"Archivum"

Korábbi híreink - 2009 - 2010 tanév

Javítóvizsga
A javítóvizsga időpontja 2010. augusztus 26. (csütörtök), 8:00

BEIRATKOZÁS ÉS FELVÉTELI MEGHALLGATÁSOK A MŰVÉSZETI ISKOLÁBAN
Régi növendékek beiratkozása az új tanévre:
2010. augusztus 26. csütörtök 10-16 óráig (ebédidő:12-13 óráig)
2010. augusztus 27. péntek      10-12 óráig
2010. augusztus 30. hétfő         10-18 óráig (ebédidő: 12-13 óráig)

Felvételi meghallgatások:

2010. szeptember 1., szerda 13-17 óráig

Új növendékek jelentkezését az alábbi tanszakokra várjuk:
Előképző (betöltött 6 éves kortól), zongora, hegedű, gordonka, gitár, furulya, fuvola, klarinét, trombita, kürt, harsona, tenorkürt, tuba, ütőhangszerek.

Újonnan felvett tanulók beiratkozása:

2010. szeptember 2. csütörtök 14-18 óráig
2010. szeptember 3. péntek 10-14 óráig (ebédidő:12-13 óráig)

Tájékoztatásul közöljük, hogy a felvett tanulók térítési díját a beiratkozáskor kell fizetni, valamint, hogy kiskorú tanuló csak szülő jelenlétében iratkozhat be az iskolába.

Az órabeosztások időpontjáról a beiratkozáskor adunk felvilágosítást.

Információ kérhető: a (23) 354-568-as telefonon 8-12 óráig, vagy a (30) 991-6728-as telefonszámon munkaidőben.

Szeretettel várjuk régi és új növendékeinket!

Tábori megbeszélés - augusztus 02-09 sport kreatív tábor
Balatonalmádi tábor megbeszélése:

2010. június 18. (péntek)
iskola ebédlője


bizonyítvány osztás után, kb. 17.30 órakor.

Akik még nem fizették be a tábori hozzájárulást hozzák magukkal!

Minden információt ott kapnak meg a kedves szülők és diákjaink.

Kinyomtatom

Köszönjük:
Kata néni, Andrea néni, Erzsi néni,
Ballagásra
Tudjátok mikor kéne a tinta
A szó elakad és semmi nem fog a papírra
Mikor mondanom kéne valamit
Hangom elmegy, és nem szólok semmit...

Elolvasom végig a verset...

Vetráb Mercedes
8. b. osztályos tanuló
Sikeres próba nyelvvizsgák angolból
Iskolánk öt tanulója vállalkozott arra, hogy megméretteti angol nyelvtudását PITMAN próba nyelvvizsga keretében. Arról szerettek volna megbizonyosodni, hogy nyelvtudásukat milyen szinten sajátították el az iskolapadban.

A nagy izgalommal várt eredmény megérkezett: mind az öten "First Class" minősítést kaptak, hárman közülük kiemelt dicséretet. Gratulálunk Gere Boglárkának, Jónás Dávidnak, Nagy Bettinának, Dombóvári Martinnak a 8.b-ből és Kiss Konstantinnak a 8. a-ból!

Takács Béláné
int.egys.vez.h., szaktanár
MEGHÍVÓ - Természettudományi és Környezetvédelmi Délután, 2010. június 3.
Szeretettel meghívjuk az 5. és 6. évfolyam diákjait a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény által szervezett városi Természettudományi és Környezetvédelmi Délutánra.

A verseny ideje: 2010. június 3. 1430

A verseny helyszíne: Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény
Terem: Rajz terem
Százhalombatta, Liszt Ferenc sétány 10.

Csapatok:
4 fős csapatok vetélkednek a 4 fő (két -5. osztályos és két - 6. osztályos tanuló)

Jelentkezési határidő: 2010. május 28.

Meghívó nyomtatása
Tisztelettel: Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola
Természettudományi Munkaközösség
2010/2011-es TANÉV ESZKÖZIGÉNYEI
Aszfaltrajz-verseny a Kőrösiben - 2010. május 20.
Nagy izgalommal készültünk a május 20-án megrendezett iskolák közötti Aszfaltrajz-versenyhez, hiszen az időjárás nem kecsegtetett minket a megelőző napokban. Ennek ellenére a 6-10 éves korosztályból meghívott 16 csapat nagy lelkesedéssel, jó hangulatban fogott a munkához. "Ébredő természet városunkban" - címmel születtek szebbnél-szebb alkotások, amelyen a négy általános iskola összesen 64 tanulója dolgozott. A leleményesebb csapatok rajzlapon előre elkészített munkából dolgoztak, így az aszfalton egyszerűbb volt a megvalósítás. Látható volt, hogy a gyermekek látásvilága, fantáziája nem ismer lehetetlent, aszfaltkrétával is csoda dolgokra képesek: szép zöld környezetben ábrázolva a rajzokon megjelentek városunk jellegzetes épületei, köztéri alkotásai, lakóházaink, szép parkjaink, valamint gyermekalakok és felnőttek. Született olyan alkotás is, amely 40 éves városunkat mutatta be, illetve amely mesevilággal ötvözte lakókörnyezetünket. Érthető, hogy a rajzokat végignézve a zsűrinek cseppet sem volt egyszerű a dolga. Évfolyamonkénti korcsoportban hirdettünk eredményt, s minden iskola büszkélkedhetett szép, dobogós helyezéssel. Apró jutalommal térhettek haza kis vendégeink, amelyhez köszönjük a Kőrösi Iskoláért Alapítvány támogatását. S mi sem bizonyítja jobban, hogy csak erre a napra kaptunk kitüntetett kegyet az időjárástól, hogy másnap reggelre elmosta az eső a tünékeny alkotásokat. A munkákról készült képeket és a verseny eredményét iskolánk honlapján tekinthetik meg.

További képek a képgalériában.

Tornainé Szegedi Erika
szervező
Kompetenciamérés - 2010. május 26.
Tisztelt Szülők!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 4., 6. és 8. évfolyamba járó tanulóink a közoktatásról szóló 1993 .évi LXXIX. törvény 99.§ (4-5) bekezdése által elrendelt, a 2009/10.tanév rendjéről szóló 24/2009. (V.15.) OKM rendelet 8.§ (3) bekezdés szerint 2010. május 26-án országos kompetenciamérésben vesznek részt 8-tól 12 óráig. A mérés célja a matematikai eszköztudás és a szövegértési képesség felmérése.

Ezen a napon 7:30-ra kell az iskolába érkezniük a felmérésben részt vevő tanulóknak. Taneszközt nem kell hozni, csak írószerszámokat, a 6. és 8. osztályosoknak vonalzót és számológépet. (Nem telefont!) A felmérés része a TANULÓI KÉRDŐÍV is, amelyet szíveskedjenek gyermekükkel közösen otthon kitölteni, majd másnap az iskolába visszajuttatni.

A kérdőívet név nélkül töltik ki, és a titkosság megőrzése érdekében zárt borítékban is visszaküldhetik. A kitöltés önkéntes, de további munkánkat nagymértékben segítené, ha önök minden kérdésre válaszolnának. Amennyiben ennek ellenére úgy döntenek, hogy nem foglalkoznak a TANULÓI KÉRDŐÍVVEL, a füzetet abban az esetben is szíveskedjenek visszaküldeni az iskolába a mérést követő napon. Minden tanuló a mérés napján megkapja Névkártyáját, mely tartalmazza a tanuló adatait és MÉRÉSI AZONOSÍTÓJÁT. A névkártyák a tanulóknál maradnak, azokat őrizzék meg, mert ennek segítségével követhetőek a tanuló mérési eredményei. Segítő hozzáállásukat előre is köszönjük!

Tamás Emília                                                          Takács Béláné
              igazgató                                                  int.egys.vez. h., mérésvezető
KŐRÖSI - NAPOK RENDEZVÉNYEI
A szokásosnál is nyüzsgőbb volt az életünk április harmadik hetében a KŐRÖSIBEN. Hosszú évek hagyománya a névadónk tiszteltére szervezett eseménysor, melyet idén az Idegen nyelvi vers- és prózamondó verseny nyitott. Negyediktől nyolcadik osztályig angol és német nyelven szavaltak vagy mesét mondtak a bátor vállalkozók. Csütörtökön a reggeli sorakozónál képes összeállítással emlékeztünk a Föld napjára, és délelőtt az osztályok képviselői növényeket ültettek a kertben. A délutáni Bolhapiacon sok, már megunt tárgy cserélt gazdát. A nagyobb diákok eközben meghívott vendég Csillagászati előadását hallgatták. Ezt a programokban bővelkedő napot a "művészetisek" Fúvószenekari hangversenye zárta.
Pénteken reggel kőrösi pólóban és sportruhában gyülekeztünk az aulában, ahol "Ilyenek a KŐRÖSISEK!" címmel osztályok bemutatkozó programjait néztük. Szerepeltek vers- és mesemondók, táncos lábú lányok; hallgattuk egy-egy osztály furulya előadását, zenekari produkcióját és az énekkart. Voltak osztályok, amelyek képes összeállítással idézték fel az elmúlt kőrösis évek eseményeit.
Ezután az Akadályverseny következett, melynek végállomása a Csónakház volt. Itt Sportversenyekkel folytatódott a nap. A hét végén a bátor túrázóink a Rám-szakadék meredek útvonalán járták végig. Színes, mozgalmas hetünk volt!
>> Képgaléria

Sánta Andrásné
ig.h.
Fogadó óra - május 3.
Május 3-án fogadóórát tartunk. Hivatalos elfoglaltság miatt néhány fogadóóra módosul:
Tamás Emília: május 17. - 14-16 ó.
Takács Béláné: május 6. - 14-16 ó.
Sánta Andrásné: május 4. - 14-16 ó.
Legényné Berzy Beáta: május 12. - 14-16 ó.
Mákné Csépányi Katalin fogadóóórája nem a 108. teremben, hanem a tanári szobában lesz.
Tájékoztató a beíratásról - április 28 - 29.
Beíratás időpontja:
2010. április 28-án (szerda) 8-18 óra között
2010. április 29-én (csütörtök) 8-16 óra között

A beíratáshoz szükséges:
- A gyermek születési anyakönyvi kivonata és a gyermek fejlettségéről szóló szakvélemény.
- A gyermek lakcímkártyája, a szülő (gondviselő) személyazonosító kártyája és a lakcímkártyája.
- A szakvéleményt az óvodába járó gyermekről az óvoda vezetője adja át a szülőnek.

Az óvodába nem járó, valamint a szülő külön kérésére iskolába lépő gyermekről a Nevelési Tanácsadó ad szakvéleményt, amit szintén hozni kell a beíratáskor.

Tájékoztató

Százhalombatta, 2010. április 16.
Iskolavezetés
HANGSZERKÓSTOLGATÓ - FESTÉKPRÓBÁLGATÓ a művészeti iskolában!
Április 24-én 10-13 óráig tartjuk kicsiknek és nagyoknak a Hangszerkóstolgató - Festékpróbálgató c. programunkat a művészeti intézményegységben. Várjuk mindazokat, akik érdeklődnek a hangszerek iránt, szeretnék kipróbálni, hogyan lehet megszólaltatni a hegedűt, vagy éppen egy trombitát! Most itt az alkalom, zenetanáraink segítségével betekinthetünk a hangszerek világába! Ha rajzolni szeretnél, vagy kipróbálnál másféle technikát, Téged is várnak a művészeti iskola rajztanárai, velük alkothatsz, akár emléket is készíthetsz magadnak!

És ha arra vagy kíváncsi, hogyan szólnak a hangszerek avatott előadók kezében, gyere el és hallgasd meg zenetanáraink rögtönzött házi koncertjét 11.30 órai kezdettel a Kőrösi iskola aulájában!

Várunk szeretettel!
Kőrösi napi programok
Az idei évben megrendezésre kerülő "Kőrösi nap" (április 21 - 23.) és a hozzá tartozó programok innen letölthető.
Tavaszi zsongás a kőrösiben

A nyílt napon az óvodások látogatásáról készült képek megtekinthetőek a képgalériában .
ÚSZÁS DIÁKOLIMPIA "A" KATEGÓRIA ORSZÁGOS DÖNTŐ
2010. március 6.-án Kecskeméten rendezték meg az Országos Úszó Diákolimpia döntőjét. Egyéni számban Gáspár Csenge 100 m mellen 9. helyezést ért el. A 6x50m gyorsváltó a 12. helyet szerezte meg. A váltó tagjai:
Alpert Réka, Gáspár Csenge, Gebei Gréta, Lantos Karina, Révész Brigitta, Szűcs Rebeka   >> Képgaléria

Húsvéti délután a Kőrösiben
Hagyományos tojáskereső programunkat ugyan elmosta az eső, de így is izgalmas délután részesei lehettünk március 31-én, az iskola aulájában. Változatos feladatokban mérhették össze kisdiákjaink ügyességüket, illetve a húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódó ismereteiket. 1-4. évfolyamos diákjaink csoportonként készítettek egy-egy óriástojást, amelyet rajz szakos tanító nénik zsűriztek. Összeállíthattak egy tojás-puzzlet, illetve részt vehettek egy érdekes húsvéti totóban. Akinek ez nem volt elég, benevezhetett a tojásdobáló- és tojásevő-versenybe is. Természetesen a feladatokkal teli program végén nem maradhatott el a jól megérdemelt jutalom sem. Minden csoport játékokat, sportszereket kapott, amelyet a Kőrösi Iskoláért Alapítvány támogatásával tudtunk megvásárolni. >> Képgaléria

Szervezők
Kiszézés a Baránál
A téltemetés régi népszokását elevenítettük fel március 26-án, a Bara partján iskolánk alsó tagozatos tanulóival. Ma már vidéken is csak elvét>ve ismerik és tartják meg ezt a hagyományos, régi ünnepet. A gyerekek Éva néni segítségével készítették el, öltöztették fel a kiszebábot. Kellemes időben sétálva vittük le a patakhoz, a következő rigmusok kiséretében:

"Kőrösisek kik vagyunk,
A Barához indulunk,
Elégetjük a kiszét,
S minden rosszat vele még.

Városszerte hirdetjük,
A gonoszt mi elűzzük,
Elkergetjük a telet,
Jöjjön már a kikelet!

A Barához érve hagyomány szerint levetkőztettük a babát, meggyújtottuk, majd bedobtuk a patakba. A korábbi évek alkalmaival nehezebben kapott lángra a kisze, most viszont pillanatok alatt elégett. Reméljük, ez azt jelenti, hogy végérvényesen eltűnt a hideg, és nagyon hamar beköszönt a meleggel, rügyfakadással érkező tavasz. Mi mindent megtettünk ennek érdekében:

Kisze, kisze tél hava,                       Kisze, kisze szalmából,
Jégszakállú menj haza!                    Perzselődj a lángoktól,
Dideregtünk eleget,                        Vörös táncban hamvadj el,
Várjuk már a meleget!                     Nekünk most már tavasz kell!

További képek a képgalériában.
Tornainé Szegedi Erika
napközis munk. vez.
Egészségnap - 2010. április 9.
Közbeszerzési eljárás
Az Intézmény közbeszerzési eljárás keretében szerzi be étkezési és iskolakezdési utalványai a dolgozók részére. >> Dokumentáció, Ajánlati felhívás.
Április 1. - Fordított nap
Április elsején, a tavaszi szünet előtti utolsó tanítási napon "fordított nap" lesz. Diákigazgató és tanárok kerestetnek!
Március 22. - a víz világnapja
Az ENSZ 1994-ben nyilvánította március 22-ét a Víz Világnapjává, azóta világszerte ezen a napon ünneplik egyik legféltettebb kincsünket, a vizet. Tekintség meg a hetedik osztályosok összeállítását. >> Prezentáció
Gergely nap
Március 10-én zajlott iskolánkban Gergely-napi műsorunk, amelyet közel 160 kis óvodás tekintett meg. Ebben a vidám hangulatú órában farsangi táncukkal mutatkoztak be kis elsőseink, részt vehettünk egy igazi Gergely-napi iskolába hívogatóban, ahol megismerhettük e kedves néphagyományt második osztályos tanulóink előadásában. Közös mondókázással, énekléssel csalogattuk elő a tavaszt. Harmadik évfolyamos tanulóink mesét adtak elő, amelyben sikerült az egereknek megtréfálniuk az éhes cicát. Programunkat Zsuzsa néni közreműködésével közös tánccal zártuk. Minden kedves vendégünk egy kis ajándékkal térhetett haza. Reméljük , mindenki jó érezte magát nálunk és újra találkozunk az áprilisi Tavaszi zsongás programjain.
Két videó is készült a napról, mely az alábbi linkre kattintva érhető el:
Iskolába hívogató - II. oszt. - Egér mese - III. oszt..
Tornainé Szegedi Erika
napközis munk. vez.
Diákolimpia - kosárlabda
Február és március hónapban kerültek megrendezésre a kosárlabda diákolimpia mérkőzései. A városi fordulóban iskolánk mind a négy csapata részt vett. A harmadik korcsoportos fiúk második, míg a lányok harmadik helyezést értek el.
A negyedik korcsoportban a fiúk és a lányok megnyerték a városi fordulót a 1.sz. Általános Iskola ellen, így továbbjutottak a megyei körzeti fordulóra. A fiúk Diósdon vívták ki a továbbjutást a megyei területi fordulóra, az érdi Kőrösi és a diósdi Eötvös iskola legyőzősével. A megyei területi fordulón Budakeszitől és Monortól szenvedett vereséget a csapat, és a IV. helyen végzett.
A lányok a városi rangadó után Érden küzdöttek a megyei döntőbe kerülésért. Az első mérkőzésen a helyi Kőrösi iskolával játszott csapatunk nagyon szoros meccset, ahol végül egy pontos győzelmet arattak lányaink. A döntőben a sokkal erősebb ceglédi sportiskolától szenvedtünk vereséget, de méltán lehetünk büszkék az elért második helyezésre.
Fiú csapat tagjai: Ambrus István, Balázs Norbert, Chirodea Richárd, Csinos Gábor, Holló László, Lak Imre, Molnár Richárd, Pregitzer Gábor, Spáczay Dávid, Tóth Máté, Varga Dániel, Vass Péter
Lány csapatunk tagjai: Albert Réka, Dervarits Diána, Fábián Nóra, Gábor Kinga, Garbacz Hajnalka, Gerendás Dorottya, Héring Viktória, Katona Bianka, Kovács Anita, Nagy Evelyn, Révész Brigitta, Szilvási Petra
Kirándulási lehetőség - Bécs
Kirándulási lehetőség Bécsben 2010. május 6-án, csütörtökön. A programok között szerepel vásárlási lehetőség, séta a belvárosban, Schönnbrunni kastély v. állatkert látogatás, Práter. Jelentkezés Nyergesné Magyar Mariannánál április 15-ig.
Részletes felhívás...
Nyílt nap a Kőrösiben - április 14.
Megnézem nagyobb méretben!
1.-2.-3. osztályosok hangversenye a művészeti iskolában
Jól sikerült az 1.-2.-3. osztályosok hangversenye a művészeti iskolában március 9-én.

A nagyok koncertjére március 22-én, 17 órakor kerül sor az aulában.

További képek a képgalériában.
Regionális Gordonkaverseny - Érd
Szépen szerepeltek tanulóink az érdi Regionális Gordonkaversenyen: Leveles Péter és Hollós Dianna mutatták meg tudásukat a régióból érkező szakmabelieknek. Mindketten dicséretet kaptak. Tanáruk Vass Judit.
Nőnapi Bowlingkupa
2010. március 5-én a Dopamin Nőnapi Bowlingkupán mely a százhalombattai általános iskolák pedagógusai között zajlott, iskolánk csapata a legjobbnak találtatott.

A résztvevők Balatoni Krisztina, Baranyi Katalin, Kőváriné Pintér Valéria, Piricsi Zoltánné, és Sefcsik Mária.
Fogadó óra
Március 29-én fogadó óra óra lesz. Tamás Emília igazgatónő fogadóórája március 29. helyett április 12-én 15-16:30-ig lesz egyéb elfoglaltság miatt.
Nemzetközi anyanyelvi világnap
Iskolánkban február 19-én ünnepeltük a nemzetközi anyanyelvi világnapot. Ennek apropóján megkértük diákjainkat, hogy szavazzanak az általuk legszebbnek tartott magyar szóra. A kőrösis tanulók által legszebbnek tartott szavak: szerelem, arany, őz, virág.
Zeneiskolai sikerek!
Örömmel tudatjuk mindenkivel, hogy mindhárom felvételiző növendékünket felvették a konziba!
Kindlinger Jessica és Bolyki Zsófia Pestre a Bartókba, Kócsi Boglárka a váci konziba került be. Külön öröm és dicsőség, hogy Jessinek és Zsófinak felajánlották a szolfézs főtanszakot is! Az összes hangszeres felvételiző közül összesen hatnak ajánlották fel a szolfézs főtanszakot és ebből kettő százhalombattai!
Tudtuk, hogy ügyesek, de hogy ennyire...?
Gratulálunk!
Földesi Péter
Vass Péter - Sikeres sportolónk
Vass Péter, nyolcadikos diákunk február 9-én kapta meg Százhalombatta Város Önkormányzatának kitüntetését, amelyet kimagasló sportteljesítményéért vehetett át.

A "Testnevelési és Sport Elismerő Oklevél" jó kezekbe került, hiszen Péter országos és nemzetközi sikerekkel is büszkélkedhet a kajak sportágban.

Sok szeretettel gratulálunk és további eredményes versenyzést kívánunk!

>> Videó

Versmondó verseny
A Magyar Kultúra Napján az érdi Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola által szervezett regionális Petőfi versmondó versenyen 3 tanuló képviselte iskolánkat.
Kurucz Barbara (4.a) a 3-4. osztályos korcsoportban II. helyezést ért el, Gebei Gréta (5.a) a felsősök versenyében a III. helyen végzett, Vertáb Mercedes (8.b) pedig a zsűri dicséretében részesült.
Gratulálunk sikeres szereplésükhöz, köszönjük a felkészítő pedagógusok (Takács Béláné, Legényné Berzy Beáta, Gál Zsuzsanna) munkáját és a szülők támogató segítségét!
>> Képgaléria
Magyar munkaközösség
Mesemondó verseny
Január 12-én ismét megrendeztük iskolánkban a már hagyományosnak számító első osztályos vers- és mesemondóversenyt. A 17 elsős kisdiák a már jól ismert meséken, verseken kívül új, ritkán hallott művekkel is meglepte a zsűrit és az érdeklődő szülőket.
I. helyen végzett Vajdics Lili (1.a) , II. Halász Anna (1.a), III. helyezést ért el Árkocsovics Mirtill (1.b).
Köszönet a felkészítő pedagógusoknak és Versits Lászlónénak, hogy szervezőként lebonyolította a versenyt.
Gratulálunk a helyezetteknek és a részt vevő tanulóknak is!
>> Képgaléria
Magyar munkaközösség
Alapítványi felhívás
Kedves Szülők! Tisztelt Támogatóink!

A Kőrösi Iskoláért Alapítvány javára a személyi jövedelemadó közérdekű célra felhasználható

1 %-ból 2009 októberében 892. 985 Ft érkezett.

Köszönjük minden Támogatónknak!

Kérjük, hogy az idei évben is utalják befizetett adójuk 1%-át alapítványunknak. A felajánlott összeg segíti iskolánk tanulóinak programjait tartalmasabbá tenni, valamint szellemi és fizikai fejlődésüket szolgálja.

Kérjük, a rendelkező nyilatkozatot a következőképpen töltsék ki:
A kedvezményezett adószáma: 18667345 - 1 - 13
A kedvezményezett neve: Kőrösi Iskoláért Alapítvány

Köszönettel: A Kőrösi Iskoláért Alapítvány Kuratóriuma
Gergely napi hívogató
Meghívó - Szülők - Nevelők báljára
Az iskola, a Kőrösi Iskoláért Alapítvány Kuratóriuma fővédnökségének és a Szülői Közösség védnökségének rendezésében meghívjuk a Tisztelt Érdeklődőket a Szülők Nevelők Báljára. Időpont: 2010. február 6. (szombat) 19:30 – hajnali 04:00 óráig.
Jegyek rendelhetők a Kőrosi Csoma Sándor Általános Iskola és Alapfokú Műveszetoktatási Intézményben naponta 8-16 óráig vagy telefonon: (23) 355 787.
Részletes program...
FŐPRÓBA
A 8. évfolyam farsangi táncának nyilvános főpróbája 2010. febr. 4-én, csütörtökön 17 órakor lesz.
Ekkor nyílik ideális lehetőség arra, hogy fotózzák, videózzák a táncot és a táncosokat. Szívesen látunk minden érdeklődőt!
Diákönkormányzat
Meghívott vendég a KŐRÖSIBEN
Szeptembertől iskolánkban a 4-8. évfolyamosok számára minden hétfő első órája a HANGOLÓRA. (Átkereszteltük a NEVENINCS órát!) Sok érdekes témát feldolgoztunk már; beszélgetéssel, játékkal, a heti munkára ráhangoló foglalkozásokkal indítjuk a hetet. Érdekes és hasznos volt nemcsak a diákok, hanem a pedagógusok számára is az az előadás, amit a Városi Katasztrófavédelmi parancsnok, Kecskés Zsolt tartott. Megtudhattuk mi a teendő rendkívüli helyzetekben; kitől várhatunk segítséget, vagy éppen mi hogyan tudunk segíteni bajbajutottakon.
A kisebb diákok osztályfőnöküktől halottak erről a témáról, akiket szintén Kecskés Zsolt tájékoztatott a tudnivalókról. Vendégünk szerint tanulóink érdeklődéssel és aktívan vettek részt a foglalkozásokon.
Sánta Andrásné (5-8. évf. helyettese)
Sítábor
2010. január 12. és 17. között az Osztrák-Alpokban, Gerlitzen síelhetnek iskolánk tanulói Besenyei Tamás testnevelő tanár irányításával.
Sok havat és jó időt kívánunk!
Meghívó - Ismerkedés a "My English Book" tankönyvsorozattal
Tisztelettel meghívjuk az angol nyelvet tanító pedagógusokat es minden érdeklődőt 2010. január 11-én, hetfőn 14 órára Ismerkedés a "My English Book" tankönyvsorozattal, Módszerek és ötletek az angol nyelv tanításához című előadásra. A rendezvény támogatója az Apáczai Kiadó.
Előadó: Cs. Marton Lívia
tanar, tankönyvszerző

Kérjük önöket, hogy szervezőmunkánk segítése érdekében részvételi szándékukat január 7-ig jelezzék! Tel/Fax: (23) 355 - 787, E-mail: korosi@mail.battanet.hu
Meghívó és részvételi nyilatkozat...
2010 január 1.
Minden kedves diáknak, tanárnak, szülőnek, látogatónak boldog új évet kívánunk.
Meghívó a karácsonyi ünnepségre
2009. december 21-én, 16 órakor Gryllus Vilmos látogat el iskolánkba, aki tanulóinkkal és a Bodzavirág kórussal ad karácsonyi koncertet.
Sok kedves és ismert dalt énekel gyerekeknek és felnőtteknek, akik biztosan szívesen hallgatják a Maszkabál, a Biciklizős dalok, vagy az Égből pottyant mesék, CD-k dalait. Tavaly megjelent Karácsonyi angyalok című lemezéről hét gyönyörű karácsonyi éneket adunk elő együtt Vilmossal és a gyerekekkel. A műsorban közreműködik még az ált. és művészeti iskola alkalmi tanári kórusa, akik minden év karácsonyán együtt énekelnek egy meglepetés dalt a gyerekeknek. A művészeti iskola zenekarának előadásában karácsonyi dallamokat hallhatunk és ezen a gyertyafényes decemberi estén együtt énekelhet közel ötszáz gyermek és felnőtt.
Mindenkit szeretettel várunk!
Násztorné Réczey Éva
A Kőrösi új védjegye
"Erőszakmentes, egészségtudatos iskola". Evvel a címmel hirdetett pályázatot az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet az Oktatási és Kulturális Minisztérium támogatásával. Több mint száz intézménnyel együtt a mi iskolánk is benyújtotta pályázatát. Örömmel értesültünk arról, hogy a bíráló bizottság döntése alapján 2009. december 11-én ünnepélyes keretek között átvehetjük az elismerő címet.
A pályázat célja, hogy az iskolákban olyan légkör alakuljon ki, amely hatékonyan népszerűsíti a követendő, pozitív magatartásformákat; amely gyermekbarát, egészséges légkört teremt; amely a szociális alapértékeket helyezi szem elé. Ezek az értékek eddig is fontosak voltak az iskolánk minden dolgozója számára. A pályázat sikere mindannyiunk közös érdeme, munkánk eredményességének bizonyítéka.
Az "Erőszakmentes, egészségtudatos iskola" védjegy minőségjelzője iskolánknak, további megújuló munkára sarkallja közösségünket.
Tamás Emília
Kőrösi Cs. S. Általános Iskola és AMI igazgatója

Karácsonyi parti - December 15. 16:00
Tarisznyások a Kőrösiben...
Három vidám fiatalember, számos érdekes hangszer és néhány ismerős megzenésített gyermekvers, ez kellett ahhoz, hogy egy nagyon jó hangulatú, vidám koncert kerekedjék ki. 2009. november 30-án iskolánk vendége volt a szombathelyi Tarisznyások nevű zenekar, akik 1-4. évfolyamos diákjainkat alaposan megénekeltették, megmozgatták, a szerencsésebbek egy-egy hangszert is kipróbálhattak. Az egy órás műsor alatt zenekarrá alakultunk, hófelhőt varázsoltunk, hóembert építettünk, magunkra öltöttük a Mikulás meleg kabátját, sipkáját, csizmáját. Ehhez adtak segítséget Weöres Sándor, Szalai Borbála, Donászy Magda, Gazdag Erzsi, Balogh József versei. Reméljük, hogy a Tarisznyások máskor is ellátogatnak hozzánk, sok-sok újabb versel, dallal a tarisznyában...
Képgaléria...
Szervezők
Adventi készülődés
December az úton
szánkóval szalad,
karácsonyi kedvvel
kincset osztogat.
Piros ünnepet hoz,
fenyők illatát,
hóember a kertben
kicsípi magát!
(Fésüs Éva)

Az advent szó jelentése "eljövetel". A latin "adventus Domini" kifejezésből származik, ami annyit tesz: "Úr eljövetele". A karácsonyt megelőző várakozás az eljövetelben éri el jutalmát. Régebben egyes vidékeken nevezték ezt az időszakot "kisböjtnek" is. Advent a karácsony (december 25.) előtti negyedik vasárnappal - más megfogalmazásban a Szent András napjához (november 30.) legközelebb eső vasárnappal - veszi kezdetét, és a karácsony előtti vasárnapig tart.
Adventkor a XIX-XX. század óta szokás koszorút készíteni. Az adventi koszorú ősét 1840-ben Johann H. Wichern német evangélikus lelkész készítette el: egy felfüggesztett szekérkeréken 23 gyertyát helyezett el, melyek közül minden nap eggyel többet gyújtott meg karácsonyig.
Ma az adventi koszorú általában fenyőágból készített kör alakú koszorú, melyet négy gyertyával díszítenek. A gyertyák színe katolikus körökben egy rózsaszín kivételével lila. Az első koszorúban 19+4 gyertya volt, jelképezve a hétköznapokat is. A gyertyákat vasárnaponként gyújtják meg, minden alkalommal eggyel többet.
Ezt a kedves szokást elevenítettük meg iskolánkban is, amikor november 27-én az 1-4. évfolyamos tanulóink számos szülő részvételével és segítségével szebbnél-szebb adventi koszorút készíthettek. A kellemes karácsonyi zene mellett eltöltött jó hangulatú délutánon mutatós asztaldíszek, kopogtatók és ablakdíszek is készültek. Reméljük, egy kicsit hozzájárulhattunk ahhoz, hogy az ünnepvárás még szebb legyen.
Minden tanulónknak és családjaiknak áldott, békés karácsonyt kívánunk!
Képgaléria...
Szervezők
Jövő évi tankönyvtámogatás
Alábbi linken elérhetők a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és AMI - általános iskola intézményegység 2010/2011-es tanévi tankönyvtámogatási igénye ill. a 2010/2011-es tanévben kölcsönözhető tankönyvek listája.
Tankönyvtámogatás...

Kertrendezés
Iskolánk egy novemberi délután közös munkára gyűltünk össze a Kőrösis diákok, néhány tanító és mi, szülők.
Seprűt, gereblyét fogva nekiláttunk az iskola előkertjének rendbe tételéhez. Összegyűjtöttük a lehullott lombot, megtisztítottuk a sziklakertet a gyomnövényektől, és szakmai segítséggel - egy kertész apuka személyében - kiástuk az elburjánzott és felesleges magoncokat. Az idő is nekünk kedvezett, így remek hangulatban sötétedésre elvégeztük a tervezett feladatot. Az önként végzett munka örömét nem csak mi éreztük, hiszen a gyerekek úgy váltak el tőlünk, hogy mindenképpen hívjuk őket a legközelebbi kertészkedésre is.
Köszönjük mindenkinek a részvételt!
Szülői Közösség
Márton nap
Iskolánk 2009. november 13-án Márton napi vásárral emlékezett Szent Márton püspökre, akinek szerény élete, adakozó, jószívű szegényeket segítő személyisége mindannyiunk előtt példaértékű. Mivel november hagyományosan a kukoricafosztás, a fonók, tollfosztók és a disznótorok hónapja és Szent Mártonról szóló legendák is említenek ludakat, libákat ezért vásárunkat érdekes libás játékokkal színesítettük. Volt libaterelés ügyes libapásztorokkal, libatollfújás, libazsíros kenyérevő verseny és tollpárnával célba dobás. A programot néptáncosaink körjáték tanításával és közös tánccal zártuk.
>> Képgaléria
Sefcsik Mária (szervező)
Óvó nénik látogatása iskolánkban
November 4-én az első osztályosokhoz ellátogattak azok az óvó nénik, akik felkészítették őket az iskolás korra.
Elsőseink bemutatták, hogy mennyi mindent tudnak már, hova jutottak az elmúlt két hónap alatt a betűk és számok világában.

Lehetőség nyílt arra is, hogy a tanító nénik és óvó nénik megbeszéljék, hogy az iskola-óvoda közötti átmenet mit jelentett kis tanítványaik számára.

Köszönjük a látogatást!
Rendhagyó ünnepély a KŐRÖSIBEN
Október 23-a nemzeti ünnepünk, amelyen megemlékezünk 1956 eseményeiről. Iskolánkban az őszi szünet előtti utolsó napra terveztük az ünnepélyt.
Minden évben komoly fejtörést okoz, hogyan tudnánk diákjaink számára emlékezetessé, életkoruknak megfelelővé tenni ezt az eseményt. Az előző években az iskolai megemlékezések mellett a témához kapcsolódó filmeket néztünk meg.
Idén úgy gondoltuk, megszervezzük 6-8. évfolyamos tanulóink kirándulását a Budapest szélén lévő Szoborparkba. A gyerekek kisebb csoportokban, tárlatvezető segítségével ismerkedtek az előző rendszer múzeumba került szobraival. Hallhattak a szobrok szerepéről, az ábrázolt személyekről, majd feladatokat oldottak meg.
A megszokottól eltérő volt ez a nap, rendhagyó az ünnepély, de maradandó élményt nyújtott a résztvevők számára.
Szervezők nevében: Sánta Andrásné
"Játékos matematika" - Továbbképzés a Kőrösiben
2009. szeptember 30-án délután Zsinkó Erzsébet főiskolai docens második alkalommal látogatott el intézményünkbe. Iskolánk matematika munkaközössége vendégül látta városunk matematika szakos tanítóit, tanárait. 32-en tiszteltek meg Bennünket. Ízelítőt kaptunk olyan matematikai eszközökből, játékokból, amelyekkel a tanórákon gyermekeink logikai gondolkodását, kompetenciáit fejleszthetjük. Kollegáinkkal lelkesen játszottunk: kézbe vettük, kipróbáltuk a kártyát, dominót, számvirágot, a matematich és a triomino eszközeit. Jó volt együtt lenni, beszélgetni, tapasztalatokat cserélni!
Kezdeményezésünk talán hagyománnyá válhat!
Mazzagné Kovács Ildikó (szervező)
A NÉPMESE NAPJA
Benedek Elek születésének 150. évfordulójára emlékeztünk szeptember 30-án, a Népmese Napján. A nagy mesemondó gazdag életműve a bizonyíték arra, hogy meséi nemcsak nemzedékről nemzedékre gyarapítják az olvasók, mesét hallgatók szókincsét, fantáziáját, de a történetekben rejlő konfliktusok, szimbolikus képek átadják azokat a bölcsességeket is, melyek által valódi értelmet nyerhet életünk.
A Benedek Elek által gyűjtött és lejegyzett népmeséket nem pótolhatják a mai kor rajz- és animációs filmjei, ahol sok esetben sajnos az agresszió a legfőbb motívum. A valódi mese a lelket is megszólítja. Közelebb hoz egymáshoz embereket, miközben apáról fiúra úgy adódik át az a tudás, ami a kiegyensúlyozott, erkölcsileg tiszta élethez szükséges, hogy közben segítséget nyújt a konfliktusok kezeléséhez, feldolgozásához és utat mutat a való élet küzdelmeinek pozitív kimeneteléhez, erőt adva a túléléshez. A mesemondás művészet, de ezt is el kell kezdeni valamikor! Így gondoltuk ezt akkor, amikor néhány nyolcadikost arra kértünk, hogy osztályról osztályra járva mondjanak mesét az alsós évfolyamoknak a Népmese Napja alkalmából.
Ezen a délelőttön bebizonyosodott, hogy a mesét valóban az élteti, ha mondják, és ezt a semmivel nem pótolható örömöt nemcsak ezen a napon, hanem az év minden napján érezniük kellene a gyerekeknek! Keltsük életre a mesekönyv címét: MINDEN NAPRA EGY MESE!
Legyen ez így legközelebb is!
Szarvas Renáta a magyar munkaközösség vezetője
PAPÍRGYŰJTÉS
Papírgyűjtést tartunk iskolánkban október 14-én szerdán 14:00 és 16:30 között az 1-4. évfolyam számára, október 15-én csütörötkön pedig 14:00 - 16:00 óra között az 5-8. évfolyam részére.

KARATE tanítás az iskolában
Iskolánkban karate tanítás folyik, melyről bővebben itt olvashat.

SZÜLŐI KÖZÖSSÉG Értekezlete
Szeptember 30-án szerdán, 18 órakor iskolai szülői közösség értekezletet tartunk.
SZÜLŐI ÉRTEKEZLET - I. Évfolyam
Szeptember 3-án csütörtökön 17 órakor szülői értekezletet tartunk az első évfolyam számára.
ÉVNYITÓ
Eltelt a nyár, az iskola újra vár.
Az évnyitó időpontja 2009. augusztus 31. hétfő délután 18 óra.
FELVÉTELI VIZSGÁK ÉS BEÍRATKOZÁS a 2009-2010-es TANÉVRE
A Művészeti Iskola a következő tanévre az alábbi tanszakokra hirdet felvételt:
 • Előképző ( betöltött 6 éves kortól )
 • Zongora
 • Hegedű
 • Gordonka
 • Gitár
 • Furulya
 • Fuvola
 • Klarinét
 • Trombita
 • Kürt
 • Ütő
 • Képzőművészet (rajz)
Bővebben...
TANKÖNYVÁRUSÍTÁS
Tankönyvárusítás iskolánk tornatermében 2009. augusztus 17-18-án lesz.

augusztus 17. (hétfő) 12.00 - 18.00 óra között
augusztus 18. (kedd)   9.00 - 16.00 óra között

A százhalombattai állandó lakhellyel rendelkező életvitelszerűen Százhalombattán élő általános iskola diákok részére a 2009/2010-es tanévben az önkormányzat a tankönyveket térítésmentesen biztosítja. (A tankönyv átadásához szükségünk van a szülő és a gyermek lakcímkártyájának bemutatására! Kérjük, hozza magával!)

Százhalombatta, 2009. július 23.

Tisztelettel: Tamás Emília igazgató
KEZDŐDIK AZ ISKOLA
1. A
Osztályfőnök (tanító-napközis nevelő): Molnárné Feuerabend Bettina
Tanító-napközis nevelő: Nagyné Kósa Erzsébet
Tanterem: fsz. 8.
Bővebben...

1. B
Osztályfőnök: Versits Lászlóné
Napközis nevelő: Stefánekné Tóth Éva
Tanterem: fsz. 5.
Bővebben...
Balatonalmádi emlékek
2009. július 27-től augusztus 3-ig élményekkel teli hetet töltöttünk a balatonalmádi önkormányzati üdülőben. 46 tanulót 5 pedagógus és 1 fő technikai személyzet kísérte. Szabadidős táborunkban különböző életkorú gyerekek vettek részt, ahol mindenki megtalálhatta a kedvére való tevékenységet. Kézműves és sportfoglalkozások mellett részük volt sok fürdőzésben és szervezett kirándulásban. Olvassa el "Balatonalmádi emlékek" c. összefoglalónkat, ill. "Egy jó tábor emléke" címmel íródott, gyerekek tollából származó élménybeszámolót.

2009/2010-es TANÉV ESZKÖZIGÉNYEI
AZ ÉREM KÉT OLDALA: ANGLIA - SKÓCIA ÉS PÁRIZS
Időpont és programváltozás!
Új időpont: 2010. május 30. - június 9. (10 nap),
Jelentkezni lehet Bercsényiné Kátor Judit tanárnőnél 2009. november 3-ig. Részletes program...