó meséje is. Minden osztályból 2-2 csapat indult a hat állomásos próbán. A csapatoknak a mesékből csapatnevet kellett választaniuk.
Képgaléria...Az állomásokon a mesékkel kapcsolatos kérdések, feladatok várták őket. Például az első állomáson fel kellett ismerniük, hogy melyik mesében szerepelt az alma, a kosár vagy a lencse. Volt olyan állomás, ahol egy éneket kellett megtanulniuk, vagy egy elvarázsolt akadálypályán kellett végigvinniük a "bányában talált drágaköveket" úgy, hogy el ne veszítsék, mert a sikeres átjutás után kapták meg a különleges jutalmat a gyerekek.
Az állomásokon az állomásfőnökök a tanító nénik voltak, a csapatokat egy-egy szülő kísérte. Minden sikeresen teljesített feladatsor után puzzle darabot kaptak a csapatok. A vetélkedő végén kirakták a gyerekek ezeket, és a Csipkerózsika meséjéből egy részletet kaptak, amit ki kellett színezniük. Az elkészült művek az iskola aulájában láthatók. Így mindenki megnézheti, hogy milyen ügyesen dolgoztak a csapatok.
A gyerekek jutalmul radírt, cukrot kaptak és minden osztály egy nagyon értékes társasjátékkal gyarapodott. A vetélkedő végén fergeteges hangulat kerekedett. A gyerekek, a szülők és a tanító nénik is nagyon jól érezték magukat.

Szeretném megköszönni Kiri Zsuzsanna, Bicskei Gabriella, Sefcsik Mária, Dóczi Veronika, Tornainé Szegedi Erika tanító nénik segítségét.

Szülők részéről az 1.c osztályból segítségemre volt: Erős Tünde, Kékkő Gáborné, Windisch Szilvia, Bukta Erika, Milovics Mónika, Porecz Krisztina, Godó Katalin, Endrei Béla és Gulyás György.

Itt a vége, fuss el véle!

Kertészné Rácz Judit
szervező
Egészségnap - Április 7.
Program - nyomtatható formátum
Éljünk egészségesen!
Akkor becsüli az ember az egészséget, ha nincs!

Egészségnap
2011. április. 7. (csütörtök)

Program - nyomtatható formátum

Tavaszi zsongás a Kőrösiben
Program - nyomtatható formátum Program - nyomtatható formátum

Télűző Kisze
Napsütéses szép reggel köszöntött ránk. Kiváló idő arra, hogy búcsút mondjunk a télnek, és marasztaljuk a tavaszt. Elindultunk Képgaléria...hát a Barához, hogy felelevenítsünk egy régi népszokást, a kiszebáb égetést. Az 1. c osztály kapta azt a megtisztelő feladatot, hogy elmondhatta a többi kis-és nagyobbacska diáknak, hogy ez az ősi hagyomány miért is alakult ki, miként zajlott régen. Három erős fiú vitte felváltva a patakig a kiszét. Már útközben igyekeztünk hangos mondókázással, énekléssel "felhívni a tél", és a város figyelmét arra, hogy mi bizony nem kisebb feladatra vállalkoztunk, minthogy elűzzük a telet. A patakhoz érve mindenki feltűzhette a kiszére azt a rossz dolgot tartalmazó kis papírt, amitől szeretne megszabadulni. Ez után, míg a bábu lángra nem kapott, közösen kiabáltuk télűző mondókánkat, remélve, hogy megijed a tél, és igazi tavaszi időben lesz részünk mostantól. Végezetül vízre bocsátottuk a lángoló kiszebábot, és búcsút intettünk neki.

Gergely napi hívogató a Kőrösi iskolában
2011. március 8-án közel 250 óvodás jelent meg a Gergely-napi iskolába csalogató programunk alkalmából. A 45 perces kis Képgaléria...műsorban szinte minden alsós évfolyam képviseltette magát: volt zene (furulya, fuvola, hegedű), ének, farsangi jelenet, színjátszás, vitamintorna.
Az ovisokat is igyekeztünk bevonni közös énekléssel, megmozgatni egy kis zenés, játékos tornával, amit nagyon élveztek. A műsor végeztével az alsós osztályok által készített több száz színes, ötletes ajándékból válogathattak a kis vendégek.

Nagyné Kósa Erzsébet
szervező


Balatonszemes téged vár a déli parton!
Ha szeretnél eltölteni egy vidám hetet a Balaton partján
2011. június 28 - július 4-ig
Sport - Kreatív táborunkban
Kata nénivel és Erzsike nénivel
vagy
2011. július 10 - 16-ig
Szabadidős táborunkban
Mariann, Éva és Erika nénivel
akkor jelentkezz!
7 nap/6 éjszaka 25.000 Ft

Jelentkezni 5.000 Ft készpénz befizetésével lehet, a fennmaradó 20.000 Ft Üdülési csekkel is rendezhető. Lehetőség van részletfizetésre is! Utolsó részlet befizetési határideje: 2011. június 21.

Színes programok, kirándulások várnak rád! Kulturált elhelyezés, teljes ellátás!

A tábor helye: Esély Alapítvány tábora, Balatonszemes, Szabadság u. 5.
Egyéb információkat a www.kidkft.hu címen találtok.

Jelentkezési határidő: 2011. május 20.

Plakát (nyomtatható)

PEST MEGYEI ÚSZÓ DIÁKOLIMPIA

2011. január 29-én rendezték meg Százhalombattán a Kiss László Sportuszodában. Iskolánkat 11 fő képviselte e rangos eseményen. Úszóink szép eredményeket értek el.


Nagy Kolos 50 m-es mellúszásban 7. helyezett,
Kis Laura 50 m-es gyorsúszásban 16. helyezett
Lantos Florina 50 m-es gyorsúszásban 17. helyezett,
Polgár Zsófia 50 m-es gyorsúszásban 12. helyezett,
Jánky Sára 50 m-es mellúszásban 28. helyezett,
Alpek Réka 100 m-es mellúszásban 3., 100 m-es gyorsúszásban 10. helyezett,
Tóth Krisztián 100 m-es gyorsúszásban 11. helyezett,
Lantos Karina 100 m-es gyorsúszásban 4., 100 m-es pillangóúszásban 5. helyezett,
Czindrich Vivien 100 m-es gyorsúszásban 8. helyezett,
Gáspár Csenge 100 m-es pillangóúszásban 2., 100 m-es mellúszásban 1. helyezett és így az országos döntőbe jutott.

Mindenkinek további sikeres felkészülést és versenyzést kívánunk.

KŐRÖSIS VERSMONDÓK SIKERE
Képek... 2010. január 28-án a Magyar Kultúra Napja alkalmából - a hagyományokhoz híven - regionális szavalóversenyt rendeztek az érdi Kőrösi Csoma Általános Iskolában. Iskolánkat, a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolát, 3 tanuló képviselte.
 • Duchony Izabella 3.b osztályos tanuló Kányádi Sándor Az okos kos című versével különdíjban részesült. Felkészítő tanítója: Szarvas Renáta.
 • Galambos Noé 4.b osztályos tanuló Romhányi József Nyúl iskola című versét szavalta el, és nagy örömünkre első helyezett lett. Felkészítője: Kőváriné Pintér Valéria tanítónő.
 • Iskolánkat képviselte még Gebei Gréta 6.a osztályos tanuló is, aki helyezést nem ért el, de szépen szerepelt a felső tagozatosok mezőnyében.
>> Képgaléria

Kőváriné Pintér Valéria
MEGHÍVÓ "Szülők - Nevelők Báljára" - Február 12. (szombat)
Meghívó - nyomtatható formátum Meghívó - nyomtatható formátum

Étlap - menü

Kis- és nagy autók versenye
Képek... Január 14-én rendezték meg iskolánkban a távirányítós autók versenyét. Aznap már izgalommal vártuk a délutáni futamot. Szabóné Marika néni és Anikó néni alakították ki a pályát az aulában. Három órakor indult a megmérettetés kb. 40 versenyző gyerekkel. Osztályunkból kilenc fiú ment végig autójával az akadályokon. A legnehezebb rész az ugrató volt, mert a kisméretű autóknak kicsi volt a kereke, a nagy autóké viszont szélesnek bizonyult a keskeny rámpához képest. Volt, akinek többször kellett próbálkoznia, hogy fel tudja rá irányítani az autóját .A kötelek között könnyű volt irányítani az autókat. Tetszett még a szlalomos és az alagutas pályarész is. Itt viszont könnyen beakadtak a járgányok kerekei. Ilyenkor az osztálytársaink hangosan szurkoltak nekünk. Jó, hogy nem időt mértek, hanem a hibapont számított. Meg is lett az eredménye, mert mi ketten hibapont nélkül végeztünk.
Örömteli volt ez a délután, ami után elmondhattuk: HURRÁ, NYERTÜNK!
>> Képgaléria

Ivancsik Szabolcs és Dékány Dániel Lajos
3.b osztályos tanulók
Hol volt, hol nem volt...
Iskolánkban idén is megtartottuk a nagy hagyományoknak örvendő első osztályosok vers- és mesemondó versenyét. Sok kisgyerek jelentkezett, Képek...ezért előtte minden osztályban előválogatást tartottak a tanító nénik. A nagy eseményre január 11-én délután került sor. Örömünkre, sok szülő, nagyszülő tisztelt meg minket jelenlétével.
A zsűrinek nehéz dolga volt a döntésben, mert a gyerekek igen szép előadásmóddal és hosszú versekkel, mesékkel örvendeztettek meg minket. Míg a zsűri visszavonult, hogy eldöntse a helyezetteket, addig a szülők és a gyerekek meghallgatták Holle anyó meséjét, a szervező előadásában. Ez tetszést aratott a közönség köreiben.
Szeretném megköszönni a SZÜLŐK és a felkészítésben segítő Kiri Zsuzsanna, Bicskei Gabriella, Dóczi Veronika tanító nénik munkáját. A versenyen részt vettek:
1.a osztályból:
Zakor Tamara, Horváth Réka, Farkas Rebeka, Oltósi Bianka, Koncz Réka
1.b osztályból: Lábodi Levente, Süle Gergő, Kis Laura, Vadász Kornél, Jusztin Mirabel, Lantos Florína
1.c osztályból:
Boda Janina, Tóth Zoltán, Nagy Attila, Gulyás Gréta, Bácskai Levente

A vers kategória helyezettjei:
I. helyezett: Oltósi Bianka 1.a
II. helyezett: Gulyás Gréta 1.c
III. helyezett: Süle Gergő 1.b

A mese kategória helyezettjei:
Holtversenyben I. helyezést értek el:
Vadász Kornél 1.b
Jusztin Mirabel 1.b
Tóth Zoltán 1.c

Gratulálunk! >> Képgaléria

Kertészné Rácz Judit
szervező
Testvérvárosunkból, Sannazzaro de Burgundiból érkezett képek
Képek...
Testvérvárosunkból, Sannazzaro de Burgundiból érkezett képek:
Paintings
Paintings by Pino Zanchin
Photos
Kiállítás és agyagozás a Matrica Múzeumban
December 9-én az osztályunk rajz és technika órán a Matrica Múzeumba indult. Ott Tóth Zsuzsanna fogadott bennünket. Józsa Judit Képek...kerámiából készített szobrait néztük meg. Zsuzsa néni ezeket a szobrokat belefűzte egy mesébe, amit ott el is mondott nekünk. Ezek a szobrok népmesei szereplőket ábrázoltak. Azért is volt ez jó, mert mi is mesékkel foglalkozunk magyar órán. Aztán megkérdezte tőlünk, hogy melyik szobor tetszik a legjobban. Mindegyik tetszett mindenkinek, mert élethűek voltak. Volt közöttük egy életfa és a mesei hármas számot is megtaláltuk bennük. Ezután átmentünk egy másik terembe, ahol készítettünk agyagból egy háromfejű sárkányt. Miután elkészültek a művek, kaptunk egy zacskót, hogy abban vigyük haza. Aztán felvettük a kabátunkat és elindultunk vissza az iskolába. Fújt a szél és nagyon-nagyon esett a hó. Mikor az iskolába értünk, kitettük az ablakba a műveket. Jól éreztük magunkat ezen a két órán. >> Képgaléria

Veizinger Diána, Varga Liliána és Duchony Izabella Anna
3. b osztályos tanulók
Pályázati Felhívás
Iskolánk 20 éves évfordulóját ünnepli 2011-ben.
Ebből az alkalomból irodalmi pályázatot hirdetünk

"Ilyen a mi sulink!"

címmel.

Várjuk "vállalkozó kedvű", aktív szülők fogalmazásait!

A pályaműveket névvel ellátott, zárt borítékban kérjük leadni a portán.

Határidő: 2011. január 31.

Magyar Munkaközösség
Labdarúgóink sikere
Képek... 2010. december 10-én a Pest Megyei Diákolimpia III. korcsoportos körzeti bajnokságán iskolánk csapata I. helyezést ért el, és továbbjutott a következő fordulóba, melyet Érden rendeznek meg.
Gratulálunk a csapat tagjainak és Pogány Lajos felkészítő tanár úrnak!

Csapattagok voltak:
Zumbulisz Vangelisz 6.a
Palla Bálint 6.a
Juhász Viktor 6.a
Serfőző Milán 6.a
Tóth Krisztián 5.a
Takács Béláné
int. egys. vez. h.
A Mikulásnál jártunk
November 25-én délután ellátogattunk a Nagykarácsonyban lévő Mikulásházba. Már nagyon vártuk ezt a napot. Számoltuk, hogy mennyit kell még aludni, hogy láthassuk a Mikulást. Odafelé, a buszon, róla szólódalokat énekeltünk, ezzel is fokozva a várakozást. Képek...Először megnéztük a helyi kiállítást, ahol sok szép karácsonnyal kapcsolatos dolgot láttunk. Kint, az udvaron, játékos formában meg kellett keresünk az elrejtett angyalokat. Ezután átmentünk egy másik épület udvarába, ahol az volt a feladatunk, hogy találjuk meg azt a fenyőfát, amelyiken a megyénk neve volt. Mikor megtaláltuk, felakasztottuk a díszt a fenyőre, mellyel megemlékeztünk, hogy itt jártunk. Utána egy labirintusban kellett végigmennünk. Sokat nevettünk, mert bizony sokszor vettük rossz felé az irányt. Itt az elrejtett mikulászsákokat kellett megkeresni. Jutalmul a végén mindenki egy cukrot kapott. Aztán elérkezett az idő, hogy mi is bemehessünk a Mikuláshoz! Egy aranyos Mikulás bácsi fogadott bennünket. Először énekeltünk, beszélgettünk, majd megkaptuk az ajándékunkat. Persze, mi sem mentünk üres kézzel! Mi is megajándékoztuk a "gyermekek barátját" a rajzainkkal.
Utána bemehettünk a szobájába, ahol sok mindent megtudtunk a szokásairól, szarvasairól. Mielőtt eljöttünk, egy közös képet készítettünk. Fájó szívvel búcsúztunk, de megígértünk, hogy jövőre is találkozunk. Mikulásház után bementünk a Játszóházba, ahol többféle kézműves foglalkozást kipróbálhattunk, csúszdázhattunk, sőt kiabálhattunk is.
Sajnos, hamar eljött az a pillanat, hogy elinduljunk haza. Nagyon jól éreztük magunkat. Ez a nap mindenki szívében ott marad. >> Képgaléria

Kertészné Rácz Judit
az 1.c osztályfőnöke
Meghívó adventi koncertre
A Százhalombattai Chorus Matricanus Nőikar meghívja Önt és kedves családját Adventi koncertjére, melyet a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és AMI művésztanáraival közösen tart 2010. december 11-én (szombaton) 19 órakor a Kőrösi iskola aulájában.

A belépés díjtalan.

Kedves Szülők!
A művészeti iskola tanárai és növendékei első alkalommal rendeznek közös koncertet egy kórussal, ezért ez a szombat esti muzsikálás különleges alkalomnak ígérkezik. Gyönyörű egyházi művek hangzanak fel a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódóan a kórus tolmácsolásában, illetve a tanárok és növendékek által megszólaltatott hangszereken. Elhangzik majd Orbán György varázslatos miséje, melynek különlegessége, hogy nőikarra íródott, és a zongora főszerepet játszik benne. Hallhatunk részletet Bach kantátából, elhangzik egy korál feldolgozás is, valamint Kodály: Glória című nagyszabású műve is. Bensőséges, emelkedett hangulatú koncertet tervezünk, kérjük hozzák el gyermekeiket is, talán ez az este is hozzájárul majd az ünnepi érzések kiteljesedéséhez.

Karácsonyi party meghívó
Karácsonyi party...
December 14-én délután 16 órai kezdettel az idegen nyelvi karácsonyi partira invitálunk.

Kattints a képre a részletekért.

Adventi készülődés
Képgaléria...November 26-án délután, az adventi készülődésről készült képek megtalálhatók a képgalériában.

>> Képgaléria

A Matrica Múzeumban járt iskolánk Orff zenekara
A Matrica Múzeumban járt iskolánk Orff Zenekara 2010. november 19-én.
Józsa Judit kerámiaszobrász Képgaléria...kiállításának megnyitóján játszottunk gyönyörű darabokat Násztorné Réczei Éva irányításával. Az egyik néninek elcsíptem a szobrok nézegetése közben a barátnőjének szánt mondatát: "Hát a zene! Gyönyörű volt! Mintha angyalok szálltak volna le a földre!"
Ennél nagyobb dicséret nem is kell! Boldogan néztünk körül a kiállításon, és minket a meseszereplők és a múzsák szobrai varázsoltak el! Mintha egy angyal készítette volna őket! Aki tud, feltétlenül menjen el és tekintse meg ezt a különleges kiállítást! Nem játszunk ugyan ott minden nap, de a kerámiák szépsége még a zenét is pótolja. >> Képgaléria

Vadász Berta
4.b

Halloween party
A Diákbizottság elnökségi tagjai nagyon nagy erőkkel készültek erre az eseményre. A partit 2010. október 29-én 16.30-kor nyitotta meg a Boszikirály és Királylány.
A 4. évfolyamos diákok 18.00 óráig bulizhattak. Különböző programokat biztosítottunk: vetélkedő állomásokkal, boszorkányjóslás tenyérből, tánc-, jelmez-, és tökverseny.
A felső tagozatos diákok, 18.15 -től Labirintuson mehettek végig Képgaléria...térkép segítségével, mécsessel a kezükben. Az ijesztgetések után, aki célba ért, csokit és almát kapott. A parti végéig tánc és zene visszhangzott az aulában.
A büfében fenséges sütemények voltak a következő szülőknek köszönhetően: Cséza Józsefné, Gyimesi Szilvia.
A kapuügyeletet köszönjük a következő szülőknek: Bencze Attiláné, Bihácsiné Horváth Beáta, Karsai György, Szabó Csaba, Petrik Erika.
Köszönjük Vezér Kata és Nyergesné Magyar Marianna néninek, hogy segített megszervezni a partit, továbbá köszönjük Jobbágy Miklósné, Mákné Csépányi Katalin, Sánta Andrásné, Baranyi Katalin, Balatoni Krisztina tanárnőknek és Szatmári Zoltán, Bessenyei Tamás tanár uraknak is a segítséget. >> Képgaléria

Horeczky Izabella
8.b

Szelektív hulladékgyűjtés
A Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és AMI Diákbizottságának tagjai a Szülői Képgaléria... Közösséggel együtt szelektív hulladékgyűjtés szervezett. A gyűjtés 2010. október 20-21-én, reggel 6.30 - 16.00-ig tartott. A Szülői Közösség reggel 6.30-tól délután 14.00-ig folyamatosan mérte és rakodta a papír- és PET- palack hulladékot. Fáradozásukat megköszönve a Diákbizottság pogácsákkal és forró teával kedveskedett nekik.
Délután 14.00-tól az egyik nap a 6. a és 7. c, a másik nap 7.a és 8.a osztályok tanulói és az osztályfőnökei vezénylésével zajlott a hasznos munka.
Az iskolának összesen: 13000 kg papírt és 100 kg PET palackot sikerült összegyűjteni. >> Képgaléria

Horeczky Izabella
8.b

Pákozdra kirándultunk
Verőfényes napsütéssel kényeztetett bennünket október utolsó péntekje, amikor két nagy busszal és hetven kis elsőssel egész napos kirándulást tettünk a Velencei hegységben.
Képgaléria... A Katonai Emlékparkhoz látogattunk először, ahonnan Pazar kilátás nyílt a Velencei-tóra. Megnéztük a lovas huszár szobrát és az 1848-as emlékművet is. Azután erdei úton jutottunk el a Pákozd-Sukorói Arborétumhoz. Az úton vizsgálgatták a kicsik az állatnyomokat, növényeket, betűzgették a fák és kőzetek latin nevét, a melléjük tűzött táblákról. Az arborétum kis múzeumában megismerhettük a környék állat-és növényvilágát, a halászok mindennapjait. A kitömött vaddisznónak volt legnagyobb sikere. A kilátó csigalépcsőit is megmásztuk. A különleges és izgalmas eszközökkel felszerelt hatalmas játszótéren töltöttük a legtöbb időt.
Nehezen váltunk el a szép, színes őszi erdőtől és egymástól is ez után a vidám nap után. >> Képgaléria

Bicskei Gabriella
Az 1. b osztályfőnöke

Nyílt hét a művészeti iskolában (november 29. - december 3.)
A művészeti iskola nyílt hetet rendez november 29 - december 3-ig. Ezen a héten várjuk az érdeklődőket az iskola valamennyi tanórájára mindkét tagozaton, zenekari próbákra, kamara órákra. Ebben az időszakban lehetőséget nyújtunk a főtárgytanárokkal való találkozásra, az iskola belső életének megtekintésére. Látogatáshoz nem kell előre bejelentkezni, mindenkit szeretettel várunk!

Rajzverseny - 1. hely
Az érdi Széchenyi István iskola által meghirdetett rajzversenyen növendékünk, Pribelszki Regina első helyezést ért el. Tanára: Regős Ágnes.
Gratulálunk és további eredményes munkát kívánunk mindkettejüknek!

"Légy ügyes és találékony"
Nagy örömmel tettünk eleget annak a kedves meghívásnak, mely az 1-es iskolától jött és egy városi szintű sport délutánra szólt az első évfolyamosok részére. A "Légy ügyes és találékony" nevet viselő sport program az ősz hangulatát idézte dió szedéssel, "tök" szürettel és kerti munkákkal. A gyerekek nagyon élvezték a feladatokat. Köszönjük a meghívást!

Honnan indultunk
Iskolánk elsősei csillogó szemmel várták a napot, mikor megmutathatták a szeretett óvó néniknek, hogy mi mindent tanultak már iskolásként. E jeles napra készültek ajándékokkal, számoltak, mondókáztak, énekeltek, olvastak. Majd kis szeretetvendégség következett. Puszik és ölelések sokasága közepette elbúcsúztak egymástól és tovább folytatódhatott a tudás megszerzése.

Látogatás a Csodák Palotájában (október 25.)
Szép, napsütéses napra ébredt a negyedik évfolyam. Mindenki boldogan ment iskolába, mert a tanulás ezen a hétfőn nem az iskola zárt falain belül folyt, hanem egyenesen a Csodák Palotájában. Tele voltunk kíváncsisággal és kérdésekkel.
Miért hívják Csodák Palotájának?
Milyen csodákat lehet ott látni?
Hogyan fogunk elférni ennyien?
Nem fogunk ott unatkozni?
Akik már jártak ott, mosolyogva hallgattak és nem árultak el semmit. Akik még nem jártak ott, nagy izgalommal várták, hogy beléphessenek erre a különös helyre. S ahogy átléptünk a kapun, kezdődtek az érdekességek: a tágas térben úgy tűnt, nem is vagyunk olyan sokan. Egyik ámulatból a másikba estünk.
Felemeltünk egy személygépkocsit kötelek és "csigák" segítségével puszta kézzel, monociklizhettünk a levegőben kifeszített kötélen, szögletes kerekű autóval utazhattunk, belecsöppenhettünk törpeként az óriások világába, izgalmas tükörlabirintuson vághattunk keresztül,lefekhettünk a fakírok szöges ágyára, ördöglakatokat is megtanulhattunk kinyitni, már akinek volt hozzá türelme.
Sorolhatnám még a csoda dolgokat, de inkább menjen el, aki kíváncsi a családdal erre az érdekes helyre, mert ott szórakozva tanulhatunk, tanulva szórakozhatunk, s olyan érdekességekkel ismerkedhetünk meg, hogy egy percig sem lehet unatkozni.
>> Képgaléria

Vadász Berta
4. b osztály

Szelektív hulladékgyűjtés eredménye
Gyűjtés időpontja: 2010. október 20-21.

Köszönjük a Szülői Közösség, valamint tanáraink, diákjaink azon tagjainak, akik lelkiismeretes és odaadó munkájukkal segítették a Diákbizottság munkáját.

Alsó tagozat

Papírgyűjtés     PET palack gyűjtés
1. helyezett2.a     1. helyezett1.c
2. helyezett2.b   2. helyezett1.a
3. helyezett3.b   3. helyezett2.a
4. helyezett3.a   4. helyezett2.b
5. helyezett4.c   5. helyezett3.b
6. helyezett4.a   6. helyezett4.b
7. helyezett4.b   7. helyezett1.b
8. helyezett3.c   8. helyezett3.c
9. helyezett1.c   9. helyezett4.c
10. helyezett1.b   
11. helyezett1.a   


Felső tagozat

Papírgyűjtés     PET palack gyűjtés
1. helyezett5.a     1. helyezett5.b
2. helyezett6.a   1. helyezett7.a
3. helyezett5.b   2. helyezett8.a
4. helyezett8.a   3. helyezett5.a
5. helyezett7.c   4. helyezett7.b
6. helyezett7.b   5. helyezett7.c
7. helyezett8.b   
8. helyezett7.a   
DÖK

Halloween party programja (október 29.)
16.30 - VENDÉGEK FOGADÁSA, ZENE, BÜFÉ
16.45 - A BOSZIKIRÁLYNŐ - BOSZIKIRÁLY MEGNYITJA A HALLOWEEN-PARTYT
17.00
- VETÉLKEDŐ (TÉMA: HALLOWEEN)
- BOSZORKÁNY JÓSLÁS
- BOSZORKÁNY MASSZÍROZÁS
17.30 - JELLMEZVERSENY-TÖKLÁMPAVERSENY
A VERSENYRE A REGISZTRÁCIÓ 16.30-17.20-IG MINDEN NEVEZETT VERSENYZŐ SORSZÁMOT KAP.
17.45 - ALMAHALÁSZÁS / ÉTTEREM/
18.15 - 19.15 LABITINTUS FELSŐSÖKNEK.
Szükséges eszköz: töklámpa, vagy mécses, amivel a labirintuson végig tudsz menni.
A zenét DJ " DOB" Tibi biztosítja.

KRESZ - nap (október 20.)
Már nagyon izgatottak lettünk, mikor Ica néni mondta, hogy biciklis nap lesz okt. 8-án iskolánkban.
Előző napokban már tanultuk a gyalogos és kerékpáros közlekedés szabályait.
A mi első állomásunk 20 perc biciklizés volt a városban. Megtanultuk, hogy a főúton még nem kerékpározhatunk, csak mellékutakon, vagy járdán. Utóbbinál nagyon vigyázzunk a gyalogosokra. Azon kívül még azt tanultuk, hogy a zebránál leszállunk a kerékpárról, és áttoljuk a túlsó oldalra. Csak azután üljünk vissza. Kanyarodáskor a karunkkal jelzünk abba az irányba, amerre kanyarodni szeretnénk.
A második állomásnál a tanáraink tanpályát rajzoltak az aszfaltra táblákkal, jelekkel. Akinek nem volt biciklije, az is tudott közlekedni a zebrán. Rájuk kellett vigyázni a kerékpárosoknak. Az utolsó állomáson a KRESZ táblákkal ismerkedtünk meg. A végén jól esett a szívószálas üdítő.

Köszönjük ezt a jó napot tanárainknak, a rendőröknek és a szülőknek is. Nagyon jó volt, reméljük, jövőre is lesz! >> Képgaléria

Petrovics Zoltán, Rappai Dominik, Szabó Tamás
4. évf. tanulók

Történelem óra a Matrica Múzeumban
Osztályunk a történelem órán a Matrica Múzeumba látogatott. Amikor beléptünk csodálatos látvány fogadott minket. Bementünk oda ahol a leletek voltak. Majd előadást tartottak nekünk, ahol sok érdekességet tudhattunk meg. Például azt, hogyan dolgoznak a régészek és hogy mivel. Az előadás végén mindenki megfoghatott egy igazi leletet és megvizsgálhatta azt. Mindezek után végignézhettünk mindent, de ekkor már játszani is lehetett. Ez azonban rövid ideig tartott. Utána sietni kellet, nehogy lekéssük a matematika órát.
Ez egy különleges történelem óra volt, hiszen nagyon sok érdekességgel ismerkedtünk meg.

Vas Zoltán
5.a

A népmese napja a Kőrösiben
A tavalyi évhez hasonlóan szeptember 30-án ismét megemlékeztünk a MAGYAR NÉPMESE NAPJÁRÓL.

Iskolánk nyolcadik osztályos tanulói(Horeczky Izabella, Zakor Alexandra, Badics Bianka, Holhos Mária, Nagy Evelin, Garbacz Hajnalka, Elcsics Bettina)szívesen vállalták, hogy ezen a napon valamennyi alsó tagozatos osztályban egy magyar népmesével lepik meg a kicsiket.Az alsósok nagyon várták a felsősöket, örültek a tanórák első perceiben érkező mesemondóknak. Volt olyan osztály ,ahol a kicsik kétszer is szerették volna hallani a mesét,annyira elnyerte a tetszésüket.Ők ráadást is kértek.Máshol apró ajándékkal köszönték meg a mesemondók előadását. A mese varázsa valóban a szóbeliségben rejlik, általa kapcsolat jön létre mesemondó és hallgató között.Ezt igazolta ez a délelőtt is, hiszen nemcsak Benedek Elek öröksége előtt tisztelegtünk, hanem éltünk a népmesék közösségteremtő,összetartozást segítő erejével is. Képgaléria

MAGYAR MUNKAKÖZÖSSÉG

Állatok világnapja - 2010. október 4.
Október 4-én a DÖK szervezésében megrendezzük az Állatok világnapját, melynek felelőse Jánky Sára, Zsadányi Dóra valamint Szabó Krisztina. Az alábbi programokkal gondoskodunk a jó hangulatról:

PROGRAM
8.00 - 12.45 - Keresd az állatfigurákat
Feladat: Az iskola aulájában illetve az emeleten elrejtettünk állatfigurákat papírból. Keresd meg ezeket, és váltsd be a DÖK -saroknál!

8.00 - 12.45 - Plakátverseny - leadási határideje.
Leadásának helye: DÖK - sarok
Eredményhirdetés: 2010. október 8-án
Az alsó, felső tagozatot külön értékeljük.
Az 1-3 hely jutalomban részesül.

14.00 - 15.00 - vetélkedők
Alsó - felső tagozatos diákoknak.
- HÉROSZ PROGRAM BUDAPESTRŐL
- LOVASBEMUTATÓ
Rossz idő esetén a program kutyabemutatóra módosul.

15.00 - 15.30 - ÁLLAT DIVATBEMUTATÓ
Az állatokat 4 kategóriában lehet nevezni:
- RÁGCSÁLÓ
- HÜLLŐ
- MACSKA
- KUTYA
A díjazás közönség szavazata alapján.

DÖK - saroknál totót, és keresztrejtvényt tölthetsz ki, amiért csokit, nyalókát, kis ajándékokat, stb. kaphatsz. A délutáni programokra is szeretettel várunk minden kőrösis diákot! Nyomtatható verzió

Horeczky Izabella

Sítábor - 2010. január 12-17.
Tisztelt Szülők!

Sítábor ideje: 2010. január 12-17.
Helye: Gerlitzen (Villach mellett)
Indulás helye, időpontja:
Battai Tesco parkoló - 2010. január 12. 7.30 - 8 óra (7.00-tól bepakolás)
Érkezés helye, ideje:
Tesco parkoló 2010 január 17. a késő esti órákban

Fontos tundivalók:
Minden 15 év alatti gyereknek KÖTELEZŐ a bukósisak használata!
Akik nem hoznak saját lécet, a helyszínen tudnak bérelni díjmentesen.
Minden nap reggelit, ebédet és vacsorát kapnak a gyerekek. Tetszés szerint lehet rágcsálnivalót hozni, de kétnaponta síelés után mindig megállunk vásárolni.

Amit feltétlen hozzanak magukkal:
útlevél, 2 sapka, 2 síkesztyű, 2 sí zokni, sál, sí vagy napszemüveg, UV szűrős naptej/krém, költőpénz, fürdőruha (van úszómedence)

További kérdésekkel az alábbi telefonszámon vagyok elérhető: (20) 35-85-703

Tisztelettel: Besenyei Tamás

Balatonalmádi élménybeszámolók
A balatonalmádi táborozás emlékét felidézve két élménybeszámolót is olvashatunk. KépgalériaHorváth Dorina és Juhász Enikő - 5.a osztály
Garbacz Hajnalka - 8. osztály

Diákönkörmányzat (DÖK) munkaterv - 2010/2011 tanév
Elkészült a Diákönkormányzat 2010/2011 tanévre vonatkozó munkaterve.


Karate edzések a 20101/2011-es tanévben
Edzések itt a tornateremben!

Kedd: 15.30-17.00
Csütörtök: 16.00-17.00

Első edzés:
szeptember 7-én, kedden,15.30!

Jelentkezni az edzőknél edzésidőben
vagy telefonon.
Puskásné Kis Tímea: 06 (30) 206-63-04
Dobi Tibor: 06 (30) 222-30-28

Részletek: www.korosikarate.hu

Plakát nyomtatása

Megalakult a Diákbizottság a Kőrösiben
Az iskola diákönkormányzata 2010. szeptember 2-án megválasztotta az iskola diákjainak 6 tagú bizottságát.
Az elnöki titulust nagy fölénnyel Kalló Patrícia 7. b osztályos tanuló nyerte, a titkár Nagy Krisztina lett, szintén ebből az osztályból. A kulturális programokért felelős posztért már kiélezettebb küzdelem folyt. A címet végül Zsadányi Dóra szerezte meg. A sportprogramok felelősének Jánky Sára 3. osztályos tanulót választottuk, aki természetesen aktív részvevője a sportéletnek. Ezután folytatódott a harc, egy pont előnnyel dőlt el, hogy a szórakoztató programok szervezését Kretti Fanni Lívia segíti. A tanács utolsó tagja, Horeczky Izabella a sajtóért felelős. Minden évfolyam a maga felelősét is kijelölte. A Diáktanács Vezér Kata tanárnő felügyelete mellett tanácskozik a különböző programokról: papírgyűjtésről, versenyekről, bolhapiacról, suli-buliról…A bizottság egész éven át törekszik arra, hogy mindenben a legmegfelelőbb döntést hozza, ki-ki a maga területén teszi színesebbé a diákok életét a tanuláson kívül is.

Horeczky Izabella
8.b
Étkezési tájékoztató
A Gazdasági Ellátó Intézmény közleménye a 2010/2011 tanévben megállapított térítési díjakról és fizetés módjáról.
Tájékoztató

KIVÁLÓ TANULMÁNYI VERSENYEKÉRT DÍJ
Városunkban hagyomány, hogy a versenyeken kiemelkedő tanulók és felkészítő pedagógusait az önkormányzat ünnepélyes keretek között elismerésben részesíti.

1. Országos szintű versenyeredmények alapján járó díj

Szendefi Dániel 4.a osztályos tanuló a tanév folyamán sok versenyen sikeresen szerepelt. Kiemelkedő eredményt ért el a KVALITÁS EXTRA levelező verseny matematika országos döntőjében, ahol második helyezett lett.
Felkészítő pedagógusa: Legényné Berzy Beáta

Vetráb Mercedes 8.b osztályos tanulónk több fordulón sikeresen továbbjutva Szegeden, a Gábor Dénes Országos Számítástechnikai Emlékversenyen országos második. helyezésést ért el.
Felkészítő pedagógusa: Ridzi Gizella

Szendefi Etelka 6.b osztályos tanuló az Arany János Magyarverseny országos döntőjében negyedik helyezett lett. Tanítványunk számos egyéb megyei, városi versenyen is méltón képviselte iskolánkat.
Felkészítő pedagógus: Tilingerné Sebe Ágnes

Szöllősi Kitti és Magyari Kincső 4.a osztályos tanulók a Süss fel nap! - gyermekművészeti fesztiválon népdaléneklésükért kiváló minősítést kaptak.
Felkészítő pedagógus: Násztorné Réczey Éva

Duchony Izabella 2.b osztályos tanuló a Süss fel,nap! - gyermekművészeti fesztiválon versmondásért kiváló minősítést kapott.
Felkészítő pedagógus: Szarvas Renáta

2. Megyei szintű tanulmányi versenyeredmények alapján járó díj

Fogas Barbara 5.a és Nagy Krisztina 6.b osztályos tanulónk az Aradi Jenő Megyei Rajzversenyen harmadik helyet szereztek. Minkét tanulónk évek óta lelkesen indul képzőművészeti pályázatokon, és kiemelkedő városi sikereket is elértek már.
Felkészítő pedagógusuk: Páczelt Andrea

Szabó Krisztina 6.b osztályos tanuló a NYELVÉSZ anyanyelvi vetélkedő megyei döntőjében harmadik, a Pest megyei számítógépes alkalmazói verseny döntőjében első helyezett lett.
Felkészítő pedagógus: Tilingerné Sebe Ágnes

Kalló Patrícia 6.b osztályos tanuló a Pest megyei számítógépes alkalmazói verseny 5-6. korcsoport döntőjében harmadik helyezett lett.

Skobrák Ádám 7.b osztályos a Pest megyei számítógépes alkalmazói verseny 7-8. korcsoport döntőjében második helyezett lett.
Az informatika versenyekre felkészítő pedagógus: Ridzi Gizella

3. A fentiek alapján a pedagógusaink közül - a kiváló versenyfelkészítő tevékenységükért - a következőket javasoljuk Tanulmányi Versenyekért Díjra:

Legényné Berzy Beáta: Negyedikes tanítványaival ebben a tanévben is több városi,megyei és országos versenyen sikeresen szerepelt. Tanítványai a matematika és a magyar területén szereztek méltán hírnevet iskolánknak.

Násztorné Réczey Éva: Évek óta kiemelkedő művészeti nevelésének eredménye, nemcsak az iskolai kórus színvonalas vezetése, hanem a kulturális versenyeken elindított tanulók sikeres szerepeltetése.

Páczelt Andrea: Minden lehetőséget felhasznál, hogy tanítványait pályázatokon indíthassa, és szép sikereket érnek el.

Ridzi Gizella: Informatika tanári tevékenységének egyik nagyon fontos területe a versenyekre való felkészítés. Országos, megyei eredmények bizonyítják hatékony munkáját.

Szarvas Renáta: Másodikos tanítványa a vers- és prózamondó versenyeken kiválóan szerepelt mind a városi, mind a regionális versenyeken. Oktató munkájának fontos eleme a drámapedagógia.

Tilingerné Sebe Ágnes: Tanítványai évek óta kiemelkedő eredményeket érnek el országos, megyei és helyi rendezvényeken is. A magyar nyelv és az irodalom versenyekre való felkészítés fontos eleme oktató munkájának.

Kiváló tanulmányi versenyekért díj - nyomtatható verzió. További képek láthatók a képgalériában.

Vezetői ügyelet

Vezetői ügyelet 2010. június 30-tól augusztus 19-ig minden szerdán 9:00-től 13:00 óráig.

A képgalériában néhány új kép található a Ballagás-ról és az Évzáróról.

Kellemes pihenést és kikapcsolódást kívánunk a nyárra minden kedves diákunknak és szüleiknek.
A 2010/2011-es tanévben kölcsönözhető tartós tankönyvek
A 2010/2011-es tanévben is kölcsönözhetők tankönyvek, melynek listája itt elérhető.

Kölcsönözhető tartós tankönyvek listája...